Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Arni87

Studia w polsce czy kursy językowe i wyjazd?

Polecane posty

Gość Arni87

Witajcie, co o tym myślicie? Lepiej robić studia chociaż licencjat i siedzieć w weekendy na nudnych zajęciach czy po prostu uczyć się języków i wyjechać za granice( w moim przypadku do Niemiec) ... W przypadku kursu... nie marnuję się tyle czasu co na studia. Poradźcie ... Pozdro

Gość Arni87
Filologia niemiecka

Gość Arni87
Właśnie tak mi się wydaje bo co mi po filologii tylko tyle że licencjat bym miał ale raczej mi to dużo by nie pomogło..

Gość Arni87
Raczej na pewno nie.. Szkoda mi 3 lata marnować w tej Polsce a kurs by potrwał z pół roku może ciut dłużej żebym w miarę język ogarnął..

bierz kurs,ogarnij jezyk,a potem szukaj ausbildungplatz w niemczech i lap jakis fajniejszy zawod:)

Gość Arni87
Racja, poza tym tam też można potem studiować i lepiej patrzą na taka uczelnie.

Gość werkaoberkagruba
kurs i wyjazd! zdecydowanie!

Arni89co do "patrzenia" na uczelnię to się mylisz :)Szkolnictwo w PL jest na wyższym poziomie i ludzie zza granicy do nas przyjeżdżają, by zrobić dyplom. Zazwyczaj to są chyba wybierane kierunki lekarskie. U mnie na uczelni jest pełno ludzi z całego świata. Murzyni, ciapaci, żółci i dużo norwegów. Zrobić studia lekarskie w PL to prestiż ;)

Gość Arni87
Może jeszcze ktoś ma coś do powiedzenia na dany temat?

Gość Lana09
Ja wybrałam studia a teraz żałuję :( mogłam wyjechać

Gość ascxsc
pffffff studia w polsce wysoki poziom:):):) chyba tylko w teorii. prawda jest taka, ze na pl dyplomy patrzy siez pprzymrozeniem oka. Rosyjskie uniwerki to ponoc rzeznie edukacyjne-nie masz zycia poza ksiazkami, a w holandii nie uznaja dyplomow, hahaha....moja kolezanka po farmacji przyjechala do NL i musiala jeszzce raz studiowac....

Gość Madame Ciabatta
Dlaczego teraz każdy chce wyjechać za granicę? Ludzie, przecież jesteście Polakami, czy naprawde jesteście aż tak płytcy? Każdy tylko mówi że jest źle, a nic nie robicie żeby było lepiej. Dawniej ludzie młodzi organizowali protesty, walczyli o swoje. a wy po prostu uciekacie a Tusk i inni złodzieje niech niszczą waszą ojczyznę, bo co was to obchodzi. I to młodzi ludzie są przyszłością, a jak kiedyś w Polsce będą sami emeryci to wtedy to będzie wasza wina że ten kraj upada. Ja bym się głupio czuł gdzieś daleko za granicą wiedząc że w Polsce są np. moi rodzice,. starzy, którym nie ma kto pomóc w codziennych sprawach.

Gość co do studiow-
zrob - ale moze niekoniecznie foilologia, skoro jezyk i tak bedziesz umiala, W Nieczech jest wysoki poziom nauk przyrodniczych. Bo w Niemczech po filologii niemieckiej jako obcokrajowiec - hm...Oczywiscie, jesli studiowac za granica to tylko w dobrej uczelni. Co do medycyny dla obcokraowcow Posce -zalezy dla kogo prestiz. Moja ciotka wyklada na Akademii, ma grupy polskie i zagraniczne. Ci z zagranicy to porazka, poziom tragiczny, ale ich przepuszczaja bo Akademia ma z nich duza kase.

Gość co do studiow-
adame - uwazam, ze na studia zagraniczne powinni wyjezdzc ci, ktorzy w Polsce nie znajda dla siebie odpowiednio dobrego, a maja ambicje zdobyc jak najwieksza wiedze. Jechac na byle jakie, byle za granica - to faktycznie nie ma sensu.

Gość Ring
Studia nie są najważniejsze... Tylko w tym chorym kraju panuje taka moda że każdy na studia a i tak im to nie pomaga

Gość Bordeaux##
Lepiej wyjechac po kursie i zaoszczędzic czasu a studiowac możesz na miejscu

Gość DarkmanX
teraz dużo osób po studiach i nie maja pracy.. Lepiej chyba zaryzykowac i wyjechac