Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sofia 90

ODSTAWIENIE TABLETEK> PROBLEMY Z ORGANIZMEM

Polecane posty

Gość Sofia 90

Mam 23 lata. W wieku 18 zaczełam brać tabletki (Jasminelle) ze wzgledu na bolesne i obfite miesiaczki ale i tez by uchronic sie przed ciaza. Bylo wszystko ok jednak po ok 2 latach stosowania zaczelam zauazac ze jest ze mna cos nie tak- placzliwosc, nerwowosc, sennosc... Po wizycie u ginekologa zostaly mi przypisane inne tabletki- Cilest. I czulam sie swietnie. Wazac 63 kg prz wzroscie 168 schudlam do 57. Co jakis czas tj. mniej wiecej 6 mscy robilam 2 miesiace przerwy i wszystko bylo ok- miesiaczka regularna jak przy braniu tabletek. We wrzesniu 2012 postanowilam odstawic tabletki- strach przed problemem zajscia w ciaze. I sie zaczelo... Wypadajace wlosy-GARSCIAMI- wąsik, bródka i...11 kg do przodu. Waze teraz 68 kg- wiecej niz przed braniem. Najpierw w pazdzierniku poszlam do dermatologa- przypisano mi lekarstwa (juz nawet nie pamietam jakie) na wypadajace wlosy ( wtedy nie myslalam o tuszy i wloskow jeszcze nie mialam) na 1,5 miesiaca. Nic nie pomoglo. Poczytalam troche w internecie i wybralam sie do ginekologa. On wyslal mnie na badania. Krzywa cukrowa- nie wiem po co- ktora byla w normie, Testosteron ktory powinien byc miedzy 0,084-0,481 wynosi 1,4 i prolaktyna powinna byc miedzy 4,79-23,3 wynosi 25,67. Z tymi wynikami musze udac sie do lekarza. Czytalam na forach i dziewczyny glownie pisza ze lekarze przypisuja Diane... A ja nie chce brac juz zadnego swinstwa (antykoncepcji)... Po odstawieniu nie chce wracac do tego koszmaru... Czy sa jakies inne aby wszystko unormowac??

Gość Sofia 90
Zapomniałam dodać ze mam torbiele na jajnikach i czeste wzdecia... Co myslicie?