Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LiliaBowarska12

Prezent na roczek

Polecane posty

Gość LiliaBowarska12

Cześć, potrzebuję Waszej porady. Mam małe dziecko, które wkrótce skończy roczek. Chcemy z mężem jakos to uczcić specjalnie, tak aby została jakaś pamiątka itp. Myśąleliśmy o prezencie dla małej w postaci psa. Ale trochę przerażą mnie opieka nad szczeniakiem i dzieckiem jednocześnie. Inną opcją jest sesja zdjęciowa, tylko, że boję się sztampowych fotek u jakiegoś niekumatego pana fotografa. Jeszcze padłą propozycja założenia lokaty "posagowej" ale trochę boję się ze nie stać nas na odkładanie większych sum co miesiąc, przez dłuuuugi czas. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Może macie jakieś inne pomysły?

Ja nie chcę Cię autorko obrazić, ale pies to nie jest zabawka, którą się daje w prezencie tylko przemyślana decyzja bo chciał nie chciał przyjmuje się nowego członka rodziny. A potem schroniska są przepełnione albo nie daj boże pies przywiązany do drzewa w lesie. Już lepiej zróbcie sesję zdjęciową.

Wiesz co te "prezenty" to myślę, że jakoś specjalnie nie ucieszą waszego dziecka, które i tak nie rozumie pewnie tego wszystkiego. Może po prostu jakaś fajna zabawka, która sprawiłaby trochę radości i frajdy. Jeśli chcecie założyć lokatę to oczywiście możecie to zrobić i to fajna myśl, ale dziecko i tak nie wiem co to jest więc nie musicie robić tego teraz już od razu. Pies uważam, że nie jest dobrym pomysłem dla tak małego dziecka, byłaby to dla niego bardziej zabawka, która zresztą jak wszystkie inne pewnie szybko się znudzi. Ja mogę Ci powiedzieć z własnego doświadczenia, że jak u nas w rodzinie maleństwo kończyło rok to dostało taką fajną bardzo zabawkę na biegunach. Kuzynka zamawiała z knorr baby tylko, że te są troszkę drogie, ale nawet tu na kafe ktoś ostatnio wstawił posta z linkiem do allegro i chciał sprzedać używany w dobrym stanie, moge Ci wstawić przykładową taką zabawkę http://www.goonis.pl/bujak-knorr-baby-pociag.htm

Gość ingaaa83
LiliaBowarska - pies to super sprawa ale pod warunkiem, że masz czas aby się nim zająć. Osobiście uważam, że lepiej jeśli zwierze pojawia się wtedy, kiedy dziecko ma kilka lat 3-4 bo wtedy wiecej rozumie i może nauczyć isę w ten sposób odpowiedzialności za drugą istotę. To fajna sprawa zwłaszcza jeżeli nie planujecie kolejnego dziecka :P. Co do lokaty posagowej - moim zdaniem najlepszy pomysł, ale wymaga wielu pieniędzy :/ Co do sesji zdjęciowej to myślę, że to najlepszy sposób na fajną pamiątkę, która będzie maluchowi towarzszyc przez dłuuuugie lata. Wydatek jednorazowy a pamiątka świetna. Sama bym chciała taką mieć :P Co do fotografów to ja bym się nie martwiła na zapas bo teraz "klient-nasz-pan". Mi osobiście podobają się stylizacje tematyczne np coś w tym stylu : http://www.sztompka.com.pl/galeria/

psa odpuść - to nie zabawka a dziecko jest zbyt małe by skumać' jesli zalezy ci na pamiątce to sesja wydaje się byc fajna. ale mysle, ze dziecko najabrdziej ucieszy sie z zabawki ;)

Gość Dagmara0909876
Żeby kupić prezent dla dziecka potrzebne są pieniądze. Możesz szukać zwykłej pracy, albo zarabiać przez Internet. Wejdź na http://wyplata.com/ poczytaj co tam jest napisane. Ja sama dostałam taką wypłatę. Chwilę trzeba poczekać, ale pieniądze zawsze się przydają.

Gość Alka_ros46
pies to zdecydowanie kiepski pomysł, dziecko w tym wieku nie ma świadomości o tym jak pielęgnować takie zwierzątko itd najlepiej kupić zabawkę, która rozwinie jakieś umiejętności dziecka, pomoże mu się rozwijać, ja dla siostrzeńca kupiłam klocki http://eprezenty.pl/auto_ciezarowe_z_klockami_16_elementow_z_mozliwoscia_graweru_dedykacji_,p,11610.html którymi bardzo fajnie się bawi drewniane nie za ciężkie, krzywdy mu nie zrobią a fajnie opakowane, ja raczej polecam takie właśnie zabawki