Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa22323

Apartament w Egipcie - kupić???

Polecane posty

Gość szczesliwa22323

Witam :) Zastanawiam się nad kupnem apartamentu w Egipcie , przeglądałam ostatnio oferty i jak na apartament to dosyć tanio jest około 7000 Euro czyli przeliczając na nasze to około 34/35 tysięcy za apartament z widokiem na morze , prywatną plażą ,basenem. Do centrum Hurghady około 3 km. Co o tym myślicie , czy to dobry pomysł ?

Gość PKerP
Co to za "Apartament" za takie pieniądze? pewnie koło Apartamentu to nie stało.

Gość HuszuAsz
nienormalna jesteś :O

Gość PKerP
No chyba że dla Ciebie apartament to 60m2.... Bo dla mnie to conajmniej 300m2.

Gość szczesliwa22323
Tylko na wakacje by był i przerwę świąteczną.

Gość Morze i ja
ta a może wynajem kosztuje 7000 euro

jasne ze dobry, jeszcze na nim zarobisz, mozesz wynajmowac turystom przez wieksza czesc roku.... tylko sprawdz dokladnie warunki umowy

Gość szczesliwa22323
Jest ochrona

Gość szczesliwa22323
Sprawdzę dokładnie warunki umowy i muszę się poważnie zastanowić.

Gość fddfdd
tam są tanie takie apartamenty, wg mnie bardzo dobry pomysł , nawet w celach zarobkowych :) wg mnie bardzo fajny pomysł ale czy chcesz cały czas spędzać wakacje w egipcie i w tym samym miejscu ?

E tam, to chodzi o to że wynajmujesz ten apartament na ileś tam lat za 7000, oczywiście nie na caly czas tylko możesz korzystać przez ileś tam dni/tygodni w okresie od-do...to jest korzystne finansowo, ale jest sie uwiązanym do tego miejsca i potem musisz akurat tam spędzać wakacje :o

Gość szczesliwa22323
Tak , tam są właśnie takie tanie mieszkania. Byłam na wakacjach w Egipcie i rezydent mówił że dla egipcjanów te mieszkania są bardzo drogie, bo oni mało zarabiają, ale dla nas są w przyzwoitej cenie i dużo osób decyduje się na zakup takiego mieszkanka. Właśnie teraz sama się nad tym zastanawiam

Gość WitoMajoneee
hehehehe apartament za 7tys: ) Autoroko... stuknij sie w głowe, za 7tys euro to mozesz kupic domek z dech.

Gość PKeerp
No to kupuj, ale pamietaj że Apartament to gmach nie mniejszy niz 200m2 do tego wyposazony jak trzeba, a Ty nazywasz apartamentem mieszkanie pewnie pokroju 60-70-80m2... To róznica, nie myl pojęć. Albo zobacz jak apartamenty wygladają a później siej herezje.

Gość rozwazalm taki temat
ale jedna tegotrzeba pilnowac ( niby cieć nieduzo kosztuje), zycie w Egipcie tez tanie, ale trzeba myslec o wynajmowaniu, sa tam wcia niepoekoje, zrezygnowalam.

Gość szczesliwa22323
WitoMajonee , popatrz sobie oferty w internecie , poszperaj w nieruchomościach i dopiero gdy będziesz pewna w 100% że nie można kupić apartamentu /mieszkania w Egipcie za 35 tysięcy to napisz.

Gość szczesliwa22323
Apartament tak pisze w ofercie , a mam na myśli mieszkanie zwykłe z widokiem na morze , z basenem, ogrodem i ochroną.

Gość PKeerp
jak Cie interesuje taka sytuacja aby tam jeździć co rok i patrzeć na to samo to kupuj, tano faktycznie nawet jak na mieszkanie. Druga sprawa to że jest tanio dla nas nie znaczy że dla nich, dla niemców w Polsce jest tak samo tanio jak dla polaków w egipcie, proste.

jasne ze mozna kupic apartament w egipcie za 7000... ci co sie nie znaja niech sienie wypowiadaj... oczywiscie jest to typowy wakacyny apartament. za okolo 10 tys. euro mozna kupic apartament nowo wybudowany z 3 do 5 letnia gwarancja na wynajem...

Gość PKeerp
Nie zapomnij też że sytuacja w egipcie jest na tyle niebezpieczna że nie wiadomo co tam będzie dalej za rok za dwa itd...: ) to nie jest bezpieczny kraj z grzecznymi ludźmi, to kraj biedy gdzie zamieszki są normalne, złodziejstwo jest normalne i inne ciekawe niespodzianki, licz się z tym.

Gość PKeerp
Ambresol-Kolejny Yntelygent co na mieszkanie woła apartament:)

Gość szczesliwa22323
Wiem, pamiętam o tym i właśnie się bardzo poważnie zastanawiam czy to dobry pomysł Dziękuję wszystkim za odpowiedź :)

Gość jjjjjjajajaja
Zazdroscicie ,ze ktos chce kupic sobie mieszkanie w egzotycznym kraju? To tez sobie kupcie. Ja uwazam,ze to fajny pomysl. Zorientuj sie jeszcze jakie sa koszty utrzymania. A slowo apartament jest pewnie zapozyczne z angielskiego. Autorka uzyla tego slowa zamiast mieszkania. Wielkie rzeczy. autorko, przejrzyj oferty z roznych krajow: Turcja, Tunezja, Bulgaria, Grecja.. Tam tez trafiaja sie fajne oferty, ale nie wiem czy tak dobre o jakich Ty tutaj wspominasz.

Gość szczesliwa22323
Dziękuję :) Przeglądam jeszcze różne oferty:)