Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sddfdfdffgfggghghjghyuyjuyjjh

Studenci dzienni czy pracując macie w ogóle wolny czas?

Polecane posty

Jeździcie do domów na święta, długie weekendy? Czy raczej mało który student dzienny pracuje?

Gość studentka pracujaca
w sumie to czasem sie znajdzie jakas wolna chwila, ale na nadmiasr czasu wolnego to nie narzekamy ;) mimo wszytsko fajnie jest pracowac w czasie studiow, czlowiek jakos bardziej sie mobilizuje i nawet sa lepsze oceny no i kasa swoja :)

a pracujesz w każdy weekend, w święta też?

Gość studentka pracujaca
z reguły tak, wszystkie weekendy, czasem jakis 1 lub 2 dni w tygodniu, no a swieta to obowiazkowo.

i nawet na wakacje nigdy nie wyjeżdżasz?

Gość studentka pracujaca
jakis 1-2 tygodnie wolnego zawsze da rade wziac :)

mi nie chce się iść do pracy, bo właśnie boję się że bym nie miała wolnego, a prace od pon. do pt. na kilka godzin trudno znaleźć tzn. znalazłam ale na rozmowie powiedzieli mi, że jak będzie jakieś zlecenie to w ciągu tyg. lub dwóch zadzwonią, czyli pewnie nie zadzwonią. A cieszyłam się że dostane tą pracę

praca na studiach dzienny to hard core... do tego jak sie ma zmienne plany i dojazd na uczelnie zajmuje blisko 2h niby jakas kasa swoja jest tylko ze to sa grosze serio

Gość studentka pracujaca
no powiem Ci ze to sie moze wydawac takie straszne ze trzeba pracowac itp, ale w gruncie rzeczy to dobra rzecz, po 1 masz swoje pieniadze, mozesz je odlozyc lub wydac na co chcesz. po 2 zdobywasz doswiadczenie i po 3 czy tam 5 latach studiow nie jest tak ze jestes bez jakiegokolwiek doswiadczenia. ja pracuje po czesci troche ldatego ze musze, tzn mam meza i nie jestem na utrzymaniu rodzicow, dlatego poszlam do pracy, ale pracowalam jeszcze przed slubem i uwazam ze to jest fajne :) trzba tez luc swoja prace :)

Gość studentka pracujaca
ostatnie zdanie mialo byc ze trzeba tez lubic swoja prace, ja swoja bardzo lubie :)

ale ja studiuje daleko od domu i gdybym miała pracę to taką, żeby na święta i długie weekendy miała wolne, a trudno taką znaleźć

wielu pracodawcow chce miec pracownika od pon-pt albo na telefon a to w przypadku studiow dziennych nie mozliwe poza tym jakie doswiadczenie? przeciez tylko w gastronomii /sklepach zdobedziesz taka prace dorywcza jak juz chociaz nawet po obronie dyplomowej ciezko znalesc cosa co dopiero w trakcie kiedy nie jestes dyspozycyjna... wiem jak ciezko o prace na studiach szczegolnie kiedy masz wszedzie daleko a plan zajec ci nie pozwala na przemieszczanie sie

Gość kalinakakakkakakak222
a moge zapytac jak sie utrzymujecie skoro nie pracujecie? rodzice placa wam za wynajem pokoju plus jedzenie i ciuchy? wszystko od nich? tak z ciekawosci. no ale chyba tak. jak to jest na dziennych, te studia sa bezplatne, tzn czesnego wysokiego sie nie placi? darmowe sa? jak z zakwaterowaniem?

są darmowe, można dostać stypendium za dobre wyniki w nauce albo gdy ma się niski dochód, akademiki też są tańsze od pokoi.