Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co mi jest'

Stałam się wrakiem bez zadnej przyczyny

Polecane posty

Gość co mi jest'

Od kilku miesiecy jest ze mna tragicznie. Kiedys bylam towarzyska, szczesliwa dziewczyna.A teraz? Nie mam ochoty do nauki,nawet gdy wiem ze zostalo kilka dni do wystawienia ocen a ja mam zagrozenie.Stałam sie płaczliwa, nie potrafie sie z nikim dogadać. Wiecznie wszystko analizuje, denerwują i irytuja mnie najprostsze rzeczy.Ciągle chce mi sie spac. Znajomych odtracam. Albo się izoluję albo denerwuję, jestem chamska az odpuszczają.Niektorych tak latwo nie mogę spławić, są ze mna dalej bo pewnie mysla ze to chwilowe i pamietaja mnie jak bylo wczesniej.Nigdy taka nie bylam.A teraz wprost potrafie powiedziec ze ktos ma spierdalac, wytknac przy okazji wiele nieprzyjemnych rzeczy, wad.Chlopakow znienawidzilam. Ranie ich celowo, ale widze w nich tylko ruchaczy, nikogo wartosciowego. Zycie stało sie dla mnie przewidywalne, juz nic mnie nie cieszy. Strasznie szybko chudnę, niedługo wpadne w anoreksje, a nie odchudzam sie. Zdecydowalam sie tutaj napisac bo naprawde nie wiem co ze mna jest, prosze o pomoc. Nie przezylam zadnej traumy, nawet najmniejszej, poprostu z dnia na dzien taka sie stałam. Obiektywnie rzecz biorac jestem b. ładna dziewczyna, nie mam kompleksów. Nie przezylam tez zawodu milosnego.Jedynie stracilam znajoma w wypadku ale to nie byla jakas wielka tragedia dla mnie.

Gość zbadaj tarczyce
masz objawy nadczynnosci-popros rodzinnego o badanie na TSH

Gość do lekarza rodzinego
sprawdź hormony tarczycy, glukozę we krwi albo to objawy depresji, nerwicy albo zaburzenia hormonalne nic nie dzieje się bez przyczyny, przeanalizuj swoją dietę, może brak Ci magnezu i witamin z grupy B jesz warzywa i owoce ? wysypiasz się ?

Gość to objawy choroby
-tarczycy -depresja -nerwica zrob badania krwi na TSH,cukier,pelna morfologia,mocz

Gość co mi jest'
sprawdzałam tsh w sierpniu, było w normie.Morfologie miałam robioną miesiac temu tez wyniki idealne. Moja mama ma problemy z tarczyca,ale ma 50lat a ja niespelna 20.. okres dojrzewania juz przeszłam, dieta od dluzszego czasu jest dosc zdrowa, nie jem juz smieciowego jedzenia, duzo owoców i warzyw wcinam , wysypiam sie, ostatnio spałam równe 24h, po 10h juz padłam. I jeszcze coś, chyba mam chore zatoki,a oprocz tego kłują mnie biodra, tylna czesc pleców i uda. Jestem tykaja bomba zegarowa:(

Gość to objawy choroby
nie wiem czy masz swiadomosc ze wedlug endokrynologow norma dla mlodej kobiety w okresie rozrodczym to gora 1-1.5 TSH dobry endo od 1.5 zaczyna leczyc x

Gość to objawy choroby
ponadto problemy z tarczyca sa uwarunkowane rodzinnie,TSH zas moze skakac w ciagu jednego dnia i zmieniac wartosc,od sierpnia minelo sporo czasu idz sie jeszcze raz przebadaj

Gość to objawy choroby
poza tym problemy z tarczyca nie sa zalezne od wieku,male dzieci tez sie lecza na tarczyce to nie ma z wiekiem nic wspolnego