Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesele mnie czeka

Co mozna dac na prezent mlodym?

Polecane posty

Gość wesele mnie czeka

Bede miala za w maju wesele i chcialabym mlodym kupic jakis prezent. Nie jestem zwolenniczka dawania pieniedzy (dla mnie to nieeleganckie) wole dac prezent, na wybor ktorego przynajmniej poswiece czas i bedzie naprawde od serca. Tylko nie wiem co sie daj teraz na wesela. Ostatnio bylam rok temu, ale prezent byl ugadany z mlodymi wiec problemu nie bylo;) A teraz glupio mi pytac co chca, bo pewnie powiedza, ze pieniadze:O. Napiszcie co moze wy byscie chcialy dostac:)

Gość herrr
Pieniądze są bardzo eleganckie. Wolałabym dostać je zamiast pięciu kompletów pościeli nie w moim stylu

Gość wesele mnie czeka
moim zdaniem nie bardzo:) ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania. Nie mam zamiaru kupowac poscieli:O To tez nieeleganckie, bo posciel zalicza sie do bielizny:)

Gość blu :D
a jaka kase chcesz na to przeznaczyc???

Gość wesele mnie czeka
mysle, ze tak w kwocie 300-500zl. Taka kwota wydaje mi sie odpowiednia na dobry prezent.

Gość też wolałabym dostać
pieniądze. Dodam jeszcze że kwota 300 zł od pary to za mało. Teraz daje się od 500 wzwyż. Byłam na weselu w zeszłym roku i nikt nie dawał prezentów także zastanów się

Gość heheheheheh:)
Zaraz kopertowe panny młode naskoczą na Ciebie ze za mało ,ze gdzie prezent ble ble ble ble Ja dostałam piecyk do pieczenia chleba,duża lampę solna. piękny zestaw kawowy, kołdrę z owczej wełny, ręczniki. Wszystkie prezenty bardzo mi sie podobają:)

Chciałabym dostać pieniądze. Mieszkam już z narzeczonymi i większość sprzętów albo musieliśmy kupić albo dostaliśmy na nowe mieszkanie. Brakuje nam natomiast mebli, ale tego na wesel nie dasz. Jedyne co mi przychodzi ze sprzętów do głowy to sokowirówka. Myślę, że powinnaś skontaktować się ze świadkami lub rodzicami Młodych, a nie nas pytać.

Gość wesele mnie czeka
napisalam, ze kwota od 300 do 500, ale nikt mi nie bedzie mowil, ze za malo, bo to naprawde prostackie:O Jestem zaproszona na slub i wesele, a nie na impreze platna. Chce mlodym dac prezent, bo to moim zdaniem jest bardziej odpowiednie niz pieniadze w kopercie. Poprzedniej parze mlodej kupilismy piekny komplet obiadowy z porcelany za prawie 1000zl i sa naprawde zadowoleni, ale wiedzialam, ze panna mloda zawsze chciala cos takiego dostac:) Tutaj mam male pole do popisu, bo to nie sa bardzo bliscy znajomi i ciezo tak jakos wypytac.

Ja myślę, że dla chcącego nic trudnego. Jeśli na zaproszeniu nie ma numeru dla Świadka, to można wprost poprosić o kontakt Młodych. Głupi nie są, domyślą się, że chodzi kawalerski/panieński albo o prezent.

Gość wesele mnie czeka
mlodych pytac nie chce, moze sprobuje swiadkowej podpytac, ale napiszcie co waszym zdnaiem nadawaloby sie na taka okazje. Komplet obiadowy tym razem odpada, bo moim zdaniem nie jestesmy az tak blisko z mlodymi by im fundowac tak drogie prezenty. A co myslicie o jakims obrazie? Lub wystawnym komplecie do kawy jak ktos juz tutaj wspomnial

Gość evvvvka
Ja też zdecydowanie wolałabym dostać pieniądze.

Gość wesele mnie czeka
up

Gość wesele mnie czeka
ojejku wiem, ze dla wiekszosci tylko kasa w glowie, ale moim zdaniem to straszny obciach dawac kase i nie chce tego robic. Naprawde tak ciezko to zrozumiec?

Gość ja też mam 30 laat
biorąc ślub w 2009 roku mieszkałam już od 2 lat z moim narzeczonym i dorobiliśmy się wspólnie całego wyposażenia domu, jako prezent ślubny prosiłam więc gości o pieniądze, gdyż chcieliśmy za to pojechać na wycieczkę, udało się, wszyscy goście zastosowali się do naszej prośby, spędziliśmy wspaniałe 2 tygodnie na wyspach kanaryjskich ;) tylko jedna rodzinka się wyłamała i dostaliśmy od nich żelazko, dodatkowo z paragonem w środku hahah, no cóż, dałam je mojej mamie, była zadowolona ;) (ja już wtedy miałam żelazko przecież :o ) dostaliśmy też komplety ręczników, koc, patelnię i pościel od osób nie zaproszonych na przyjęcie, tylko tych co byli w kościele i uważałam że to jest bardzo ok! :)

to daj voucher na jakis wypad w weekend, zrealizuja jak im bedzie pasowalo

Gość wesele mnie czeka
naprawde nie interesuja mnie nietrafione prezenty typu: posciel, patelnia, zelazko czy robot kuchenny, bo ja nic takiego nie zamierzam kupowac:O

Gość wesele mnie czeka
o wlasnie myslalam tez o jakims zaproszeniu na weekend np. w gory, ktore bysmy oplacili. Tylko, ze ja nawet nie wiem gdzie oni juz byli, a gdzie nie:O Podobno w podroz poslubna jada do Egiptu.

Gość ja też mam 30 laat
jeszcze dodam że chcieliśmy dostawać prezentów gdyż mamy małe mieszkanie i naprawdę ciężko byłoby nam upchnąć gdzieś jeszcze dodatkowy zestaw do kawy czy też właśnie drugie żelazko. Mamy w domu mało przedmiotów, tak lubimy.

Gość nie wiem co się daje ale
Ja bym chciała dostać ładny komplet ręczników albo kieliszki do wina. Bo na to ciągle mi szkoda kasy :/

nawet jak w nasze gory to co z tego ze byli? beda chcieli sie odstresowac i odpoczac to nie beda patrzec na to ze byli juz w tej miejscowosci turystycznej

Gość ja też mam 30 laat
może jakieś spa dla dwojga? :) to chyba dobry pomysł? Poszukaj czegoś w pobliżu waszej miejscowości, żeby nie mieli problemu z dojazdem

Gość pm2011
My będąc ostatnio na weselu sprezentowaliśmy młodym porządny zestaw do fondue w komplecie od razu z odpowiednią podpałką, książką z przepisami i workiem specjalnej czekolady. Na wszystko wydaliśmy niecałe 400 zł. My jako prezenty dostaliśmy zestaw z blenderem (najbardziej trafiony i najpraktyczniejszy prezent tylko jest obawa, że kilka osób na to wpadnie), oczywiście zestaw szkła, porządne niemieckie garnki i do tego zestaw noży (ale to już kosztowało na pewno kilka tysięcy ze względu na markę i świadomość, że rodzina, która nam to dała ma kasę), kieliszki do szampana i do tego butelka martini (świadkowa zapamiętała, że bardzo zasmakowało nam na panieńsko-kawalerskim martini ze spritem), szybkowar i całkiem praktyczny zestaw do herbaty (czajnik ze specjalną płytą trzymającą ciepło)

Gość evvvvka
A potem takie nietrafione prezenty wystawia się na allegro. Jak moja koleżanka, która praktycznie wszystko sprzedała na aukcjach.

A ja uważam że taki opłacony wypad byłby naprwede fajnym pomysłem. I sama chyb a z niego skorzystam :)

Gość wesele mnie czeka
dzieki za pomysly:) Mysle ze wyjazd gdzies w polaczeniu ze skorzystaniem ze spa na razie wygrywa:) Bo nie znamy ich na tyle dobrze by wiedziec jaki obraz czy komplet by chcieli.

Matko, tylko nie obraz. Jest nikła szansa, że utrafisz i w gusta, i w wystrój. Już lepszy pomysł z tym serwisem kawowym. No i wycieczka fajna, tylko jak z terminem utrafić. Skoro jadą w podróż poślubną, to nie wiadomo jak z urlopem będą stali.

Gość rolokebabo
Przy okazji, kliknijcie mi proszę w link: http://twojanuta.pl/mp3,26063,train-drive-by.html?u=70 To jest konkursik, który bardzo chciałabym wygrać, a wystarczy tylko kilknąć :)

takie bony moge realizowac kiedy im bedzie pasowalo z tego co wiem