Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PrawaTywa

Gdzie wymienic grosze??

Polecane posty

Mam 120 złotych w nominalach 1, 2 i 5 groszy, pół dnia liczyłam :O Gdzie moge je wymienic? w sklepie chyba nie przyjma? :D

Gość Frędzel
Najkorzystniej w punkcie skupu metali kolorowych, dostaniesz ok.150 zl :)

Gość hkbkhkk
w banku? w tesco maja takie maszyny do liczenia w obsłudze klienta

U mnie nie ma, musialam sama liczyc :O To znaczy Tesco jest ale nie ma takiego czegos, bo u mnie maja tylko 2 regaly :classic_cool:

Jej, to ile to waży? Ja ostatnio wymieniłam 1gr i 2gr w sklepie, ale miałam tam niecałe 6zł.

Gość nierozumiemchlopow
ja kiedys slyszałam że w banku wymienią ale za prowizję oczywiście. Ale nie wiem czy to prawda Wiem jednak na pewno że w biedrinkach często potrzebują, najlepiej iśc rano i to w sobotę lub piątek przed duzym ruchem. Tylko całych 120zł to Ci raczej niewymienią ale po 20zł codziennie powinni wymienić. Idź tam gdzie jest duży ruch i ceny np. 0,99 albo 9,99

U mnie przyjmowali normalnie w sklepie, ale ja tak 10 zł miałam w groszach, wiec pewnie by chetnie wzieli, ale jakbyś wymieniała to w sklepie co jakiś czas, po trochu. Jak im zaniesiesz wszystko naraz to moga być przerażeni :D Chyba bank ci zostaje, jak chcesz to wymienic od razu wszystko.

Gość adgdfbg
Zwijasz po 50 nominałami, idziesz do swojego banku i wpłacasz na swoje konto. Muszą przyjąć. Wymienić nie ma nikt obowiązku.

nie wolno sprzedawac pieniedzy na zlomie- ja mam taka puszke przwie pelna-postanowilam sie tego sukcesywnie pozbywac w sklepie

Gość Emmett Fitz-Hume
Monety są Twoją własnością i możesz sprzedać je na złom. Baje, że nie można nie mają pokrycia w przepisach 🖐️

Gość magic1982
W Anglii jak byłem to w Sainsburym były automaty na monety drobne. Automat zliczał bilony, drukował paragon i z tym paragonem można był zrobić zakupy w tym sklepie. Czemu u nas czegoś takiego nie ma??? Wygodne dla ludzi, sklep na drobniaki, i klientów. W naszym kraju w ogóle nie myśli się o konsumentach :((

Gość gość
Musisz popakować je w rolki po ileś monet i owinąć do papieru, tak żeby wszystkie były np. po 100 monet. Potem idziesz po sklepach, aptekach, to oni biorą bez problemu, bo nie muszą liczyć, tylko porównają na wysokość czy jest tyle samo monet i biorą po kilka rolek. Luzem niestety nie chcą przyjmować, bo nikomu się nie chce liczyć.

Gość terttt
Już chyba leci trzeci rok jak wymieniam euro internetowo, w tym czasie próbowałem z 5 platform online. Najbardziej mi odpowiada Amronet – amronet.pl. Wszystko tu ma ręce i nogi, system działa 24 godziny na dobę, obsługa też jest do dyspozycji, zawsze można się skontaktować, nie ma z tym problemu.

Gość gość
ja wymieniam w banku pko z€br prowizji chyba 4 zł pobierają za to