Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama Mateuszka

Jak myślicie?

Polecane posty

Gość mama Mateuszka

O pierwszą ciążę staraliśmy się 5 lat, ja mam PCO, męża wyniki też bez rewelacji. W końcu po odpowiednim leczeniu udało nam się. Masz synek ma pół roku, karmię go piersią, nadal nie dostałam okresu. Chcielibyśmy drugie dziecko, nie zabezpieczamy się, jak na razie bez rezultatu. Boję się że znów będą problemy :_(((

wiesz jak karmisz piersią to długo możesz nie mieć owulacji więc nie możesz zajść w ciążę. Pewnie lpiej byłoby się przestawić na mm. Ale czy znowu warto już to robić?

Gość mama Mateuszka
Synek je ładnie obiadki, deserki i na wieczór kaszkę, chciałam wprowadzić mm, ale nie chce pić. Mój lekarz powiedział, że okres powinien się pojawić jak zaczniemy rozszerzać diete maluszkowi- 2 razy bolał mnie brzuch jak na @, lecz jej nie dostałam

Gość mama Mateuszka
up

Gość mkmkmkmk
nie myśl tyle o sobie i kolejnym dziecku tylko o tym obecnym maluszku, ma dopiero pół roku a ty juz skupiasz sie na planach nad kolejnym... rozumiem, ze wiele przeszliście starajac sie o dziecko i nie chcecie by sytuacja sie powtórzyła ale ja byl wrzuciła na luz:) Karm maluch jak najdłużej piersia, nie dawaj mu mm tylko dlatego ze ktos ci powiedzial ze okres wraca po zaprzestaniu karmienia. Guzik prawda, ja okres dostałam po zakonczeniu pologu, nadal karmie piersia i w całosci poswiecam sie moim chlopakom (mezowi i synkowi), tez planuje drugie dziecko ale narazie chce zeby mały "nacieszył" sie nami:) A jak w ciązy trafisz do szpitala, bedziesz miala zagrozona ciąze...sa rozne przypadki, i co..bedziesz musiała takiego malucha zostawic w domu z mezem czy babcia... Ja bym sie narazie nie spieszyla z drugim dzieckiem:)

Gość ale o co pytasz
Narzie karmisz, więc brak miesiączki moze byc od tego. dziecku juz mleko mamy w tym wieku nie jest niezbędne. No ale PCO raczej Ci sie ie cofnie, treba będzie się wspomóc lekami. Masz już przynajmniej jedno dziecko.

Gość juz przestańcie z tym karmieni
Rozumiem pierwsze tygodnie, kiedy dziecko jest na samym mleku ale później po co?

Gość mkmkmkmk
nie ma sensu rozpisywac sie czemu karmiac piersia a nie mm, kazdy ma swoje zdanie i robi jak uwaza.. ale autorka chce odstawic dziecko tylko dlatego zeby znów mieć okres,a mały nie chce pic mm wiec co ma pic? wode??

Gość mama Mateuszka
Bardzo chcę drugiego maluszka. Chciałabym niedużą różnicę wieku między dziećmi. Mam 29 lat.

Gość mama Mateuszka
Karmić chciałabym do roczku. Próbowałam dać mm na noc, by lepiej noce przesypiał (czasem budzi się co 1,5 godz). Ginekolog- endokrynolog powiedziała że po ciąży PCO może ustąpić lub nie. No cóz trzeba się uzbroić w cierpliwość. Choś dla mnie przereklamowane jest powiedzenie że po porodzie łatwo zajść w kolejną, że niby kobieta bardziej płodna wtedy jest.

Gość mkmkmkmk
ale pomyśl o pierwszym:) Ja tam rozmumiem, ze fajnie jak jest mała różnica wieku miedzy dzieciakami ale ten czas kiedy urodzi sie drugie dziecko jest dla pierwszego bardzo trudny.. nagle mama poswieca mu mniej czasu, a ono nie potrafi tego zrozumiec. Zresztą , jakbys teraz zaszła w ciąże to synek miałby ponad rok, przecież taki wiek to dziecko żywe srebro:) ogarnęła bys to wszystko? przemyś sobie jeszcze to planowanie drugiego dziecka.. ale to tylko moje zdanie:)

Gość mama Mateuszka
Przed urodzeniem Mateuszka niewiedzałam czy dam radę z jednym, teraz wiem że z dwójką też bym sobie poradziła. Wiele par ma dzieci rok po roku, a jakoś to ogarniają. Jak na razie cieszę się każdym dniem spędzonym z synkiem, ale jak pomyślę że miałby nie mieć rodzeństwa to jakoś smutno mi:-(