Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ślub16,02

Jutro ślub!!! co mam zrobić ???

Polecane posty

Gość ślub16,02

Pomocy ! Jutro wychodzę za mąż, mam ślub wszystkie przygotowania idą dobrze jest trochę stresu , a na dodatek od wczoraj mam starszne przeziębienie intensywny katar , kaszel , chrypa ledwo mówie ... :( Biore na katar acatar , na gardło orofar max i nic mi nie przechodzi. Jak mam się do jutra wyleczeć ??? Jutro jest najważniejszy dzień w moim życiu nie wyobrażam sobie składać przesięgi ledwo mówiąc , kasłać, a na weselu tańczyć z chusteczkami ,bo mam mocny katar. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Gość a moze idz na szybko do lekarz
on ci doradzi,dzisiaj musialabys caly dzien lezec i nic nie robic,kupic sobie melisana klosterfrau wlac podwojna dawke,wziac 2 paracetamole na wypocenie i spac ,nigdzie nie wychodzic,jak bedziesz dzisiaj szalec to jutro jeszcze bardziej cie rozlozy

Gość PO WALENTYNKACH
TO JEST ZNAK, ŻEBYŚ NIE SKŁADAŁA OBIETNICY, DLATEGO NIE MASZ GŁOSU. WIERZ LUB NIE, ALE ZASTANÓW SIĘ, CZY WYCHODZIĆ ZA TEGO CZŁOWIEKA, BO JUŻ SIĘ NIE COFNIESZ I BEDZIESZ ROZWÓDKĄ DO KOŃCA ŻYCIA.

a jutro.... na katar jakies krople do nosa? a na ten kaszel chyba jest takie cos jak tiocodin czy jakos tak,wiem ze sa takie tabletki ktore sie podaje na noc zeby wlasnie chamowaly kaszel,hmmm najlepiej bedzie jak pojdziesz do lekarza,na wlasna reke moze byc ciezko,pozatym,herbata najlepiej jakas malinowa albo skrzyp (na wypocenie) z cytryna i miodem

Gość ślub16,02
:( Dzisiaj muszę wychodzić załatwić parę spraw :( Sama nie wiem już co robić , wątpie żebym wyzdrowiała do jutra .

Gość ślub16,02
Dziękuję za pomoc :)

no to wyjdz ,zalatw te sprawy za niedlugo,ubierz sie cieplutko ale sie nie przegrzej,wiesz czapka i te sprawy,idz moze do apteki moze tam cie poratuja czyms mocniejszym,w kazdym razie ta mellisana jest dobra ,mnie po 1 dniu mniej wiecej stawia na nogi i paracetamol,tylko wazne ze jak to wezmiesz to nie wychodz.Powodzenia i wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia.Obys jutro byla przynajmniej troche zdrowasza ;)

duzo masz tego zalatwiania dzisiaj? najlepiej jakbys podjechala samochodem wszedzie i sie pospieszyla,ok 10 mozesz sie polozyc juz do lozka i sie wygrzac!!!! chyba nie chcesz zeby cie do jutra totalnie rozlozylo????

Gość ślub16,02
Mojego Krzysztofa już wysłałam do apteki po paracentamol . On załatwi większość spraw , a ja się będę wylegiwać w domu. Wieczorem około 19 jedziemy na salę zobaczyć czy wszystko jest już dobrze zorganizowane. Mam nadzieję że mi przejdzie do jutra :) Bardzo Ci dziękuję :)

a i na bol gardla polecam szalwie,plukac nia gardlo,pic herbate,plukac sola gardlo,zrob sobie tez inchalacje z jakiegos olejku,do gara wlej wody i dodaj kropelek kilka olejku,recznik na glowe i tak sobie wciagaj to:) pozniej wez ta mellisane,paracetamol i zasniesz na 1000 procent.Po inchalacji fajnie ci sie wyczyszcza zatoki ;)

nie ma za co ;) wlasnie sama jestem chora... juz to przerabialam,ale mi wszystko jedno w ile sie wylecze ;) Ty to sie musisz jednak spieszyc ;)

Gość ślub16,02
A mam jeszcze takie pytanko , stresowałaś się przed ślubem ?

Ja jeszcze nie wzielam slubu ;) ale jest w planach ,hehe.Co ma byc to bedzie,z opowiadan wiem ze caly stres schodzi po kosciele,wiec nie jest tak zle :D

u mojego brata na weselu gdzie bylam swiadkiem,prawie wszystkim zajmowalismy sie my-swiadkowie,para mloda odpoczywala i sie dobrze bawila.Nie ma sie co stresowac w koncu to ma byc najpiekniejszy dzien w Twoim zyciu,nie?? po co go zniszczyc stresem???

Aaa i co do twojej choroby,ubierz sie teraz cieplo,wlaz pod posciel,masz sie poprostu wypocic,szkoda ze facet ci nie kupi tej mellisany klosterfrau tj cos takiego http://www.i-apteka.pl/product-pol-661-MELISANA-Klosterfrau-47ml.html mnie ona szybko stawia na nogi,zrob tak jak napisalam paracetamol,jak masz to ta melisane,2-3 razy dzisiaj inhalacja i do jutra powiinno byc dobrze.Te leki co bierzesz to nic niestety nie pomagaja... taki jakby pic na wode,moja mama pracuje w aptece i mniej wiecej wiem...To jest cos takiego jak te tabletki na kaca... ktore maja w sobie tylko witamine c ;)

Gość ślub16,02
Dzwonie do Krzyśka , żeby mi dokupił od razu Melise jak jest w aptece :) Ubrałam długie spodnie, skarpetki , bluzke na ramiączka na to sweter i szalik na szyje .

Bedzie dobrze,tylko postaraj sie dzisiaj nie wychodzic,bo musisz sie porzadnie wygrzac,na te chore gardlo woda z sola do plukania-wiem obrzydliwe ale super pomaga i herbatka z szalwi,pij dzisiaj duzo,skrzyp,szalwia,herbata z cytryna i miodem ,ale jak pisalam jakas malinowa, woda niegazowana.

dzwon,nie zaszkodzi a napewno pomoze!!! powiedz mu jeszcze zeby sie zapytal o jakies tabletki na wszeli wypadek na jutro na powstrzymanie kaszlu,bo kaszel bardzo trudno wyleczyc niestety,chociaz moze Ci sie uda,ale jak mowie na wszelki wypadek

http://www.tipy.pl/artykul_186,domowe-sposoby-na-bol-gardla.html wyplukaj sobie tez to gardlo sola,jest to obrzydliwe ale na serio pomaga,zrob to dzisiaj z 4 razy

Gość ślub16,02
O mój boże płukana woda + sol :( No ale muszę się poświęcić . Dzwonił do mnie przed chwilą i mówił że już kupił leki wszystkie i już jedzie do domu. Mam nadzieję że będzie dobrze:) Właśnie idę zrobić tą płukankę z soli

Gość minipizza
lekarz powinien Ci dać zastrzyk który postawi Cię na nogi. moja koleżanka miała znajomą pielęgniarkę i jak było coś nie tak to leciała a ta jej witaminki itp. dawała w zastrzyku

na necie masz duzo cennych porad-z mojego doswiadczenia dzialaja ;)

http://www.tipy.pl/artykul_2910,domowe-sposoby-na-kaszel.html no to powodzenia Ci zycze ;) hmmmm co do poprzedniczki -to nie wiem czy isnieja takie zastrzyki co postawiaja od razu na nogi,ale moze warto sprobowac jak bedzie fatalnie np dzisiaj po poludniu?

Wydaje mi sie ze jutro po tych zabiegach bedzie dobrze ;) wlej sobie tej melissany podwojna dawke,ona troche moze cie zamulic,ale to dobrze,zrob sabie tez inchalacje zeby splynelo ci wszystko z zatok,pij pij pij i spij dzisiaj.Bedzie dobrze zobaczysz .

Gość biegiem do lekarza
po antybiotyk 24 godzinny , kosztuje ok 150zł bierzesz jedną tabletke i na drugi dzień jestes zdrowa, zawsze tak leczyłam się w razie awarii

Gość ślub16,02
Idę użyć leków , położyć się i wygrzewać :) Później wstanę to napisze czy lepiej trochę mi :)

Idz,wypoczywaj i spij,nie zapomnij o hebatach ;) powodzenia,bede czekala na info jak nie dzisiaj to po slubie jak to wszystko wyszlo . mam kciuki.

pierwsze wogole slysze zeby na przeziebienie czy grype pomogl antybiotyk... a juz wogole nigdy nie slyszalam o takim 24 godzinnym..

Gość a co ma z nia byc nie tak?
syrop czosnkowy działa :) tylko ze nie musi cała dobe stac i dopiero na nastepny dzien jestes jak nowa wiec po weekendzie to juz nie ma sensu. Kurcze zeby w takim dniu :( lepiej do lekarza idz moze da Ci jakis lek zeby w blyskawicznym tempie zwalczyl rozwijajaca sie infekcje. no i lez w domu opatul sie dobrze bo bedzie jednym slowem LIPA

Gość a co ma z nia byc nie tak?
* tylko że ON musi całą dobę stać