adios 0 Napisano Luty 14, 2013 Coś jest nie tak z tym mlekiem i nabiałem..w telewizji krzyczą pij melko - ale z tego co czytam i czuję wcale nie jest takie zdrowe..zauważyłam wysypki u siebie..jak u maluchów na policzkach..niewielkie krostki..do tego sucha skóra..a nabiał uwielbiam, nie wyobrażam sobie kawy bez mleka..dodam ,że mieszkam we Włoszech i mleku jest tu na prawdę syfiaste!! Kompletnie nie ma smaku - biała woda, która nawet nie chce się ścinać jak zostawić ją na wierzchu - zamienia się w słodkawą papkę..nawet kotom się tu nie daje mleka - bo mają od razu taką biegunkę,że bajka!! Nie ma to jak nasze polskie mleko- ma smak przede wszystkim.. W każdym razie odkąd tu mieszkam - cera zepsuła mi się bardzo..kawy piję dużo i to z mlekiem..odstawię na jakiś czas i zobaczę czy się poprawi.Bo podejrzewam,że to właśnie mleko to główny winowajca! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość skarpetka22 Napisano Luty 14, 2013 podobno ludzie nie powinni pic mleka mnie wzdyma po serach ograniczam nabiał pij soki wyciskane w domu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Afafaf Napisano Luty 15, 2013 Ja juz 2 -3 lata ograniczam mleko,mierzy i jogurty. Mleko dla dorosłych jest niezdrowe, zawiera kazeine ktora odkłada sie w naradach wewnętrznych w postaci sluzu, oraz mleko jest nośnikiem alergenow. Ale oczywiście na głos sie nie mówi o tym bo by koncerny splajtowaly. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Afafaf Napisano Luty 15, 2013 Mierzy - sery , Sorki autoslownik Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość johny 5 Napisano Luty 15, 2013 mleko jest potrzebne tylko w pierwszych miesiącach życia, i tylko mleko matki, nie innych ssaków. a dzisiaj zresztą to nie za bardzo mleko, tylko mieszanka płynów i proszków. okazuje sie, ze już nic pić i jeść nie można :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach