Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama1989

jak mam podac pierwsza zupke dziecku - z butelki czy lyzeczka?

Polecane posty

Gość mlodamama1989

Mala moja zaczyna w sobote 4 miesiac, chce jej dac marchewke z ziemniaczkiem. Lekarka powiedziala ze mam dac 120ml, ale w jaki sposob?

Gość gtfhgtfhgtf
Jestes młodocianą matką wiec ci pomoge - ŁYŻECZKĄ

Gość hethet
z butelki haha - chciałabys!!! zupy podaje sie łyzeczka

Gość ijgdf
z lyzeczki

Gość mlodamama1989
dzieki, dzis dalam malej na lyzeczce wycisniety z sokowirowki soczek marchewkowy, jedna lyzeczke, ale ciezko jej to szlo, ubrudzila sie, ale byla zaciekawiona, to jakim sposobem ona lyzeczka zje 120ml?

Gość polecam Ci ...
o tak łyżeczką :) butla to niby wygoda ale lepiej od początku uczyć dziecka normalnie jeść jak każdy dorosły człowiek czyli łyżeczką/Łyżką :)

Gość marne prowoooo
widelcem jej podaj

lyzeczka. ale na 1-rwszy raz 120 ml? takie male dziecko? ja zaczynalam podawac od 2-3 lyzeczek przecieru warzywnego. i tak kilka dni. poten stopniowo zwiekszalam ilosc. 120 ml obiadu to po mies od poczatku rozszerzania diety, czyli w 7 mies dostawali. nawet teraz to jest normalna ilosc zupy dla mlodszego, a ma juz rok.

Gość polecam Ci ...
moja mama dawała nam swoim dzieciom (4 dzieci) zupki, i inne płynne najczęsciej miksowane potrawy wałśnie z butelki a ja swojemu synkowi dawałam od poczatku łyżeczką :) dzisiaj ma prawie 18mcy i już sam ładnie je widelcem, łyżeczką czy nawet dużą łyżką dlatego spokojnie zaczniesz wprowadzać inne pokarmy niż tylko mleko i wcale nie musisz od razu 120ml dać tylko maks 120ml więc il zje tyle zje a na poczatek daje się 1 dnia 1 łyżeczkę 2 dnia np 2-3 łyżeczki a 3 do oporu jak tylko dziecko ma ochotę jeśc i nie ma żadnych alergicznych objawów typu, biegunka, wymiioty, wysypka itp :)

Gość mlodamama1989
dzieki, bede wiedziala, a jaka zupke na 1 raz dalyscie? marchewka sama, czy z ziemniaczkiem, a moze jarzynowa ? ja chce sprobowac od marchewki z ziemniakiem?

1. marchew - 3 dni po 1 lyzeczce, potem 2-3 lyzeczki, po tyg ok 50 ml zupki. 2. marchew plus ziemniak taki sam schemat 3. ziemniak plus dynia 4. marchew, ziemniak, pietruszka potem jakos poleciala reszta :D

Gość Fragles24_pl
Zupę zazwyczaj podaję się łyżeczką. Będzie to pierwszy krok do nauki jedzenia łyżeczką. A do tego będzie potrzebne dużo cierpliwości i wytrwałości.