Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fieodora

ilew wynosi srednia pensja w Polsce?

Polecane posty

Gość oo maatkooooooooooo
Załamać się idzie jak was czytam :( Ja pracuję w biurze pn-pt 8-16 zarabiam 1500/rękę, mam studia wyższe.

wybór zawodu jeszcze przede mną ale szkoła juz wybrana i dupa. w polsce jest smieszny stereotyp ze po zecie ludzie zapierdalaja i gowno maja a po studiach odwrotnie. niechce nikogo obrazac oczywiscie. no cóż całe zycie jak we mngle

jeszcze jak facet to kurs moze zrobic do pracy fizycznej albo prawko na tira czy cos ale jak was czytam to laski wydaja sie przegrane

Gość hhfdfsdwtrt
w praktyce np w moim mieście tarnów , to będzie średnio jakieś 600zł netto , dla porównania gdy mieszkałem w warszawie było średnio 3000 netto .

Gość vbvbvo
LO Z MATURĄ, 1,800/rękę, praca na produkcji

Gość kkamill 32
wykształcenie : zawodowe ( kucharz z dyplomem ) zarobki: 2.500/rękę praca : pomoc głównego kucharza w restauracji trzy gwiazdkowej

Gość albertooooo
Wykształcenie, nie daje gwarancji lepszych zarobków, ale w większości przypadków daje o wiele lepsze warunki pracy, kierowca Tira.., co to za praca, jesz z michy, śpisz w budzie i szczasz na koło, jak łańcuchowy kundel. Taka prawda. U mnie Polska 3000 netto, pon- pt 7-15. Czysta robota, ale stresująca. Pozdr. P.S a na tirze to Ty masz 12 kółek, jak trochę miału, kruszywa czy zboża na boku z kipra odsypiesz cwaniaczku;p

Gość hhfdfsdwtrt
żona po studiach , 9 mc szukania JAKIEJKOLWIEK pracy , zaznaczam jakiejkolwiek , doś w zawodzie 4 lata i znalazłą !! staż ... bezpłatny

Gość inżynier serwisowy bann
Trzeba mieć po prostu fach i tyle. Chyba że jest dużo ludzi to potrafiących. Lub robić coś niekorzystnego np układanie płytek, budowlanka itd. Mnie tu krytykujecie ze nie mam INŻ mimo że mam takie stanowisko. A ja trochę śmieje troche mi żal znajomej. Robiła ze mną biologie potem zaczeła dr ale przerwałą bo po znajomości dostała pracę w laboratorium. Musiała zrobić podyplomówkę czy jak się to tam zwie bo po biologi można analitykę na jakichś tam zasadach. 3tyś za semestr czy jakoś tak. Teraz 30 lat prawie i zarabia 1600netto za badanie kup ech. Druga mgr farmacji 2 tyś. I kim to ona nie będzie. Tak ze trzeba po prostu coś potrafić. Może być to rysowanie, może być układnie, naprawianie, ustawianie czy cokolwiek ale coś.

Gość MagdalenaacX
Wykształcenie: Wyższe magisterskie Praca: Grafik komputerowy Zarobki: 3,400brutto z tego jakieś 2,400/rękę Doświadczenie: Nie mam, pracuję od roku dopiero

Gość Fryzjerka../,
10-12 tys obrotu mies. Zostaje 6-7tys na rękę a raz do roku dodatek jakiś wpadnie w wysokości 4tys+.

albertooooo no w sumie racja, masz lepsze warunki ale za to stresu wiecej ;p i nie wiadomom co gorsze bo dla zdrowia to to drugie chyba ze zaczniesz ziółka pic

no umiec trzeba ale nawet jak umiem rysowac to architektem nie zostane ;/ chyba to nie wszystko

Bo kobiety robią zasadniczy błąd idą albo na : ekonomista / rachmistrz / księgowa pazury manikiury albo fryzjerka Technik farmacji, technik pomocy dentystycznej itd. I w zasadzie na nic innego. Wiec jak masz 100 osób na jedno stanowisko to 1 jak ma taka praca być 2 czemu mają wam płacić x tyś ? Proponował bym iść na nietypowy kierunek związany z zainteresowaniami lub kurs. W czym problem zrobić java development czy coś dla kobiety? Nawet juz jak tak leziecie na technika farmacji czy pomocy. Wystarczyło by ruszyć głową i iść na technika RTG tu też dostaniecie 2,5 tyś

Gość Ewelina aKA
ZAROBKI: 2,800zł/rękę PRACA: Gastronomia WYKSZTAŁCENIE: Zawodowe gastronomiczne

Gość i dont said batman !!!!!!!!!!1
2,500/rękę, liceum ekonomiczne, praca produkcja

Gość albertooooo
każdy medal ma dwie strony i tyle, praca fizyczna nie jest wykańczająca? we wszystkim trzeba znać umiar i tyle. Prawda jest taka, że trzeba mieć fach w rękach i umieć to wykorzystać, studia dają wiedzę,są narzędziem pracy tak jak np łopata, (pomijam prywatne uczelnie) ale co z nią zrobisz zależy tylko od Ciebie, jak głupi jesteś to żadne studia tego nie zmienią, ale jak umiesz się posługiwać swoim narzędziem na biedę nie będziesz narzekać:)

Gość Miikidawaa Okinawa
Zarobki: 1200/rękę + 300zł premii Wykształcenie: Wyższe licencjat Praca: pomocnik księgowej

zresztą kobiety to ogolnie dziwne są Będą szły na to co reszta z 2 lata temu na budownictwo w tym roku co był na dietetyke. Jakaś moda kurwa czy co? Teraz wyjdzie w uj dietetyków i gdzie to upchnąć? Wcześniej to samo było z pielęgniarkami jakieś 3 4 lata temu.

Gość Stratovariusss
Inżynier budownictwa, wykształcenie wyższe budowlane, zarobki 15-25tyś/rękę, pracuję w Niemczech

z ta dietetyka nadal to trwa, mam kolezanki które chca to studiowac. ja chcialam isc na socjologie albo dziennikarstwo ale jeszcze nie slyszalaz zadnej opini

Gość albertooooo
Acha, problem w tym, że u nas nie ceni się ludzi, chodzi tylko o wyzysk i nic więcej, za granicą czy jesteś po zawodówce czy po studiach podchodzą do Ciebie jak do człowieka, a zarabiasz w większości w przypadków adekwatnie do swojej wiedzy i umiejętności. Tu chodzi o mentalność, a Polska narodowa buta, prowadzi do takich patologii jak mamy dziś... wyzysk, umowy śmieciowe itd. ryba się zawsze psuje od głowy a z systemem nie wygrasz.

Gość vooodoo like people
1230zł/rękę wyższe wykształcenie mgr farmacji praca produkcja linia

Gość CE ADR
Kierowca CE miedzynarodówka i ADR (przewóz materiałów niebezpiecznych), umowa pracy LITWA 2200 euro do ręki. 6 tyg pracy na 1 tydz wolnego +28 dni urlopu :D (czasem weekendy w domu)

Gość 37484873mf
1400netto, wykształcenie wyższe politologia, 2 lata doświadczenia, magazynier w firmie budowlanej

to się nie będę wyrażał. Czemu nie np technik optometrysta ? W tamtym roku było bardzo dużo miejsc pracy a bardzo mało osób z papierami. Robisz w rok idziesz pracować do każdego tesco czy czego. Na początek powinnaś dostać 1,5 tyś netto. W ten rok myślisz co tak naprawdę chcesz robić. Socjologia itp to najgorsze co może być. O kolejny prosty przykład leziecie na pedagogikę. Zamiast isć na oligofrenopedagogikę + kursy dla dzieci niedosłyszących z problemami ruchowymi i też praca pewna. Super kasy nie dostaniesz no ale dostaniesz pracę.

Gość dwadawdawdaw
Orientujecie się jak praca wygląda po biotechnologi w Wielkopolsce?

Gość exxcalibutr
4,000netto wyższe licencjat praca w kadrach

technik optometrysta, co to wogóle jest? i skad to bierzesz? pierwsze slysze zeby na to bylo zapotrezbowaie. wogóle skad mam wiedziec co jest potrzebne? tak juz sobie jakos poplanowalam z e na studia pójdę a nie na technika