Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama-marcówka

Rozmiar biustonosza do karmienia?

Polecane posty

Gość mama-marcówka

Chcę zamówić przez internet biustonosz do karmienia. Czy po porodzie piersi się zwiększą? Czy kupować taki rozmiar jaki noszę teraz będąc w ciąży?

zwiększą się , mnie prawie o 2 rozmiary. Kup dopiero jak zaczniesz karmić bo piersi pełne mleka sa sporo większe.

Gość yukki
ja kupiłam pod konec ciąży i pasował. wielkość pod biustem ci się nie zmieni, a miseczka i tak jest miękka i większa niż standardowo - tak mi się wydaje. ja używałam bardzo zwykłych staników z klapką z firmy canpol i byłam zadowolona.

Gość Bądź sobą
Obwód też się może zmienić... dostałam od znajomej która nie używała w ciąży jak byłam to żeby się dopiąć brakowało conajmniej 5 cm jak nie więcej... a 2 tygodnie po porodzie moje 2 w praniu i myślę a zmierze... i jest idealny :)

Gość mama-marcówka
ale czy do szpitala nie trzeba mieć już biustonoszy? Byłam przekonana, że trzeba - dlatego chciałam początkowo kupić trochę tańsze, bo nie wiadomo ile piersi urosną, a wydatek na tydzień mi sie nie opłaca;)

Gość Bądź sobą
A na allegro zamówiłam w promocji 2 staniki z przesyłka wyszło chyba 35 zł ale bez usztywnienia... I pomimo niskiej ceny są dla mnie bardzo dobre:)

Gość Bądź sobą
W szpitalu były przydatne nie mogłam karmić piersią do tej pory nie mogę- mało pokarmu i jeszcze jedna przeszkoda ale ściągać muszę. i było dużo wygodniej. Znajdź na allegro zwykle za taka cenę jak ja to nawet jak nie będziesz używać to nie będzie ci szkoda pieniędzy:) I pamiętaj o wkładkach. Dla mnie były zbawieniem:)

Gość iustaa
W szpitalu nie nosiłam stanika. Kupiłam miesiąc przed porodem a wtedy macica jest najwyżej. Jak brzuszek trochę się opuścił, to stanik zrobił sie ciut luźny :)

Gość Mysza_8586
Przed porodem kup jeden, góra dwa w rozmiarze większym. A na potem to już swój normalny rozmiar, chyba że czujesz że się bardzo zmieniło po ciąży.