Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wciaz zajeta zyciem

wrastajacy paznokiec u stopy

Polecane posty

Gość wciaz zajeta zyciem

prosze pomozcie!!!! kto mial ten problem mojej 12 letniej corce wrasta paznokiec ,palec u stopy jest spuchniety i naszedl ropa,wybrala juz 2 antybiotyki i poprawy nie ma :( dzis pielegniarka powiedziala ze niestety ale beda musieli zrywac paznokiec ktory juz jej nie wyrosnie :( ona jest zalamana...bardzo ja boli (do tego tanczy balet) przez palec nie moze tanczyc i bardzo boi sie zabiegu prosze napiszcie czy to bardzo bedzie bolalo? sama jestemw strachu

Gość mop z wiadra
co za bzdury nie odrosnie jej hahaha poszukaj sobie jest tutaj temat juz ktory ma tysiace wpisow. jesli juz jest w takim stanie to tylko wycinanie albo klinowe albo zrywanie calego paznokcia, ja mialam to 6 razy i mam paznokcie w tej chwili normalne i jakos zyje

Gość cbadef
miałam to samo - w gabinecie zabiegowym - lekarz chirurg wyciął z boku paznokcia trójkątny klin i palec w ciągu tygodnia zagoił się, nie ma stanu zapalnego - nie boli, a paznokieć powoli odrasta :-)

Gość zxas
A po co zrywać? Można to wyleczyć z pomocą tamponad i klamer. Ja swojego paznokcia wyleczyłam właśnie w taki sposób u kosmetyczki. Korzystałam z gabinetu należącego do tego programu: http://www.zdrowe-nogi.pl/gabinety_vho_osthold_perfect.html To są gabinety z uprawnieniami na zakładanie klamer

Gość mop z wiadra
ale zrozum ze jak ktos ma juz tzw"wystajace mieso" to nie zalozy klamry, klamre moze zalozyc juz po wyciecu zeby wiecej nie wrastaly

Gość zxas
tak, miałam ziarninę -czyli "dzikie mięso" a do tego stan zapalny z opuchlizną i ropą i klamrę metalową można było bez problemu założyć. W takim przypadku odpadają klamry plastikowe.