Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawsze.czysta

mam 22 lata i jestem dziewicą

Polecane posty

Gość zawsze.czysta

witam, nie jestem do końca pewna czy trafiłam w dobre miejsce, ale chciałam Was zapytać co myślicie o 22letniej dziewicy? ja taka jestem. to nie tak, że nie miałam nigdy chłopaka i okazji, ale nigdy TEGO nie zrobiłam. kiedy byłam w związku, byłam z facetem bardzo blisko i było nam przyjemnie ale nigdy nie pozwoliłam sobie iść na całość. po prostu nigdy nie byłam pewna czy to odpowiedni facet. ktoś może pomyśleć (i ma do tego pełne prawo), że jestem staroświecka i hołubię kawałek skóry między nogami ale po prostu nie chciałabym tracić dziewictwa z byle kim, byle jak, byle gdzie i z byle powodu. obecnie nie jestem w związku i czasem myślę, że właśnie z powodu mojego dziewictwa. czasem obawiam się, że nigdy tego nie zrobię, a nie mogę powiedzieć, że seks jest mi obojętny i w ogóle nie chciałabym tego zrobić bo to byłaby nieprawda. dlatego chciałam Was zapytać co myślicie o dziewicach w takim wieku? kiedy Wy to zrobiliście? czy Waszym zdaniem lepiej zostawić swój pierwszy raz dla kogoś naprawdę szczególnego czy lepiej szybciej załatwić sprawę?

Gość frfrte
lepiej poczekać :) ja straciłam dziewictwo w wieku 19 lat (bo poznałam swojego faceta jak miałam 15, więc na seks trochę za wcześnie :P ), czyli czekał 4 lata. do dzisiaj mi powtarza jak mnie za to szanuje (teraz mam 25). gdybym wtedy nie była go pewna, to czekałabym nawet i do 30tki ;) zrobiłam to w wieku 19 lat tylko dlatego, że wiedziałam, że to ten na całe życie :)

Gość sukaaaaaaaaaaa
Ja mam 15 lat i nie jestem juź

Nie wiem, co o Tobie sądzić, bo Cię nie znam, a to czy masz błone czy nie nic o Tobie nie mówi. Bycie dziewicą nie określa kim jesteś, w każdym razie to nie jakies przekleństwo, naznaczenie

a pierwszy raz zostaw dla kogoś wyjątkowego kto do doceni ;)

Gość pianino345
To chyba jakieś prowo a jeśli nie to dziewczyno tak trzymaj! Sex nie jest niezbędny do życia a szanująca się dziewczyna w tych czasach to skarb. Moja była w wieku 16 lat urodziła dziecko nie z mna była wtedy z innym teraz ona ma 20 lat a dziecko już trzeciego tatusia i takie dziewczyny to dno

Gość zawsze.czysta
to żadna prowokacja, po prostu chciałam poznać zdanie innych na ten temat :)

Gość pianino345
Ja mam 25 lat 3 lata temu przezylem swój pierwszy raz i to nie z powodów takich że nie miałem powodzenia bo było dosyć spore i jak dla mnie sex jest totalnie przereklamowany. Miałem młodą partnerke która lubiła "wydziwiać" a dla mnie to nie były jakieś mega chwile

Gość dewf
zawsze.czysta Zwyczajna, normalna dziewczyna:)

Jeśli czujesz, że powinnaś zaczekać z seksem na kogoś wyjątkowego, to nie rób niczego wbrew sobie. Nasze zdanie powinno być Ci obojętne. Często jest jednak tak, że ten pierwszy partner seksualny nie jest ostatnim więc po latach to z kim straciło się dziewictwo traci na znaczeniu a pierwszy raz zaciera się w pamięci;)

Gość pianino345
Nie no ja nie mówie że się nie podniecałem dla mnie po prostu nie jest to tym o czym ludzie mówią. Nieraz miałem ochote na sex jak każdy ale to nie było to. Może faktycznie partnerka była nie taka jak bym chciał ale tego dowiem się będąc z inną hehe

Gość zawsze.czysta
zastanawiałam się czy nie zrobić tego z moim ostatnim facetem, on był bardzo chętny ale ja wolałam jeszcze poczekać. a na koniec się okazało, że woli jednak swoją byłą, która chodziła do łóżka chętnie z facetami... zastanawiałam się przez chwilę czy moja cnota dodatkowo nie przyspieszyła naszego rozstania... to bardzo interesujące poznać Wasze zdanie i zdobycie świadomości, że w opinii innych dziewictwo w takim wieku (biorąc pod uwagę jakąś średnią wieku, która zaczyna obowiązywać w społeczeństwie) nie jest oznaką 'skamieniałości'... ;)

Najpierw trzeba wiedzieć co się lubi, dopiero potem przychodzą "mega chwile". No ale żeby wiedzieć co i jak się lubi to trzeba praktykować trochę, więc na wszystko przyjdzie czas;)

Gość pianino345
Może i masz racje niestety jak się dowiem to już tego wątku nie będzie żeby napisac

Gość sukaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Współczuje ci że jesteś

Jak to "chodziła chętniej"? Ona w ogóle chodziła, a ty w ogóle nie chadzasz. Dojrzały facet ma potrzeby i musisz to rozumieć więc nie dziw się temu, że to przyspieszyło wasze rozstanie. Możesz sobie hołubić swoje dziewictwo nawet do śmierci, ale nie wyrażaj się z pogardą o tych którzy wolą w tym czasie cieszyć się seksem.

Gość sukaaaaa
Racja

Gość zawsze.czysta
chodziła chętniej do łóżka- wybaczcie wypadło mi z textu :)

Gość zawsze.czysta
nie chciałam żeby to zabrzmiało z pogardą, nic do niej nie mam, taki jest fakt i ona sama tego nie ukrywa. przykro mi że to tak zabrzmialo

Gość sukaaaaa
Nic z tego nie rozumie co piszacie

Niech Ci nie będzie przykro;) Może ja mylnie zrozumiałam, że stawiasz na szali swoje dziewictwo i jej chęć uprawiania seksu;) Najważniejsze to żyć według własnych przekonań i przy tym nie krzywdzić innych. Jeśli czujesz, że powinnaś czekać, to poczekaj.:)🖐️

Gość sukaaaaaaaa
Zabawimy sie

Nie można mieć wszystkiego, trzeba pójść na kompromis. Chcesz się walić ale masz swoje zasady, które ja osobiście bardzo szanuje. A jeszcze bardziej w sposób jaki to przedstawiłaś. Nie wozisz się jak jakaś dziewica orleańska, tylko żaden z facetów, nie okazał się godny dostąpić tego zaszczytu. ;) Cóż, wyluzuj i zmniejsz swoje wymagania sprzętowe, (że tak po "inszyniersku" napiszę) w stosunku do facetów. I może się okazać że zwykła przegrana stulejka, może dać radę. :D A wtedy wygryw podwójny, bo i Ty rozpakowana z rumieńcem na poliku a i ten wyskoczy ze swojego taniego obuwia i zacznie żyć jak człowiek w cywilizowanym świecie. :D 🖐️

no ale co w tym dziwnego że nie poszłaś do łóżka z pierwszym lepszym?

Gość zawsze.czysta
dark_side, jasne, dorosły facet ma potrzeby, myślałam o tym, żeby stracić z nim dziewictwo, ale chciałam jeszcze troszkę poczekać, żebyśmy mogli poznać się lepiej. wyszło inaczej, nie mam do nikogo pretensji, a to, że jego była lubi seks i nie ma oporów to jej sprawa, szanuje jej decyzje mimo, że ja pewnie bym nie mogła tak jak ona. wszystko zależy od człowieka ;) naprawdę nie chciałam zabrzmieć jako święta pogardzająca ludźmi czerpiącymi z seksu przyjemność. nowy w mieście- co do zmniejszania wymagań to nie powiedziałabym, że są jakieś mega wysokie, po prostu chciałabym być z takim fair związku... i nie wskakiwać do łóżka po jednej czy dwóch randkach :)