Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

.Hickary.

Co byscie poradzily?

Polecane posty

Dziewczyny, nie za bardzo wiem co robić. Mała ma prawie 6 miesięcy, od wczoraj ma katar, taki lejący, odciągam fridą. Dosc trudno jej sie oddycha, noca niewiele spala. Dzisiaj rano doszedł kaszel, więc zapisałam się do lekarza, mam 26 nr - około 13 wejdę. Tylko mała pospała i teraz rzadko pokaszluje, a w przychodni siedlisko zarazków. I nie wiem czy iść dziś czy poczekać do jutra i poobsewrwować? Gorączki brak.

Gość princessaofpersia
ja bym poszla, a katar odciagaj katarkiem, frida przy nim moze sie schowac

Gość Ja bym oczyszczała
wodą morską i robiła inhalacje z soli fizjologicznej a odciąganie bym sobie darowała posmarowałabym nosek maścią specjalnąby się lepiej dziecku oddychało i już.

Gość sama se podlacz nos do
Odkurzacza.

Gość asdfghjk,mnbvcxz
a nie możesz wezwać lekarza na wizytę domową? Miałam tydzień temu podobna sytuację, lekarz przyjechał do domu, uniknęłam ciągania dziecka po przyhodniach

Nie mam inhalatora. No poki co nie ma tragedii, boje sie ze oslabiona to i cos gorszego mozemy w pakiecie przywlec...

katarek to dla mnie wynalazek stulecia, serio:D fridy i wszystkie inne odciagacze przy katarku to sa jakies niepozumienia:D tylko katarek, dla mnie to najlepiej wydane pieniadze w zyciu:)

Gość asdfghjk,mnbvcxz
*przychodniach

Ja bym poszła do lekarza jednak. Szkoda tylko, że u Ciebie na numerki a nie na konkretne godziny. A katar odciągaj, samo psikanie wodą morska nie pomoże bo wydzielina wraz spływa n dolne drogi oddechowe.

Gość i potem
wszyscy sie dziwia ze sa kolejki do lekarza jak co druga mamusia leci bo sie dziecko osmarkalo. Paranoja!!!!!!!!!!!

Oj smarki jak smarko, mi o kaszel bardziej chodzi. No pokaszluje od czasu do czasu, ale nie ma tragedii, wiec sie zastanawiam.

Wydaje mi się że ten sporadyczny kaszel to po prostu spływająca wydzielina z nosa. Lekarz ci tylko zaleci wodę morską, ściąganie i inhalator z solą fizjologiczną. ja bym nie szła, tylko użyła tej trójcy,którą ci wymieniła.

No tak to wyglada jakby odkaszliwala wydzieline. Nie czuje sie bardzo chora, gada, sie smieje. Inhalatory w aptece mozna kupic, nie? jakies specjalne dla takich maluchow?

Gość asdfghjk,mnbvcxz
u mnie koszt domowej wizyty to 80zł, ale ja nie toleruję chodzenia po przychodniach, więc zawsze zamawiam.

Mam w domu syrop prawoslazowy, polozna kiedys doradzala, bo mala pokaszliwala, ale on na alkoholu. Wie ktos co o tym?

Ja kupiłam microlife w sklepie medycznym bo w aptece nie było, kosztował ok 120zł,ale jest naprawdę dobry. Maść majerankowa, też dobra, bo ułatwia oddychanie. Dużo soli morskiej, ściągać i inhalować. Gdyby katar zaczął być zielony to wtedy do lekarza.

Ok, dzieki, kupie masc i inhalator. Dzis ma tez przyjsc nawilzacz bo mamy sucho... Poczekam do jutra, bo boje sie przywlec cos w pakiecie, zwlaszcza ze przed nia w gabinecie byloby 20 paru chorych...