Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziwna sprawa

CZy maluch może mieć alergię na rodzica????!!!! Pomocy !!!!

Polecane posty

Gość dziwna sprawa

Witam to dosc dziwna sprawa córka gdy miała 6 tyg dostała wysypki na buzi,głowie i za uszkami lekarze wykluczali alergie pokarmową dieta eliminacyjna nie dała efektów i nie było innych symptomów wskazujących alergię. Tata pracuje w innym miescie odwiedza nas raz na tydzien lub 2 wysypka pojawia się za każdym razem jak odwiedza nas tata i znika razem z ojcem. myslałam że to zbieg okoliczności jednak trwa to zbyt długo bo już 5 miesięcy wykluczam jego kosmetyki bo używamy takich samych proszków,żelów do kąpieli itd. Czy jest możliwe by dziecko było uczulone na ojca??? Jego pot czy coś podobnego? Nic nie znalazłam na ten temat w internecie

a czy mąż na wyjeździe robi pranie? może to być alergia kontaktowa na inny płyn do prania lub do płukania ( u nas tak było - wyeliminowaliśmy wszystko i wyszło że płyn do płukania, po kilku miesiącach minęło)

Gość dziwna sprawa
nie proszek ten sam którego używa babcia a od babci ani dziadka nie ma wysypek :(

Gość cos do golenia
może uczula małą jakiś kosmetyk męża do golenia - pianka, żel, woda po goleniu?

Gość kocham mojego męża
Może być uczulone na pot dorosłego bo jest on bardziej kwaśny.

Gość dziwna sprawa
Nie ma co gdybac umówię się jutro do pediatry dziękuje za odpowiedzi

Gość moze to nerwowe
moze przezywa Moze wrazliwa na jego nieogolona brode albo pianki do golenia

Gość zonaKraka
Mój synek miał uczulenie na wszelkiego rodzaju chemię, w tym kosmetyki u moich sióstr, mamy itd. A mąż na pewno czegoś używa, choćby perfum czy dezodorantu... U nas to dość ostre było. Podobnie po obcej pościeli itp. Pediatra da co najwyżej skierowanie do dermatologa, ale wątpię czy mogą zbadać na wszelkie możliwe kosmetyki.

Gość bhjbjh
Możliwe że to typowo męski kosmetyk- właśnie coś do golenia czy dezodorant.

Gość dziwna sprawa
Odstawił wszystkie kosmetyki goli się na żelu do kąpieli nawet antyperspirant używamy taki sam :) ogórkowy dove nie stosuje nic czego nie używała bym i ja :) może rzeczywiście to jego pot jest zbyt ostry znalazłam artykuł że własny pot może uczulać to czyjś chyba też. Na całe szczęście wysypka nie swędzi i znika szybko po rozstaniu z ojcem

Gość rozwiedz się
zmien ojca i po problemie:) dla dobra dziecka :D

Gość pewnie ma dupe na boku
I jak się macają to jej kosmetyki na nim zostają

Gość dziwna sprawa
i tak też pewnie zrobię :)

Gość potas4
zgadzam sie, ze to musi byc zwiazane z kosmetykami albo ubraniami itp ojca, swoja droga smiesznie to brzmi"ucuzlenie na tate" hehe w 1wszym momencie inaczej to zrozuialam;p jakis wyznawca freuda moglby tu sie wypowiedziec;p w takiej sytuacji zawsze najlepiej sie pradzic lekarza, jak wolisz to mozesz przez neta np tu facebook.com/odetchnijspokojnie/app_368583406561595