Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lithff

Psychologia na Uj

Polecane posty

Gość lithff

Marzy mi się ten kierunek, w tym roku 3 raz bedę próboać sie dostać. Jest ktos tu tak zdeterminowany ze podchodzi już któryś rok?

Gość Jakie trzeba miec wyniki z
matury zeby sie dostac?

Gość lithffak
jak najlepsze.. tam bardzo trudno się dostać :(

Gość Mikrobus
Dlatego ja poszłam na religioznawstwo a potem się przeniosłam na psychologie. Da sie? da się !

Gość Grażynka86
Spokojnie, ja 6 rok próbuje na lekarski sie dostać ;/

Gość Jakie trzeba miec wyniki z
Ale co znaczy jak najlepsze? 100 z matury rozszerzonej z polskiego, 100 z angielskiego, 100 z biologii i 100 z wosu? Mniej wiecej sie pytam. Albo jak nie wiesz to powiedz z jakimi ty sie nie dostalas.

wytrwała jestes;) psychologia ogolnie jest ciezka,i z praca tez juz coraz gorzej, tez kiedys chciałam, ale przeszło mi i mam plany w kierunku kosmetologii. Tak czy tak biologie musze miec wiec na jedno wychodzi. Moze sprobuj poprawic mature albo odpusc sobie, bo tylko tracisz czas moim zdaniem...

Gość eN
Ja też w tym roku spróbuje się przenieś za sprawą ocen. Mam pracę i swoje latka też, ale o marzenia trzeba walczyć :) kto tu pytał o maturę.. myślę ze niżej niż 85% bedzie cieżko :P liczy się biologia najbardziej - waga 4 A propos kosmetologii.. Nie chcę zniechęcać ale mam koleżanke po tych studiach, która twierdzi ze to jej największy błąd w życiu. Pracuje z dziewczynami które są po kursie i robi to samo. :(

A moja znajoma kosmetyczka jak szukała kogoś do pomocy, to nie brała bez skończonych studiów i to nie byle jakich, tylko z konkretnych uczelni.

Gość eN
Oby tak wszyscy pracodawcy o to zabiegali..

Dzieki za opinie, kazda jest wazna, ale uwazam ze studia to juz zawsze cos, pracodawca predzej przyjmie kogoś kto ma ten papierek... I kosmetolog może pracować wszędzie, kosmetyczka ma ograniczenia. Lubię to, wiec mysle ze bym sobie poradziła, moze nawet jakos wybila

Gość Pijawa1988
jeśli lubisz to pewnie idź.. ale nam też wmawiali ze kosmetolog moze wiecej ale to gówno prawda. Jeśli chcesz sie nia zająć poważnie nie idz na Wyższą szkołe bla bla.. tak jak ja a na akademie medyczną bądź na porządny uniwersytet. jest coś takiego jak np dermatologia kosmetyczna i to jest coś ! Niestety , na moim roku było 170 osób.. co roku wychodzi tyle samo nic nie umiejacych kosmetologów.. Żałuje ze poszłam na te studia.. trzeba było zrobic licencjat z chemi albo biologii a potem pojsc na kosmetologie.

Gość Korcalak
o marzenia trzeba walczyć.. nie liczy się wiek :)

pewnie ze jesli juz to tylko porzadna uczelnia a nie jakies wyzsze szkoly, zreszta jak to brzmi ;) A jak wygladaly takie zajecia? Byly ciekawe, trzeba bylo sie duzo uczyc? Ogolnie z chemia u mnie cienko,i tego sie najbardziej obawiam, gdybym sie spiela i kula sporo to dalabym rade, ale boje sie troche ze nie bede miala tyle motywacji,a szkoda zrezygnowac po roku czy 2..

Maua94 - zależy pewnie od uczelni, ale z tego co mi wiadomo od znajomej która studiuję, to chemia jest dość trudna. Mają dużo zajęć praktycznych i generalnie nie narzeka, chociaż nie mówi też, że jest mega łatwo.

Gość Pijawa1988
Tak jak mówię.. u mnie to wyglądało komicznie.. Niektóre studentki podchodziły do egzaminu po 10 razy, niektórym wykładowcom w ogóle nie chciało się uczyc. Na prawdę przestrzegam przed tego typu szkołami. A propos pracy też niestety ląduje jako kosmetyczka.. bo powazne firmy potrzebują raczej dermatologów, fizjoterapeutów itd itp .. a kosmetolodzy do tipsów.. a tak byś nie powinno ;/

A myśleliście co po tych studiach? Ja skończyłam co prawda nie na UJ tylko prywatnie (tak się życie potoczyło że nie mogłam startować na państwową uczelnie). Marzyła mi się psychoterapia - tylko kosztowo to jakoś gigantycznie wyglądą

Gość 2 rok
ja dostałam się za pierwszym razem z wynikami z biologii chemii pol ang (oczywiście wszystko rozszerzone)powyżej 85%, to jest min. próg ( zasada niepisana), z maturą poniżej 85 nawet nie warto tracić tych 75zł na rejestrację, a tak poza tym to jak już się ktoś dostanie to warto poduczyć się ang do min c1 bo na 2 roku są wykłady po ang i nikt się nie zastanawia czy sala rozumie co się do niej mówi czy nie ;)