Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pati1142

Jak znaleść prace i wyjechać do Londynu?

Polecane posty

Gość pati1142

Mam zamiar wraz z moim chłopakiem wyjechać do Londynu do pracy i znam różne strony np. poloniusz.pl czy londynek.net i są ciekawe ogłoszenia tylko problem w tym, że zazwyczaj są to ogłoszenia dla osób, które już są w Londynie, a ja w ciemno boje się wyjechać.Chciałabym żeby chociaż jedno z nas miało pewną prace przed wyjazdem. Agencje pracy już chyba wszystkie sprawdziłam (we Wrocławiu, bo tam mieszkam) i większość to oszuści i naciągacze, a te porządne (czyli tylko 2) na dzień dzisiejszy nie mają nic. Proszę o pomoc.

Gość aaa powodzenia
Do Londynu? :D To musicie miec odlozone bardzo, bardzo duzo pieniedzy na start! Londyn jest cholernie drogim miastem! Pracy tutaj nie ma! A jak jest to za minimum czyli 6.19/h co da Ci max.220 funtow tygodniowo, a to w Londynie prawie nedza! Zrobicie jak bedziecie chcieli, ale pomysl bardzo glupi...Na stronach typu londynek, angolia pelno oszustow i wyludzaczy. Jestes w Polsce, wiec jak widzisz zarobki rzedu 220-250 tygodniowo to wydaje Ci sie, ze to kupa kasy, ale w Londynie maly, zwyczajny jednoosobowy POKOJ kosztuje co najmniej 400-500 funtow miesiecznie, transport rowniez jest bardzo bardzo drogi, a jeszcze jedzenie, a przeviez czasem chcialoby sie sobie cos kupic itd. Jesli nie macie dobrego wyksztalcenia, konkretnego fachu i swietnego angielskiego to nie macie tu czego szukac, bo moze sie to skonczyc tak jak dla wielu Polakow zwabionych wizja "boskiej Anglii", ktorzy laduja na ulicach...To wcale nie jest takie latwe jak Tobie sie wydaje, ze siadasz w samolot i lecisz do Londynu, a tam raj i kokosy! Mieszkam w Londynie 7 lat...

Gość zgadzam sie z aaa powodzenia
Masz racje: Londyn jest deszczowy, brudny, pracy nie ma, a jedli juz jest to za takie grosze, ze nie da sie nawet wegetowac!!!

Gość ppllaaaanta
Londyn jest fascynujacym miastem i ma piekne zakatki, ale musze sie zgodzic z przedmowcami, jezeli nie macie konkretnych poszukiwanych umiejetnosci i bardzo dobrego angielskiego to bedzie biedowac, bo za niajnizsza krajowa trudno tu przezyc.

Gość pati1142
Fakt macie racje. A proszę powiedzcie mi gdzie można jeszcze wyjechać za granice , gdzie się opłaca jechać, bo ja nie chce w tym kraju ani minuty dłużej być. Ja słyszałam coś o Kandzie i Australii ale znowu słyszałam opinie, że tam pracy nie ma to samo o Holandii więc gdzie?

najpierw pomysl gdzie cie chca- co robisz zawodowo, co umiesz? myslisz ze w kanadzie , australii czekaja na was tak po prostu? co za naiwnosc

Gość pati1142
Ja sądzę, że Polaków to już nigdzie nie czekają i wcale nie jestem naiwna ale naiwnością było by zostanie tutaj, bo ja nie oglądam prorządowej telewizji PolSzmatu i Tvnu , które ludziom robią pranie mózgu i wiem co tak naprawdę się tutaj dzieje i chce stąd uciec!!! Jestem młoda znam angielski w stopniu komunikatywnym nie ma żadnego doświadczenia bo ten kraj nie pozwala mi go zdobyć, a mój chłopak ledwo zna angielski natomiast ma bogate doświadczenie w branży budowlanej.Ja chce się dowiedzieć gdzie są jakiekolwiek sznase na w miare normalne życie, a nie o kraj mlekiem i miodem płynący!

Gość ppllaaaanta
Trudno powiedziec czy znajdziesz prace za granica i w ktorym kraju, na pewno lepiej jechac tam, gdzie sie zna jezyk. jesli sie wybierasz do Uk to po prostu wybierz inna miejscowosc, bo LOndyn jest najdrozszy, a za najnizsza krajowa czy oszczednosci przywiezione z Polski bedzie Ci latwiej przezyc gdzies, gdzie jest dwa razy taniej niz w Londynie.

Gość pati1142
Dziękuje bardzo za sensowną odpowiedź. Naczytałam się już dużo na ten temat i zastanawiam się czy do Anglii w ogóle jest sens jechać...naprawdę jestem rozdarta. Wiem , że ciężko jest wszędzie ale do Anglii jest znowu fala emigracyjna i boję się, że wyjazd tam może okazać się katastrofą:( , a nie jestem zorientowana jak sytuacja wygląda w innych krajach, bo np. jedni mówią, że np. we Francji jest praca inni mówią, że wcale nie ma...

Pati, wyjedzcie. Ale musicie miec kase na start. Wyjedzcie ale nie do Londynu bo tam zaplacicie za mieszkanie 2 lub 3 razy wiecej niz w innych miastach. Znajdzcie sobie inny cel, inne duze miasto. Tam sa agencje pracy, w ktorych Twoj partner bedzie mogl znalezc jakas prace i Ty rowniez. Branza budownictwa ma zazwyczaj duzo ofert pracy bo budowlancy sa wszedzie potrzebni. A Ty moglabys np szukac pracy w barze, kafejkach, restauracji, etc. Ale na start musicie miec conajmniej 1000 funtow, zeby moc wynajac jakies male mieszkanko dla Was. Najlepiej prywatnie bo w agencji mieszkan chca duuuuuuzo dokumentow z pracy, o zarobkach, etc. Poradzicie sobie. Ale dajcie sobie czas, dajcie sobie kilka miesiecy na to, zeby uzbierac pieniadze na wyjazd i podszkolic sie w angielskim. To podstawa.

Gość emyly
Tak jak mowi fajna polka, jedzcie!

Gość aj wyjechałam do uk i po
miesiacu chyba będe zmuszone wrócić. pracy nie ma narazie,wydałam wszystkie pieniądze, jak jest praca to dorywcza na 3-5 dni. a co dalej? jestem rozczarowana uk choc nie nastawiałam się,ze będzie łatwo--to i tak to co tu jest przeszło moje najsmielsze oczekiwania. za duzo polaczków tu jest,rynek pracy się nasycił. w uk robi się taki sam syf jak w pl

jak chcesz gdzies wyjechac to proponuje Szwajcarie badz Norwegie - nie pchaj sie do UK bo tam juz pozamiatane :)

Gość pati1142
My jesteśmy młodzi mamy po 19 lat więc nic nas tu nie trzyma. Ja nie pracuje, bo pracy dostać już od września nie mogę, a mój chłopak pracuję firmie, stawiającej bramy ale też mają ludzi zwalniać, bo nie ma tyle zleceń jak i wszędzie....dziękuje bardzo za pomoc i rady ;)

Gość pati1142
W Norwegii w cale nie jest kolorowo. Połowa rodziny mojego chłopaka tam pojechała mieli resztę osób ściągać...i na początku było kolorowo ale teraz sami cienko pieją.

Gość pati1142
właśnie też sie zastanawiałam , że może lepiej poza europą ....

Gość zielony groszek bonduelle
wszedzie poza europe musisz miec wize i pozwolenie na prace. Jesli nie masz fachu w rekach nie licz na to, ze takowe uzyskasz

Gość Do Anglii? Nieeee
Szczerze, ale niestety odradzalabym wyjazd do Wielkiej Brytanii. Przeludniona, ludzie czesto zyja w malo ludzkich warunkach, duze bezrobocie, z praca bardzo ciezko, a jak jest to za 6.19 na godzine, a biorac pod uwage tutejsze baprawde wysokie koszty utrzymania to tak jak bys w Polsce pracowala za 6.19 zl na godzine, niemalze podobna nedza...Albo znowu jak znajdziesz prace to dorywczo, za 30-50 funtow tygodniowo, a za to nawet nie wynajmiesz pokoju...Jednym slowem tu nie ma juz po co przyjezdzac. Ci, ktorzy sa tu juz dosc dlugo, maja dobra prace, jezyk i zarobki pewnie nie narzekaja, ale reszta...

Gość rrozkoszna lola
Jest artykul na londynku, ze do pracy w Costa zglosilo sie 1700 osób na 8 miejsc pracy :O A to jest praca za grosze. Teraz duzo ludzi zwalniaja w UK, nie wiem czy jest sesn tu przyjezdzac, chyba ze jest sie pielegniarka albo informatykiem.

Gość uchodzcami hahaha
dla pielęgniarek tez juz tak kolorowo nie jest.Ostatnio rozmawiałam z pielęgniarka z Hull która przyjechała za pracą do Leeds, to nie jest odosobniony przypadek.Na jedno miejsce w szpitalu kilkanaście osób aplikuje.

Gość pati1142
Nie wiadomo co tu robić czy tu siedzieć i czekać na cud czy uciekać stąd tylko pytanie gdzie?

Gość jabadabadoooooooooooo
Słuchajcie, jest aż tak źle z tą pracą? Jak to możliwe?

Gość tak jest zle...
Tak, jest źle z praca, ludzie są zwalniani, bezrobocie rośnie, praca jak się znajdzie to za minimum krajowe, a za to - sorry, ale to bieda i nędza, nic więcej...