Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Szumszuu

KONKLAWE 2013

Polecane posty

Gość Szumszuu

polska ma 4 kardynałów więc jak byśmy się pomodlili wszyscy razem do bozi o wybranie któregoś to może byśmy mieli znów polaka za papieża co wy na to?

Gość Szumszuu
a jak byście mieli wybierać papieża spośród polaków to którego byście chcieli widzieć na tym stanowisku?

Chyba pizgnieta jestes :O Bedzie murzyn i wypelni sie przepowiednia i nadejda czasy konca

Gość Szumszuu
czy nikt się tym nie interesuje? :O

Gość Kodak25?77
Marian Janusz Paździoch

Gość Kodak25?77
Skorodecki dobry ksiadz

Gość Szumszuu
ja jak bym wybierała to bym wzięła kardynała Stanisława Ryłko

Gość Szumszuu
"tylko biskup moze byc papiezem" to z jakiej racji JPII był papieżem jak był wcześnie kardynałem głupoty piszesz :O

No i dobrze Saturn/MM będą mieć nowe promocje na koniec świata w klubach będą imprezy na koniec świata Amerykanie będą kupować generatory prądotwórcze, świeczki i wodę mineralną Wszsyscy będą zadowoleni :)

Gość Szumszuu
PrawaTywa chyba miała na myśli to że każdy papież jest biskupem Rzymu a nie to że nie może być kardynałem źle zrozumiałam

Chodziło mi to ze papiez musi byc biskupem, a Kardynał to przeciez najwyzsza godnosc wiec lgoiczne ze kardynal tez moze byc ale kardynal to tez biskup przeciez :O Tak samo jak papiez to zwykly biskup tyle ze Rzymu.

Gość przecież przeciez
KArdynał nawet nie musi być księdzem :D a TY prawo tywo to co sie mądrzysz jak ty i tak nie uznajesz papieża z racji focha pana lutra :D

" 19:38 [zgłoś do usunięcia] PrawaTywa tylko biskup moze byc papiezem. Papiez = Biskup Rzymu." Papieża wybiera się z kardynałów(pon. 80 roku życia). Odsyłam do wikipedii kafeteryjne "inteligentki".

Nie ma mowy, znowu by o niczym innym nie było mowy przez pół roku, a moja babcia to by chyba orgazmu dostała, a w jej wieku to już chyba niewskazane :p

Może Prawa Tywa zostanie Papieżycą, jak Joanna? :D tylko musi zmienic wyznanie i będzie git :D