Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madame Ciabatta

Boję się dentysty i jestem nieśmiała

Polecane posty

Gość Madame Ciabatta

Nie byłam już u dentysty 9 lat,. wyrosły mi ósemki i przez to niektóre zęby mi się wykrzywiły a usuwanie ich jest gorsze niż borowanie,. czy często się je usuwa czy można zostawić? Jak pokonać strach przed dentystą? Boję się że jak się odważe tam pójść to i tak jak zobacze że chcą mi wiercić to zamknę buzie jak dziecko. No i jeszcze jestem nieśmiała,. jak musze to umiem sobie coś załatwić,. ale stresuje się przed tym i bardzej stresuje się np. dzień przed tym gdy wiem że coś mam załatwić, a w chwili gdy już to załatwiam ten stres mija. Tak samo gdzieś gdzie jest dużo ludzi czuje się spięta,. nawet na uczelni przez co męczy mnie np. siedzenie na wykładach. Jak pokonać takie coś?

Gość rwrewrewr
Jak pokonać strach przed dentystą? wez pieluchę ze sobą, i odmawiaj buddyjską mantrę... ze takie debilki jeszcze zyją... lol

Gość pocieszycielka
Mam podobnie. Tylko ja czuje smutek i stres gdy ktoś się do mnie chamsko odezwie i mnie tym zaskoczy. Wtedy myślę o tym dlaczego ta osoba tak mnie potraktowala i ze nie pozwolę jej na to. Ale nie cierpię chamskich ludzi którzy potrafia ot tak przygadac z byle powodu śmiejąc się przy tym.

Gość Madame Ciabatta
może i jestem debilką,. ale to moja wina że boje się dentysty? Na pewno dużo jest takich osób

Gość Madame Ciabatta
Chcialabym pokonać ten strach, ale nie jest to łatwe

Gość prawictwo pospolite161
a tego ze bedziesz miala czarne zeby sie nie boisz?

Spokojnie, przecież pozbywanie się tych zębów nie jest konieczne więc jeżeli nie chcesz to nie rób. Jeżeli jednak te zęby są dla ciebie problemem to musisz to jakoś przeżyć, chyba jest jakieś znieczulenie.

Gość Madame Ciabatta
tego że bede miała czarne też sie boje,. dlatego myje zęby po każdym posiłku

Gość znajdź dobrego dentyste
i łagodnego,ja też mam schizy u dentysty znalazłam dentystę,który traktuje pacjentów jak dzieci gada na "ty" nie mówi pani czy pan do tych co się boją rozmawia o pogodzie opowiada kawały pyta się jak tam leci życie itd ja taki cykor dałam se zaleczyć 4 zęby naraz więc i Ty dasz radę ja jestem panikara od razu czuję że umieram ze strachu słabnę i cuduję Ty chyba tak nie masz :p znajdź fajnego lekarza i dasz radę

jak aż tak się boisz dentystologa to idź z kimś kto Cię potrzyma za rękę:-P swoją drogą ja bym się bała "zapuścić" ósemki.

Gość Madame Ciabatta
czemu byś sie bała?

no cóż. to raczej problematyczne zęby, nie uważasz? nie będę Cię straszyć;) tylko się dziwię.

Gość Madame Ciabatta
Zawsze marzyłam by nie mieć zębów . Wtedy jest łatwiej robić loda

Gość Madame Ciabatta
sztuczną szczękę można wyjmowac i wklądać .

ja wiem, że przelamać strach przed dentystą na pewno nie jest łatwo, ale mnie się udało, bo trafiłam do doktora Tomasza Rozwadowskiego. Jest bardzo miły i cierpliwy, na pewno nie będzie też krytykował tego, że tyle czasu nie byłaś u dentysty. A to niestety czasem się zdarza. Na pewno też pomoże ci ze wszelkimi ubytkami i problemami, jakich się nabawiłaś.

Gość veronikaxx
Ja sie zawsze balam bo jak bylam mala to do takiej jedzy chodzilam i mam okropne wspomnienia. Rok temu mala dziurka mi sie zrobila w zebie i tak okropnie bolalo ze strach przed dentysta zniknal , tylko chcialam zeby przestalo bolec. No a ze trafilam na bardzo " konkretna " babke to mi wszystkie zeby zaczela robic wraz z leczeniem kanalowym , raz mi nawet przeciela wiertlem usta bo sie ruszylam podobno , ale pieklo :P Po paru miesiacach zab gdzie mialam kanalowe mi sie pokruszyl i poszlam do niej a ona ze trzeba jakas srube wkrecic i zeba odbudowac , 300 zl koszt . Oczywiscie ze strachu powiedzialam ze nie chce , no i nie za bardzo w domu z pieniedzmi wtedy bylo . Chyba najtrudniej isc pierwszy raz po dlugiej przerwie , potem jakos idzie. Pozdrawiam

Gość gość
też nie pałam optymizmem do dentystów, jakoś strach pacjentów jest chyba wpisany i ich profesję, ale mnie bardziej przeraża ból zęba, wiec wolę chodzić regularnie, a doktora Rozwadowskiego znam, świetny specjalista i bardzo miły człowiek.