Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pldoeldkfidee

pytanie do ludzi z zagranicy

Polecane posty

Gość pldoeldkfidee

czy tam gdzie mieszkacie jest czyściej, jest lepsze powietrze, bo np. w polskich miastach jest straszny hałas, pył, brud, nie ma wygodnych chodników, zieleńców, przejśc z jednego miejsca do drugiego to nie przyjemność tylko horror

Jest sporo zieleni - miasto 120 tys. mieszkancow ma wlasny ogrod botaniczny (pielegnowany przez studentow biologii), kilka parkow, kampus obsadzony drzewami itp. Przez miasto przeplywa rzeka i co roku mozna tam zobaczyc czaple, a dzisiaj widzialam tam kormorana. Ja nie mieszkam w samym miescie, tylko na wsi kilka km dalej. Moja mam twierdzi, ze inaczej wyobraza sobie wies - u nas z jednej strony sa oborki i "swojskie" zapachy, a takze ktos hoduje kozy (tzw. stary Rosdorf), a jednoczesnie sa nowoczesne domki z pieknymi ogrodami, basen i szkola muzyczna - i to wszystko w wiosce ok. 1000 mieszkancow :) Mieszkam w Niemczech - serce kraju, poludnie Dolnej Saksonii - juz prawie Hesja.

Gość lady darkness 1617373
Mieszkam w Londynie i tu jest czysto tylko w pierwszej strefie. A poza to brud. Szaro.smutno. Nic ciekawego.