Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Jasiaaa a

Jak mam zapisać syna do zerówki? Kiedy co i jak????

Polecane posty

Gość Mama Jasiaaa a

Mój syn jest rocznikiem 2008, w tym roku we wrześniu pójdzie do zerówki. Problem polega na tym, że meldoiwani wszyscy jesteśmy w Łodzi, ale mieszkamy w poznaniu, tu wynajmujemy mieszkanie, tu pracujemy i tu żyjemy. Tam go zapiszą pewnie automatycznie? Mam to tam zgłosić? Że pójdzie tu? a Tu jak mam zapisać? Do kiedy? Na czym to polega? Będzie szedł do zerówki takiej w szkole, a nie w przedszkolu

Gość zxzx
Nie słyszałam o zapisie z automatu. U nas i do szkół i do przedszkoli do zerówki trzeba dziecko zapisać. Twoje dziecko idzie we wrześniu do przedszkola a dopiero za rok we wrześniu do szkoły.

Gość Kruselka
Ja rowniez jestem zameldowana w innym miescie niz mieszkam . Jesli chodzi o zerowke i szkole to musze zglosic w miejscu zameldowania ze tu nie mieszkamy i dziecko bedzie chodzilo w innym miescie. I tyle.

Gość bjkfhkjdhfkjhdskfjkldsj
mieszkam w mieście oddalonym od mojego miejsca zameldowania o 140 km. i na adres zameldowania przyszło pisemko że mam zapisać dziecko do szkoły. Dodam że to było rok temu, moja córka jest 2007. Pójdź do podstawówki która najbardziej ci odpowiada w obecnym miejscu zamieszkania i tam zapisz dziecko. Nikt nie bedzie ci robił żadnych problemów, szkoly między sobą się porozumiewają, także nikt nie będzie cię ścigał że nie posłałaś dziecka do zerówki.

Gość u nas w marcu
są zapisy dzieci do szkoł i przedszkoli trzeba pójść i zapisać samemu dziecko meldunek podajesz tam gdzie masz i adres zamieszkania też

Gość Mama Jasiaaa a
Hmmm myślałam, że dziecko jest automatycznie zapisywane tam gdzie jest zameldowane... U Nas w przedszkolach NIE MA miejsc :( i mały musi iść do szkoły w której jest zerówka. Otworzyli u Nas zerówki w szkołach... Nie wiem kiedy te zapisy?

zxzx dzieci z rocznika 2008 od tego roku mają obowiązkową zerówkę i mogą iść do zerówki przedszkolnej lub do zerówki szkolnej.

Gość bjkfhkjdhfkjhdskfjkldsj
jest obowiązek przedszkolny a moja córka do przedszkola się nie dostałą i musiała pójśc do zerówki przy podstawówce. jakaś masakra dla mnie ale niestety takka nasza polska rzeczywistość. dzieci jakoś do końca kwietnia trzeba zapisać, o ile się nie mylę. idzie się do sekretariatu, wypełnia formularz i tyle.