Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tomuszko wawruszko

podajcie najprostysz przepis na placuszki ziemniaczane ?

Polecane posty

Gość tomuszko wawruszko

ile ziemniaków? ile mąki? ile cebuli?

Gość ixyyyyyyyyyyy
lepiej na arbuza :D

Gość v08
5 dużych ziemniaków na 1 cebule a mąki dosypujesz tyle by wodniaste nie były a to zależy od ziemniaków

ja robię na oko zawsze, ale jakbym miała tak powiedzieć to:szklanka mąki, ze 3 duże ziemniaki, albo 5 małych, 1 średniej wielkości cebula, sól,pieprz, jedno jajko.

sorry... co do mąki to przegięłam. Pół szklanki max (porąbało mi się z naleśnikami)

Gość tomuszko wawruszko
jeju zapomniałam zmienic nick :P serio pytam tym razem. robiła juz kiedys dawno ale zapomnialam. mam juz starte ziemniaki i cebulę marigirit dzieki :) bede to robi na oko w takim razie moze jakos sie uda :D

mąkę to musisz na wyczucie, pieprz i sól też, ja lubię sporo cebuli i ucieram zawsze trochę marchewki:P Jesli nie chcesz żeby ci ściemniały (bo np ktoś będzie je jadł dopiero za kilka godzin) to dodaj do nich trochę białego sera :)

Gość tomuszko wawruszko
dzieki :) sprobuje kiedys z tym serem :) a ja wlasnie lubie ciemne placuszki, takie mocno przysmażone, wlasnie sie robią ;) nie moge sie doczekać jak je zjem ;) a Wy jecie na ciepło czy na zimno?

Ja placków ziemniaczanych nie lubię, więc ich nie robię, ale moja mama robi w ogóle bez mąki i ja tylko takie jestem skłonna ostatecznie zjeść.