Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magdalllena@@@@

jak oszczędzacie? ile wydajecie na dzieci?

Polecane posty

Gość 500 to były 2 szczepionki
Za 500zł mialaś 2 szczepionki nie jedną ciemnoto :O zastrzyk to jedna,a to do picia to na rotawirusy czyli druga. skąd się takie tłuki biorą?

Gość madagaskar82
chwileczke! czy ja kogos obrazam? jakie prawo daje ci nazywac mnie ciemnota?? specjalnie dla ciebie sprawdze jakie to byly swzczepionki i po ile tylko jak maly sie obudzi. zachowalam opakowania i sa w w komodzie wjego pokoju.

Gość Toshka
Gruba przesada z tymi wydatkami! Zeby 100 zlotych wydawac co miesiac na kosmetyki? Chyba jakies kpiny! Ja mojej corce kupuje kosmetyki co 4 miesiace min. kupuje jej specjalne kosmetyki bo ma skore wrazliwa koszt ok. 50 zl a jest w butelce 1 l.... Ciuchy kupuje na wyprzedazach. Wydaje wowczas okolo 1000 zl na pol roku. Pieluchy pampers kupuje w wiekszej ilosci jak sa przeceny. Chusteczki marki hipp, sa tansze od pampers a o wiele mniej chemiczne! Jedzenie gotije jej codziennie, zadnych sloiczkow! Czy Wy je kiedys probowalyscie ze dajecie swoim dziecia taki syf? Ja probowalam... Jest to nie dosc ze drogie to jeszcze niesmaczne!Owoce,warzywa,mieso..Wszystko domowej roboty. Dodam ze corce podaje jedynie wode dla dzieci i czasem co wycisniety ze swiezej pomaranczy. W tym tkwi oszczednosc i zdrowie naszych dzieci teraz i na dlugie lata!

Gość madagaskar82
Jedna to Infanrix (190zl) druga Rotafix (300zl).mam po dwa opakowania i były w dwóch dawkach po 500zl.moze następnym razem sie zastanów zanim kogoś zwyzywasz frustratko?

Gość do myślącej inaczej magdy
2 Szczepionki a jedna-rozumiesz różnicę? czy naprawdę jesteś tak głupia?

Gość magdalllena@@@@
o widzę że temat się rozkręcił :) i że są mamy które wydają podobnie jak ja ale też takie które wydają dużo mniej niż ja co do stwierdzenia że tysiąc wydaję ze szczepionkami - nie nie ze szczepionkami , jak trzy miesiące z rzędu mam szczepienie dochodzi i 500 zł- dokładnie 475 to jest za infanrix hexa 6 w i rotateg co do ubranek tak kupuję bardzo dużo bo mały strasznie rośnie urodzony jak jako wcześniak miał wtedy 51 cm teraz nosi ubranka 74-80 co do kosmetyków synek ma podejrzenie azs i łojotokowego zapalenia skóry- kąpie go w oilatum a dodatkowo kupuję krem emolium i olejek emolium co do słoiczków nie nie pasę go jak świnie jak to ktoś pięknie nazwał, słoiczki to hipp i gerber , w tej cenie uwzględniam też kaszki i soczki moja wina nie napisałam dokładnie słoiczek zjada dziennie jeden warzywny i pół słoiczka deserku

Gość ehgfrtbhy
Odpowiem na pytanie postawione w pierwszym poście: nie wiem. Nigdy nie liczyłam.

Być może autorko Twoje dziecko ma większe potrzeby i stąd taka kwota. Oszczędzić na dziecku się nie da- no chyba, że zejdzie się z jakości. Jeżeli zależy Ci na oszczędzaniu możesz przystopować z zabawkami albo zacząć sama gotować.

Gość magdalllena@@@@
nie w tym rzecz że mi bardzo zależy żeby oszczędzać gdybym nie miała i była bym zmuszona wydawała bym mniej tylko zastanawiałam się i chciałam przekonać czy są mamy które wydają tyle co ja czy wszystkie raczej mniej i ze mną coś jest nie tak:) ale widzę że to bardzo różnie i jak ktoś napisał dużo zależy od dziecka

Gość mama 2 latkii
ja na 5 miesięczniaka też tyle wydawałam bo jadło słoiczki 2 dziennie tzn obiad i deserek wieczorem czyli 60 słoiczków na miesiąc a każdy po 4-5 zł.. herbatki,kaszki,mleka,pampersy i BEZ UBRANEK co miesiąc i BEZ ZABAWEK był o około 800-900 zł. teraz córka ma 2 lata i jest dużo mniej tzn koło 400 nie liczę chorób i prywatnych lekarzy bo wtedy więcej a i kupowałam płatne szczepionki to też nie wliczyłam tego

/jasne jak masz kasę to nie ma co na siłę oszczędzać. gdybym ja miała alergika pewnie też dużo więcej bym wydawała. Zresztą nie ma co sugerować się z innymi- każdy z nas przyzwyczajony jest do innego standardu życia, ma inne wymagania i oczekiwania. Grunt żeby dziecku nie żałować i nie żyć też ponad stan ;)

Gość a ile to coś waży?
5 miesięcy i ubrania na 74-80? coś ty temu dziecku zrobiła. ile ono waży? 9,10kg? czy może więcej ? boshee widzisz i nie grzmisz :O

Gość helmutka
Ludzie, poszaleliscie? A mówią że kryzys w Polsce - przynajmniej nie na kafeterii. Ja na swoje dziecko 10 miesięcy wydaję miesięcznie max 150 zł. Pieluszki, chusteczki, i to wszystko. Zabawki są z lat poprzednich - po braciszku obiadki robię sama, żeby było zdrowiej. Poupadałyście baby na głowę!

Helmutka- ale nie każdy karmi piersią- i wtedy dochodzi mleko, nie każdy chce gotowa- dochodzi koszt słoiczków, nie każdy ma starsze dziecko- więc nawet jak się nie szaleje z zabawkami to coś tam kupić trzeba. Jak dziewczynę stać to niech i dwa tysiące wydaje na dziecko. Ja wydaję zdecydowanie mniej. Ale może gdybym miała dużo więcej kasy to często pozwalałabym sobie na nieplanowane, nadprogramowe wydatki. Nie wiedzę w tym nic złego

Gość mama 2 latkii
pieluszki i chusteczki 150zł? to ile dziecko chodzi w jednym pampersie ,ja w tym wieku kupowałam dla dziecka po 4 paczki pampersów na miesiąc i 6-8 chusteczek (wycieram pupę ale też buzie i rączki) a dziecku 10 mies nic do picia nie kupujesz? soczki herbatki ? a nie je żadnych kaszek? a nie pije mleka? a nie je jogurcików serków owoców nic?

Gość już nie niemowlę
U nas to w okresie niemowlęcym to wyglądało mniej więcej tak pieluchy ok 150zł chusteczki 15zł mleko 110zł-nutramigen emolienty, maści niesterydowe-200zł jedzenie gotowałam,bo słoiki go uczulały,koszt produktów ok 150-200zł Czyli jakieś 600-700zł. ciuchow i zabawek nie jestem w stanie policzyć bo dużo tego wydawałam i nieregularnie.

Gość już nie niemowlę
Helmutka nie każdy ma ciuchy po starszym dziecku lub po rodzinie. niektórzy muszą kupować wszystko.

Mleko ok 150 zł (Hipp Bio Combiotic) Pieluchy Pampers ok 100 zł Chusteczki Kindii ok 15 Słoiczki (głównie deserki bo obiadki gotuję), kaszka, herbatka ok 200 zł Zabawki - nie kupuję, dużo córka dostaje od znajomych/rodziny Ubranka - nieregularnie, od okazji do okazji Myślę, że w 500zł się zamykam no ale do tego 700 zł niania. I nieprzewidziane wydatki no ostatnia choroba kosztowała nas 400 zł. Jak oszczędzam? Słoiczki głównie kupuję z Babydream, są tańsze a skład lepszy od Gerbera itp. Wyjątkiem są naleśniki z Hippa, które moja córka uwielbia. Deserki również Babydream. Korzystam regularnie z karty Rossnę, śledzę dodatkowe rabaty np teraz za wypełnienie ankiety jest dodatkowe 10% taniej. Przeglądam promobaby.pl i gdy jest dobra promocja kupuję zapas.

Gość gość
Mam 6msc coreczke pieluszki pampers ok 100zl msc chusteczki babydrem w promcji 4op na 2miesiace 13zl. Kosmetyki krem do pupy, do twarzy i ciala, plyn do kapieli na 2-3 miesiace 70zl. Mleko hipp 4 po 40zl to 160msc. Zupki gerber co 2dzien male lub duze srednio po 4zl wychodzi ok 20szt czyli 80zl i owoce ok 20zl. Pije wode, a i kaszki 1-2 msc po 8 zl bobovity. Ubranka dopiero zaczelam kupowac bo dostalam duzo i pare szt body kupilam. Szczepionki. Co 2msc koszt 100zl. Zabawki gryzaki grzechotki 30zl msc nowe smoczki butelki ok 30zlmsc. Podsumowujac: ok 500 miesiecznie +,- Sa jeszcze jednorazowe wydatki krzeselko do karmienia i fotelik do samochodu:) mozna oszczedniej, pupcie myc woda zamiadt chusteczek i zamierzam gotowac wiecej to na zupkach wyjdzie taniej, zabawki chowam i zmieniam jak sie znudza. Na gwiazdke dostala wiec na 3msc jest spokoj, a i szczepionki za pare miesiecy dopiero. Wydaje tyle ile uwazam, robie zapasy kupuje wszystko w promocji :))