Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość torbulka29@

Do kobiet które rzucily palenie w ciazy :(

Polecane posty

Gość torbulka29@

Witam prosze o odpowiedzi ale szczere ktore dni po rzuceniu palenia sa najgorsze ??? mecze sie juz 5 dzien :/ mam ogromna chcec zapalenia jejku jak tylko pomysle to az mi sie cos robi :( a mysle przez wiekszosc dnia.. kiedy to przejdzie i przestane przez caly dzien myslec o zapaleniu,. prosze o odpowiedzi

Gość torbulka29@
nikt nic nie napisze !!!???

Gość onnnaa
pierwsyz tydzien najgorszy. Drugi o połowe łatwiejszy niz pierwszy a trzeci tydzien juz lajcik:)

Gość torbulka29@
haloooo!!!!!!!!!!! no nie wierze tyle sie slyszy ze kobiety zachodza w ciaze i rzucaja palenie a nikt nic nie napisze :(

Gość torbulka29@
dziekuje ci serdecznie!! troche mnie to pocieszylo juz sie balam ze to nigdy nie przejdzie czuje sie okropnie nie mam apetytu tylko caly czas chec zapalenia i widze przed oczami papierosa i dym :( i tak caly dzien od rana do wieczora:( normalnie palkac sie chce!!!!!!

Gość ja jestem w 14 tc
lekarz kazał ograniczyć...no i jak paliłam paczkę dziennie tak teraz 4-5 papierosów.Ale wiem,ze do 15 tygodnia muszę rzucić i nie wiem jak to zrobię:(

Gość torbulka29@
ehhh ja rzucilam przez pierwsze dwa dni przyklejalam plastry z nikotyna i uzywalam inhalatorow z nikotyna teraz juz 3 dzien bez nikotyny bez niczego i szlak mnie chce trafic nie wiem czy ja tak wytrzymam :/ poczekam jeszcze z tydzien jak mi nie przejdzie i nadal bede sie tak okropnie czula to niestety ale wroce do palenia choc ogranicze do 2 na dzien jejku nie chce tego ale chyba nie bedzie wyjscia w nosie mam sie tak meczyc nic mnie nie cieszy wstaje rano mysle o papierosie i tak do wieczora nawet filmu nie moge normalnie ogladac bo mysli moje sa jedynie skupione na papierosie :/:/:/

Gość ja jestem w 16 tc
ja właśnie rzuciłam...masakra:(

Gość torbulka29@
jakie to jest cholerne uczucie czlowiek by tyle oddal zeby tylko moc isc i zapalic choc tego jednego

Gość ja jestem w 16 tc
mi lekarz powiedział,że za dużo paliłam żeby od razu rzucić.Rzucałam stopniowo,bo bez fajki myślałam,że umrę:(Jeżeli źle się czujesz,to sobie zapal.Zamiast drastycznie rzucić ogranicz:)

Gość ja jestem w 16 tc
Przecież lepiej jak sobie zapalisz 1,2 fajki i będziesz się dobrze czuła niź nie zapalić wcale i zdychać cały dzień- słowa mojego lekarza

Gość torbulka29@
boje sie ze to uczucie nigdy nie przejdzie tak bardzo sie boje :( teraz siedze przy komputerze i mam normalnie zly w oczach :( ale nie zapale choc mam w domu bo maz pali ale wiem ze jak zapale jednego to juz koniec i dalej bede palila a duzo mnie kosztowalo wytrzymac te 5 dni! ludzie niech ktos napisze ile to bedzie jeszcze trwalo???

Gość torbulka29@
ja tez palilam paczke na dzien ;/ jejku jakie to bylo fajne moc isc i zapalic :( wytrzymam jeszcze z tydzien jak nic sie nie zmieni to niestety ale wracam do palenia dam sobie jeszcze tydzien i zobaczymy jak sie poczuje chcialabym aby jakies kobiety napisaly jak to bylo kiedy rzucaly palenie ale tu na tym kafeteria to tylko pisza jak chca kogos obrazic itp a tak to nikogo nie ma :/

Dla mnie najgorsze bylo pierwsze 20 tygodni.... Bardzo dlugo bralam niquitin mini.

Gość torbulka29@
chyba zartujesz :(? 20 tygodni?? to ja juz wiem ze nie rzuce na pewno poczekam jeszcze z tydzien i jak bedzie tak samo to wracam do palenia niestety:( chcialam dobrze ale to nie ma sensu mam juz jedno dziecko i nie chce aby patrzylo jak placze albo sie na niego denerwuje bo nie moge zapalic:/

Gość torbulka29@
jak dla mnie 20 tygodni to za wiele niestety...

Gość torbulka29@
bo jak nadal bym to brala to by bylo bez sensu... wkoncu musze sie odzwyczaic od nikotyny a nie ja regularnie przyjmowac :(

Gość egoictkiiii
nie ma to jak myśleć o własnej dupie ...a niech sie dziecko truje a co tam

Dziwna jesteś autorko. Z gory zakładasz, ze Ci sie nie uda, ze wrocisz do palenia. Najwazniejse to myslec pozytywnie, ze Ci sie uda, ze bedziesz miala zdrowego dzidzziusia. Paląc w ciąży to tak, jakbyś noworodkowi włożyła do ust fajkę. Chcesz truć swoje dziecko???? Ja jak tylko dowiedziałam sie o ciąży, rucilam z dnia na dzien, bo dobro diecka bylo dla mnie najwazniejsze. Nie palilam cała ciąze, i przez okres karmienia. Niestety przytylam w ciązy 25 kg i zeby schudną zaczelam palić na nowo. Potem jak rzucalam palenie to pierwszy tydz czułam sie jak narkomn na głodzie nie spałam wogole przez 7 nocy rzedu, oblewały mnie zimne poty, no masakra. Ale sie zaparłam i dałam rade. Wiesz jak fajnie obudzic sie i nie myslec o papierosie? Być wolną?

Dziwna jesteś autorko. Z gory zakładasz, ze Ci sie nie uda, ze wrocisz do palenia. Najwazniejse to myslec pozytywnie, ze Ci sie uda, ze bedziesz miala zdrowego dzidzziusia. Paląc w ciąży to tak, jakbyś noworodkowi włożyła do ust fajkę. Chcesz truć swoje dziecko???? Ja jak tylko dowiedziałam sie o ciąży, rucilam z dnia na dzien, bo dobro diecka bylo dla mnie najwazniejsze. Nie palilam cała ciąze, i przez okres karmienia. Niestety przytylam w ciązy 25 kg i zeby schudną zaczelam palić na nowo. Potem jak rzucalam palenie to pierwszy tydz czułam sie jak narkomn na głodzie nie spałam wogole przez 7 nocy rzedu, oblewały mnie zimne poty, no masakra. Ale sie zaparłam i dałam rade. Wiesz jak fajnie obudzic sie i nie myslec o papierosie? Być wolną?

Gość torbulka29@
debil... jak nie wiesz to nie pisz zrobilam to wlasnie dla dziecka glupia cip...!!!! gowno wiesz nie rozumiesz jak ja sie teraz czuje malo ze mnie szlak nie trafi a mam juz jedno dziecko ktoro przez caly dzien patrzy jak matka ryczy albo chodzi po domu i szuka chu.. wie czego!!!!!

Wiesz co troche z tylka jest to myslenie. Ta terapeutyczna odstawialas bo trzeba sie odzwyczaic ale fajke zapalisz bo nie wytrzymasz. Wiesz ile czasu przyjmuje sie plasrty gumy itd.? nie tydzien i nie dwa. Zrobisz jak zechcesz ale lepiej laster czy tabletka niz papieroch.

Gość torbulka29@
domyslam sie jak fajnie nie myslec o papieorsie bo bardzo tego pragne tak samo jak tego aby dziecko bylo zdrowe itp

Po pierwsze bedziesz zdrowsza, po drugie nie bedziesz smierdziala nikotyna, po kolejne, bedziesz miala wiecej pieniedy:) Zamiast na fajki, wydaj na jakas mała przyjemnosc dlaa siebie badz diecka. Bedziesz miala ladniejszą cerę,bielsze zęby, nie mówiąc ju o zdrowiu maluszzka, który sie w Tobie rozwija. Pal dalej a zafundujesz sobie jak juz urodzis 3 miesiace koszmaru. Dziecko tez sie uzaleznia od nikotyny, jak juz przyjdzie na swiat, i nie bedzzie mialo nikotyny bedzie Ci wyło non stop, bo jemu tez bedzie brakowało tej uzywki

Gość nie rozumiem:(
Paliłam wiele lat i rzuciłam jak zobaczyłam 2 kreski na teście. Zdrowie dziecka było dla mnie najważniejsze.

Gość torbulka29@
ehh odstawilam to bo i tak mi sie chcialo palic nawet po plastrach wiec pomyslalam ze jak odstawie to szybciej wyjdzie ze mnie reszte nikotyny i bedzie spokoj ale tak nie jest.. :(

Gość tigra30
Ja rzuciłam od razu palenie, przyznaję, że nie byłam jakimś super nałogowcem, ale poczułam brak papierosa najbardziej miesiąc po rzuceniu i teraz jak mi się przypomni to jest mi źle.:) 18 tydz. Wszyscy radzili mi, żebym nie rzucała od razu i moje znajome paliły w ciąży, mniej ale paliły, tak więc nie płacz tylko zapal sobie jednego w dużym kryzysie a z czasem zobaczysz samo ci przejdzie jak zobaczysz rosnący brzuszek i poczujesz ruchy dziecka, poczujesz odpowiedzialność za dzidzię i przejdzie ci...:)

Gość nie rozumiem:(
a w pierwszej ciąży paliłaś ?

wytrzymaj jeszcze 2 tyg, a zobaczysz ze pewnego dnia obudzisz sie , zrobisz sniadanie, pojdziesz na spacer i po południu przypomniesz sobie, o kurde nawet nie pomysl;alam o fajce :) Życzę Ci powodzenia, trzymam kciuki i zycze szczesliwego rozwiazania i zdrowego maluszka. Zobaczysz dasz rade! I jeszcze jedno nigdy wiecej nie łap sie za ten syfiasty nałog!!!!