Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vbghtrtyhuthr

Wyjdzmy na ulice bo niebawem rząd nas wykończy

Polecane posty

no i jak tam protesty? moze trzeba spojrzec inaczej na to wszystko? rzad co da rade to rozkradnie, spoleczenstwo zubozeje, przestanie placic rachunki za prad i zacznie w ciemnosciach pracowac nad przyrostem naturalnym. potem juz tylko glinski, bach kazdemu po stypendium i mieszkaniu i polska jest potega!

Gość njun niezalogg
cczisaz, do roboty! Pracuj na podatki, bo patologiczna mama lawlii czeka ma zasiłek, zamiast założyć firmę i trzepac kokosy. Aaaaa, pracujesz na kafe'? Zapomniałam.

donaldowi już muszą chyba słupki dobrze lecieć skoro takie rzeczy się pojawiają: prokurator seremet: "Karanie grzywną właściciela pojazdu, który po przedstawieniu zdjęcia z fotoradaru odmawia ujawnienia personaliów osoby kierującej jego autem, jest niekonstytucyjny - uważa prokurator generalny, który w tej sprawie skierował wniosek do Trybunału Konstytucyjnego." x a ja to powinienem chyba jednak zostać prawnikiem albo co. bo już dawno twierdziłem to samo. że to jest zgroza żeby każdy morderca, każdy gwałciciel czy złodziej miał prawo do odmowy obciążających go zeznań a kierowca w naszym "państwie prawa" nie. to tylko świadczy jak prawdziwe są słowa alexisa de torqueville'a o tym że "nie ma takiej niegodziwości jakiej nie dopuściłby się skądinąd liberalny i łagodny rząd, gdy zabraknie mu pieniędzy".

Aaaaa, pracujesz na kafe'? Zapomniałam." ---tak pracuje na kafe jako ornitolog :)

a ja to powinienem chyba jednak zostać prawnikiem albo co." ---- dziubus a co cie powstrzymuje?

faktycznie, wszak kazdy prawnik pochodzi w lini prostej od lincolna, ba! od cycerona.

tylko tej jeden powód wypatrzyłaś? a może jeszcze będziesz mnie przekonywać że to nie ma znaczenia kto z jakiej rodziny pochodzi i fakt że na aplikacjach znajduje się tak znaczna część prawniczych "dynastii" to sprawa talentu przekazywanego genetycznie?

Gość njun niezalogg
Przypadki prawników bez chociaż jednej cechy wymienionej przez offa to granica błędu statystycznego.

ale ja szczerze mówiąc wcale nie mam marzenia bycia prawnikiem. to tylko taka drobna uwaga była że ja, zwykły, ja to mnie określiliście, robol, dawno twierdziłem to, czego jakoś nie potrafili poruszyć wszyscy polscy prawnicy. i sejmowi, i rządowi i prywatni. jakoś nikogo ta ewidentna "niekonstytucyjność" czy wręcz NIESPRAWIEDLIWOŚĆ w traktowaniu kierowców nie wzruszyła. pisu, czy ogólniej pojętej OPOZYCJI, również. a to dla mnie zawsze było oczywiste. przed każdym sądem jak stajesz to masz zawsze prawo do odmowy składania zeznań jeżeli zeznania mogą cię obciążyć. to samo dotyczy zeznań mogących obciążyć twoją rodzinę, też masz prawo ich odmówić. każdy sędzia cię o tym poucza a ciężar dowodu zawsze spoczywa na oskarżycielu. a w wypadku mandatu z fotoradaru tak nie jest. nie tylko nie ma tam takiego pouczenia ale wręcz jest napisane że za niewskazanie sprawcy grozi ci kara.

w polsce mozna studiowac bezplatnie, no chyba ze chcesz byc prawnikiem po harvardzie, wiek? to zadne ograniczenie. co do rodziny. dla jednych jest to ulatwienie dla innych utrudnienie, jedno jest pewne, brak prawnikow w rodzinie nie oznacza ze jest to zamknieta droga. najzwyczajnie sie tlumaczysz dziubus nie wiem tylko przed kim. sam przed soba?

dziubek w kazdym systemie prawnym sa takie buble i powinienes doskonale o tym wiedziec jako prawnik amator. do tego typu spraw idealnie nadawala sie komisja przyjazne panstwo palikota, bylo to zreszta jedyne jego przedsiewziecie na polu politycznym przynoszace pozytek

"PiS zapowiada wiejską ofensywę wiosenną. Od połowy marca prezes Jarosław Kaczyński rusza z objazdem po Polsce. - W odróżnieniu od poprzednich podróży po kraju nasz lider będzie częściej spotykał się z mieszkańcami wsi i małych miast - zapowiadają politycy ugrupowania." ---- wiosenny wyscig na autobusy :)

"w polsce mozna studiowac bezplatnie, no chyba ze chcesz byc prawnikiem po harvardzie, wiek? to zadne ograniczenie" x ty tak poważnie? :D. mam nadzieję że to tylko taki żart o "bezpłatnych studiach". nie wiem czy ty kiedykolwiek studiowałaś i ile to twoich rodziców kosztowało. bo że dla ciebie było "bezpłatne" to jestem w stanie uwierzyć. ale nawet student powietrzem nie wyżyje, w przepaskę z kwiatów się nie ubierze i w kartonie po lodówce nie zamieszka. to samo z wiekiem. ja mam świadomość że istnieją nawet "uniwersytety 3. wieku" ale raczej jako forma spędzania czasu i rozwijania zainteresowań niż zdobywania kwalifikacji. co ja tu zresztą będę opowiadał o rzeczach ogólnie znanych i dla każdego normalnego oczywistych. oczywiście dla czizas i spółki nie.

tobie to nawet jakby donald obozy pracy zorganizował to też byś twierdziła ze "to się wszędzie zdarza". weź się może lecz czy cuś.

Co wam daje to bezsensowne gadanie ? Przecież i tak do niczego to nie doprowadzi... Naprawdę chyba nie macie co robić

praca u podstaw. staram się wyjaśnić durnemu społeczeństwu że powinno jednak patrzeć naszym "wybrańcom" na ręce.

Zero kasy dla kościoła i podatki dla nich takie same albo nawet wyższe niże od normalnych ludzi i od razu by było lepiej ;)

bo chciałbym żeby polska stała się normalnym praworządnym i demokratycznym państwem a nie sterowaną przez aparatczyków i ubeckie dynastie kartoflaną, postsowiecką republiką.

dziubus nie mowie o kosztach zwiazanych ze studiami tylko o samych studiach. poza tym jestem pewna ze mialbys stypendium :) no kto jak nie ty! jak ktos chce to zawsze sobie znajdzie przeszkode, zwlaszcza jesli jest pozbawionym poczucia humoru malkontentem

bo chciałbym żeby polska stała się normalnym praworządnym i demokratycznym państwem a nie sterowaną przez aparatczyków i ubeckie dynastie kartoflaną, postsowiecką republiką" ---- i kondominium!

Gość kafeMoniiiii
"mam nadzieję że to tylko taki żart o "bezpłatnych studiach". nie wiem czy ty kiedykolwiek studiowałaś i ile to twoich rodziców kosztowało." x W USA przykladowo nie ma bezplatnych studiow i oprocz normalnych kosztow zycia placisz uczelni kase za kazdy semestr. W Polsce za panstwowe nie placisz, wiec sa bezplatne. Rownie dobrze, mozesz stwierdzic, ze kurs w Urzedzie Pracy bezplatny nie jest bezplatny, bo musisz sie w tym czasie utrzymac, jak wygrasz bezplatny kurs jezykowy w jakiejs szkole, to nie bedzie on wcale bezplatny, bo musisz sie utrzymac w tym czasie itd. Mylisz pojecia.

Gość popycham tylko posty
.

Od kiedy odcięcie kurka z pieniędzmi dla kościoła można nazwać prześladowaniem ? To sprawiedliwość, oni nie są lepsi od innych wiec niech płacą podatki jak inni. Zwykły obywatel też nie dostaje za nic kasy wiec oni tez nie powinni. Oczywiście inne kościoły w Polsce również powinny być tym objęte.

no jest jednak pewna różnica między studiami a kursem językowym. naprawdę nie będę na ten temat dyskutował. jeżeli nie rozumiecie tego że na studiowanie potrzebne są pieniądze i to często nie małe to nie rozumiejcie, nieszczególnie mi to doskwiera więc nie będę was przekonywał. tym bardziej że to przecież nie jest nic złego, żaden zarzut z mojej strony a proste stwierdzenie faktu że nawet gdybym chciał zostać prawnikiem to jednym z powodów jest to, że mnie na to nie stać. być może gdyby to było marzenie mojego życia to coś by się z tym zrobić dało. ale z pewnością pieniądze są na ten cel niezbędne, czy może uważacie że nie?

Gość kafeMoniiiii
jako osoba wierzaca i chodzaca do kosciola, tez uwazam, ze powinni kazdy Kosciol utrzymywac wierni. Sama nie bede miec problemu z placeniem podatku na KK. Wiadomo, ze wielu ludzi wierzacych ma bardzo niskie dochody i w imie kasy, a raczej zycia wyzekna sie na papierze wiary i to moze bolec.

Gość kaszkafraszka
2 marca w każdym wiekszym mieście Polski są szykowane protesty http://www.facebook.com/#!/events/208155702664685/ to przyjdzcie zamiast tu siedzieć na forum, bo to ze sie produkujecie tutaj nic nie zmienia!!