Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość versace1

mój PIES OWCZAREK NIEMIECKI UGRYZL mnie. co dalej?

Polecane posty

Gość versace1

mam psa- 11miesieczny szczeniak. puki co jest jeszcze dziecinny, nie jest agresywny wobec obcych bardziej chce sie bawic niz atakowac. co prawda "gryzie" ale w zabawie nie jest to zbyt bolesne. dzisiaj stalo sie inaczej- przez ogrodzenie poglaskalam psa sasiada i w tym momencie mój pies mnie ugryzl dosc bolesnie w dlon, ta ktora glaskalam tamtego psa. co prawda dalam swojemu klapsa ale on nic sobie z tego nie zrobil. wbieglam do domu aby zatamowac krew a gdy wyszlam owczarek zachowywal sie jak gdyby nigdy nic-byl wesoly i zadowolony. pytanie- czy mój pies ma zadatki na agresywnego i gdy dorosnie moze mnie pogryźć? czy powinnam oddac go do szkolenia? wersja aby go uśpic nie wchodzi w gre.

Gość mika 2323
oddaj mu

Gość upuszczanie krwi pijawką
idź do sądu po odszkodowanie od własciciela... tak sie robi w wielkim swiecie

Gość no to po co siedzisz
tak to jest jak się bierze duże psy a nie ma pojęcia o ułożeniu :( Jeśli sama nie potrafisz to idź z nim na szkolenie. Co to znaczy oddać na szkolenie??? Ciebie ma słuchać a nie kogoś ze szkolenia

Opcji z uśpieniem nawet nie bierz pod uwagę!!!!!!!! Pewnie był zazdrosny, ale to dopiero szczeniak.......pewnie nie chciał, może potraktował to jak zabawę lub nie zdawał sobie sprawy że coś ci zrobi.

Gość Ncjd dnfj
Owczarki niemieckie to najdurniejsze psy. I to owczarki niemiecki najczesciej sa sprawcami pogryzien! Ale u naSZ w kraju szarik i cywil to nadal bohaterowie narodowi!

Gość najlepiej...
pies traktuje nas jak swoje stado.....trzeba nauczyc go moresu, bo bedzie za pozno. Jesli pozwolimy szczeniakowi wlezc na glowe to potem moga byc powazne problemy. Trzeba go karac za zle zachowanie i chwaic za dobre. Jesli masz z tym problem...najlepiej isc z psem na szkolenie....nie oddawac...razem, tam sie nauczysz ty jak z nim postepowac zeby byl karny i sluchal...samo szkolenie daje mu tylko reakcje na gesty.

Gość versace1
wiecie mialam wczesniej takiego psa w tamtym roku zdechl niestety. byl prawie w moim wieku- zdechl w wieku 20lat. nigdy nikogo z domownikow nie ugryzl, byl natomiast dobrym obronca chociaz z obcych tez nikogo nie ugryzl- ale wzbudzal respekt. nigdy nie byl szkolony a mimo to byl madrym psem. ulozenie psa- no coz rozmawialam z treserem psow policyjnych- wiecie co mi powiedzial- pies ma miec respekt- gdy zrobi cos nie tak powinnas mu tak za***ać ze zapamieta do konca zycia. a ja nie wyobrazam sobie zbic psa, co najwyzej klaps.

Gość versace1
Ada- nie, nie on chcial aby mnie zabolalo. wiem jak gryzie gdy sie bawi. to bylo zupelnie inne ugryzienie, zlosliwe i bolesne.

Gość ugryź go w ptaka to podziała
na każdego faceta, i będzie grzeczny

Z jedną rzeczą się nie zgodzę- Z książki pt: "Inteligencja psów" wynika że Owczarek Niemiecki jest bardzo mądry ponieważ zajął 3 miejsce.

Gość versace1
ugruz go w ptaka-to jest akurat suczka:) napisalam ogolnie ze pies, owczarek ale to jest dziewczyna wiec wersja z ptakiem odpada:) ktos tu napisal aby nie myslec o usypianiu- OCZYWISCIE ZE NIE, nawet tego nie biore pod uwage. dodam tylko ze moje zwierze zachowuje sie tak tylko przy psie sasiada. zawsze kiedy probowalam tamtegu dac ciastko czy go poglaskac ten mój sie bulwersowal, lapal mnie za rekaw lub reke ale jeszcze nigdy tak mocno mnie nie ugryzl jak dzis. w innych przypadkach podczas zabawy czy nawet jak mu "grzebie" w misce podczas jedzenia tez nie gryzie.

Gość ja się wypowiem
amputacja ręki :classic_cool:

Gość versace1
.

Gość Marzenka i mój Hektorek
Trzeba stoczyć z psem mała walkę. To znaczy obrócić psa na grzbiet i obiema rękami leciutko przydusić parę sekund - tak żeby zapamiętał kto jest najmocniejszy w hierarhii. Po tym raczej nie miłym incydencie pies będzie czuł respekt przed włacicielem, a miłość i tak pozostanie.Powiedział mi o tym fakcie pewien hodowca.

Gość versace1
czesto ja przewracam na grzbiet ale ona traktuje to jak zabawe i cieszy sie:). sama czasem sie przewraca aby mnie zaczepic;). z tym podduszaniem to nie wpadla bym na to ale nie wiem czy podziala. mysle ze mogla by to potraktowac jak zabawe. ale zobacze moze sprobuje.