Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasiopeiak

Badania lekarskie- Ginekolog

Polecane posty

Gość Kasiopeiak

Witam ! Dzisiaj byłam u ginekologa okazało się że jestem w ciąży ;) w związku z tym mam pytanie. Lekarz zlecił mi oczywiście szereg badań w tym : grupa krwi , morfologia, glukoza na czczo, Tsh , Toxo IgG, Toxo IgM, Mocz badanie ogólne. Na jakie koszta mam być przygotowana ? Dziękuje serdecznie za odpowiedź i pozdrawiam cieplutko ;) !

Gość millinn
Prywatnie byłaś u lekarza? Jesli tak,to ja za pierwsze badania zapłaciłam 170 zł. Toksoplazmoza,grupa krwi,krew ,mocz i coś tam jeszcze. Potem tylko krew i mocz robisz i co jakiś czas inne badania. Prywatny ginekolog to i prywatnie się robi badania . P.S gratulacje!!!

ja niestety wszystkie badania robiłam prywatnie. te pierwsze zlecone przez lekarza kosztowały mnie 350 zł :o

Gość millinn
350 zł?? Duzo....ja płaciłam 170 zł.

Gość ja płacicłam 390zł
w sumie miałam zlecone 29 badan

Gość Kasiopeiak
Tak dziś byłam prywatnie :) myślałam nad publicznym gin. ale jakoś nie jestem przekonana... Jednak groszem nie śmierdzi ostatnio i mam pewien dylemat.

Gość Niebieska Malwina
zaplacilam za to ok 200 zeta

Gość Niebieska Malwina
aha oprocz tego robilam w tych 200 zeta jeszcze HIV i kile

Gość osfjf
a jeżeli dostałam taka kartkę od lekarza prywatnego mogę te badania wykonac publicznie idąc do placówki publicznej ?

możesz ewentualnie poprosić lekarza z NFZ o zlecenie tych badań co masz na karteczce, ale raczej ci ich nie przepisze :P

możesz, ale i tak zapłacisz. A ceny są różne ale podobne. Lekarz nfz przepisze ci tylko to za co dostanie refndację. Czyli najprawdopodobniej zgodzi się na mocz, morfologię, glukozę. Na grupę krwi kręcą nosem, jakby w wywiadzie były wcześniejsze poronienia to mogłabyś liczyć na toxo M. Wszystko zależy od lekarza.

Ja miałam robione identyczne badania co Ty.. od lekarza, do którego chodzę prywatnie dostałam skierowanie. wszystko było za darmo, prócz badania na TOXO - za to musiałam zapłacić.

meaaa----->🖐️ :) o WSZYSTKIE badania wymienione w ministerialnym rozporządzeniu zawierającym "Standardy postępowania oraz procedury medyczne przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych z zakresu opieki okołoporodowej sprawowanej nad kobietą w okresie fizjologicznej ciąży, fizjologicznego porodu, połogu oraz opieki nad noworodkiem" (patrz: http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_opiek_24092010.pdf). POWINNY BYĆ REFUNDOWANE PRZEZ NFZ!!! o Możliwosci wyegzekwowania tej powinności to osobny problem :o

Gość ojojojojjjjjj
niestety ale zapłacisz za te badania - koszt od 150 do 250zł - na nfz nie zapłacisz ale pewnie nie dostaniesz tak dużo no i usg też robią 3 razy na ciąże