Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fieodora

ilew wynosi srednia pensja w Polsce?

Polecane posty

Gość inżynier serwisowy bann
Technik optometrysta dobiera ci okulary w każdym punkcie z optycznym. Których porobiło się masę jw każde tesco auchan itd. I zawsze to lepsze niż pedagogika, socjologia, polonistyka itp. Po biotechnologii zwykłej uniwersyteckiej pracy nie ma!. Jest po polibudowskiej.

Gość exxcalibutr
Pracuje w kadrach Kopalni Węgla Kamiennego, 14 lat już, pensja 4.000netto + 13tki + węgiel i tak dalej.. żyć nie umierać :)

Kadrowa zawsze zarabia dobrze :) Bo na niej stoi firma i musi zarabiać tyle żeby nie odejść z niej i nikomu nie wypaplać. A zarabia adekwatnie do tego co zajebie wpół legalnie. Czyli im więcej zaoszczędzisz dla szefa na paragrafach tym lepiej. Ale nie zarobisz dobrze po techniku. No i ty raczej polonista niż ekonomista z tego co piszesz

no pedagogika to juz chyba zbyt oklepana, rozwazalam socjologie a puzniej jakis konkretny kierunek ale chyba tez ja odpuszcze

Gość sas2e3
Ja mam 2,700 do ręki mam wykształcenie zawodowe i pracuję jako kelner w hotelu Gołębiewski.

no i co musi ukonczyc taka kadrowa? czyli to praca w firmach zwyklych?

Gość biennika:)
Widzicie ? ludzie po zawodówkach zarabiają takie pieniądze jakie wam się po studiach nie śniły i co zatkao kakao ???

wpisz" socjologia site:f.kafeteria.pl" woogle to zrozumiesz :) Po co firmie taka osoba? Podobnie jak filozofia. No ludzie jak ktoś to kocha to niech idzie. Ale jak wychodzi 1 tys socjologow to na uj to komu? Albo filologia angielska no już tyle was tam naszło że ja pierdole. Moja firma szukała 2 lata kogoś do tłumaczenia szwedzkiego i co ? Lubisz języki to idź na nietypowy język właśnie. Chiński, Mongolski, niderlandzki, węgierski. Bo mało jest ludzi po tym = duże szanse na rynku. Wiesz ile jest ogłoszeń dla znających czeski? Prosty jezyk jak but. A w polsce nawet nie wiem czy jest uczelnia wyższa. Bo tak właśnie pojebane jest szkolnictwo wyższe w pl.

Ja też zawsze mam pompę jak ludzie się oburzają że ktoś po zawodówce zarabia więcej. Ja rozumiem że ktoś studiował i się uczył żeby zarabiać godnie i doceniam to ale nie w każdym wypadku. Dzisiaj jest masę beznadziejnych kierunków które mają za zadanie tylko jak najwięcej kasy wyzyskać a po takich studiach człowiek nic nie umie. Druga sprawa tylko w Polsce robią taki głupi podział na ludzi ZAWODÓWKA/LICEUM/STUDIA WYŻSZE ..Za granicę kiedyś jak miałem jeszcze wykształcenie zawodowe to zarabiałem w firmie więcej niż ludzie którzy tam pracowali na lepszym lżejszym stanowisku po studiach a dlaczego ? Bo moja praca była cięższa i spędzałem w niej o godzinę więcej czasu niż ludzie z wyższym i nikt o to nie miał pretensji. Tylko w Polsce się nie szanuje ludzi, nie ważne czy z wykształceniem zawodowym czy z studiami, nie ma kultury pracy, jest syf bagno kiła i mogiła.

nie mam chyba zdolnosci jezykowych chociaz myslalam kiedys o arabskim ;D poo tym moze mialabym, wziecie

DO inżynier serwisowy bann Bardzo dobrze piszesz, zgadzam się z Tobą w 100%. Ja akurat pochodzę z Śląska Cieszyńskiego graniczymy z Czechami, u nas jest od groma ogłoszeń gdzie poszukują ludzi z Językiem Czeskim, jest tego więcej niż z J.Angielskim a ludzi i tak ciężko znaleźć do pracy bo nie znają.

bieninka coś ci powiem Ja byłem na inż środowiska. I ludzie niedotrwali 1 semestru nie było to modne i wybili z 80 do 20 czy coś takiego. Kierunek nierentowny zamykamy. Coś z 3 lata temu też trochę się moda zrobiła ale słabo. Po inż środowiska masz te same uprawnienia co po budowlance + instalacyjne. Ale studenci budownictwa mają się za niewiadomo co. Dlaczego debile idą na budownictwo zamiast na inś środ ? Bo głupio brzmi ? Nie wiem. Potem przerzuciłem się na biologie bo myślałem ze jak nie ma kierunków bioinformatycznych itd to coś się nauczę a tu dupa. Kucie regułek i tyle. Jeszcze wcześniej przed inż środ chaiłęm iść na AIR ale nie utworzyli za mało chętnych. Bo debile szli na elektronikę i telekomunikację. Gdzie też nie masz konkretów. Ani się programować nie nauczysz ani nic. Więc na uj iść na takie studia? I takich studiów jest 90%. No ale jak jest moda i idą ludzie jak barany to co zrobisz. Dla info inż biomedycznej w trybie zaocznym nie UTWORZONO NA UCZELNI W PL od 4 lat. Jedynie polibuda lubelska w trybie piątek sobota niedziela raz im się uda utworzyć raz nie. Air w tamtym roku myślałem iść. TRAGEDIA nie ma na polibudzie wrocławskiej. Bo barany jw informatyka albo EIT. Co z tego wynika ? Obecnie programista zarabia 2,5 tyś netto.

na UAMie nie ma nawet takiego wydzialu jak filologia czeska ;/ moze ruski

No ale czemu ludzie to debile i nie wpiszą w pracuj.pl czegokolwiek? 237 ofert dla języka czeskiego http://www.pracuj.pl/praca/czeski;kw arabski? Proszę cię bardzo widzę 30 ofert. konkurencji na pewno nie masz. http://www.pracuj.pl/praca/doradca-klienta-ze-znajomoscia-jezyka-arabskiego-szczecin,oferta,2806683 http://www.pracuj.pl/praca/pracownik-administracyjny-do-obslugi-klienta-z-jezykiem-arabskim-warszawa,oferta,2806780 Itd. I wówczas to ty dyktujesz warunki. Ale nie bo w podstawówce mają angielski i niemiecki niby lubią języki to kontynują. A francuski? 800 ofert http://www.pracuj.pl/praca/francuskiego;kw A hiszpański i reszta?

wszyscy idą angielski / niemiecki / ruski. Dobra wlaczam film i ide spac.

francuski odpoada ucze sie go teraz i mi nie podchodzi, hiszpanski chetnie