Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fieodora

ilew wynosi srednia pensja w Polsce?

Polecane posty

jakie macie zarobki i po jakiej szkole (ogoleni po; zawdowóce liceum, studiach itd)

Gość MessjaNEXT
Studia, filozofia - 2500 netto

Gość MessjaNEXT
No co Ty :)

Gość czyli na reke 2500
:classic_cool: A tzw mediana czyki najczesciej wystepujace wynagrodzenie netto wynosi 1440 zl na reke :D Kto ma wiecej powinien sie cieszyc.

Gość inżynier serwisowy bann
Coś pierdolicie. Jak podpisywałem umowę rok temu było 3860 brutto = 2560netto jak dobrze pamiętam. Więc raczej nie mogło spaść. Aż popatrze

Gość ja się wypowiem
średnia to 2 brutto będzie gdzieś

Gość MessjaNEXT
W tym kraju w zawodzie jest tylko praca na uczelni... trudno sie zaczepic. Ale kierunek poszerza horyzonty :)

też przeczytałam takie opinie, ale zastaawiam sie czy nie ma pracy dla humanów w konkretnym kierunku czy wogóle nia ma

Gość MessjaNEXT
Mysle ze zadne studia nie gwarantuja pracy...

ciekawe gdzie mam Cie czytac? ksiazki wydajesz ze taki madry? a te kierunki nie sa humanistyczne złotko

Napisała żadne studia a nie że humanistyczne. A od około roku trochę się tu naprodukowałem.

Gość ghkjukuk
Wykształcenie : Zawodowe Zarobki : 5,700 brutto Praca: fizyczna lekka bez stresu po 8 godzin dziennie

ale ja tu nie sedze czesto a jak jestem to nie sledze Twoich topików, on mówił o ogóle wiec go tak nie atakuj, kazdy ma swoje zdanie

Gość MessjaNEXT
Wiem, ze znajomi po prawie, medycynie i informatyce maja problemy z praca, wiec jest ciezko. Szczerze mowiac nie slyszalam o tych uczelniach ;)

Gość mamstreddoen
zarobki- 4200 brutto wyksztalcenie- zawodowe praca biurowa

5700 brutto to 4 tyś netto Moja ostatnia pensja z dodatkami to jakieś 4,5tyś + hotele + śniadanka. Ale dla mnie to mało i się nie chwale. Bo zapierdalania dużo.

Gość KRKRZYCHU
Ja po zawodówce zarabiam 3,700/rękę, pracuję dwa dni po 12 godzin i nastepne dwa dni wolnego, pracuje tez w weekendy i w niedziele zalezy jak trafi, praca fizyczna ustawiam maszyny w fabryce.

biotechnologia - polibuda szczecin Zazwyczaj jak dotrwasz to 3 semestru masz pracę w abocie w bydgoszczy okrętownictwo gdańsk i gdynia na 2 i 4 roku musisz pracować. Jeszcze WAT bym tu doliczył ale to wojsko a wojsko jest be. Bo ludzie patrzą na eklamy w stylu oceanografia albo inne pierdolamento a nie porządne kierunki. Przez to m.in ja nie mam inż. Bo brak chętnych.

Gość desperantt
3.000-4.000tyś/rękę w zależności od zleceń, firma transportowa, wykształcenie zawodowe.

Gość Aldek892
wykształcenie : zawodowe pensja: 12.000tyś brutto praca: kierowca tira praca w systemie tydzien/tydzien, czyli tydzien w trasie tydzien w domu.

z jednej srtony mozna napluc sobie w brode ze po zawodowce ludzie zarabiaja tyle co po studiach i pomysclec ze juz by mozna zarabiac i zyc, ale z drugiej jaraja mnie wyksztalcenie wyzesz i to co moglabym zrobicz czego pewnie i tak nie zrobie ale to juz co innego

Gość pączeek bez masła
praca: jestem piekarzem 10 lat doświadczenia zawodowego pensja: 3,400 na rękę a jak dużo nocek przywalę to i 4 koła wyciągam wykształcenie: zawodowe

aldek przesadza. Ale ja też pluje sobie w brodę że na tirze zarabiają ok 3,5 tyś netto. Pracują 8,9h a mi się zdarzy zapierdalać do nocy. A ty się uczysz non stop i ech. CNC / TIR / SPAWACZ to naprawdę dobrze płatne zawody. A żałuje bo kiedyś zrezygnowałem z CNC dziś znajomy co został też ma 3 tyś 8h i pierdoli.

Gość pączeek bez masła
Fieodora a co ma wykształcenie do zarobków ? To że ktoś ma wyższe to od razu lepszy od takiego po zawodówce ? Liczy się doświadczenie umiejętności a nie głupi papier magistra a w dzisiejszych czasach to już w ogóle zdurniałego magistra po szkole prywatnej.

Gość Aldek892
Nie przesadzam, jeżdżę 20 lat na tirach dla firmy Szczecińskiej, 12tyś brutto mam od 9 lat.

Gość xxxnxxx
wykształcenie: średnie bez matury zawód: kurs spawacza MIG/MAG pensja: 5,700 netto pracuję dla firmy koreańskiej 5 lat doświadczenia w spawaniu