Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wwweeerrrtttyyyuuu

czy miałyscie w ciąży zapalenie pęcherza,pochwy

Polecane posty

Gość wwweeerrrtttyyyuuu

odkad zaszlam w ciaze,ciagle mi cos jest, mialam plamienia na brązowo,przez 1,5 miesiaca mam brac luteine dopochwowo, mam wzdecia takie ze brzuch mi wykreca(wczesniej nie miałam wzdęć) teraz mam poczatek zapalenia pecherza i biore furaginę,oraz strasznie zaczerwieniony srom- mialam zle wyniki moczu,cytologie 2(wczesniej zawsze cytologia 1) Moje pytanie do Was czy Wam ciagle coś dolega? koncze 11 tydzien wedlug OM,moja mama mnie pociesza ze minie wszystko jak skoncze 3 miesiąc,a ginekolożka wczoraj powiedzial to samo,na wzdecia nic nie poradzi,to problem wielu kobiet,a infekcje trzeba wyleczyc i nie dopuscic do kolejnej

Gość moim-zdaniemm
miałam 2 razy zapalenie pęcherza (w I i II trymestrze) i raz pochwy (początek II trymestru). Wzięłam leki i przeszło. W ciąży często zdarzają się te dolegliwości. Ważne żeby ich nie bagatelizować i wyleczyć do końca.

Gość witaj w klubie mi
również cały czas coś dolega,a tak jak Ty byłam wcześniej okazem zdrowia,też wzdęcia i do tego jeszcze gazy oraz zaparcia,biorę jakieś syropy na wypróżnienie się,nogi mnie tak bolą,nie wspomnę już o moim samopoczuciu,miejmy nadzieje ze przejdzie nam to jak najszybciej że dostaniemy powera i kopa energetycznego

Gość wwweeerrrtttyyyuuu
moim zdanie-a jakie brałaś leki na zapalenie pęcherza?

Gość hdjhhddh
zapalenie pęcherza miałam 2 razy teraz koncze II trymestr , co do zapalenia pochwy -bakteryjnego mam non stop - taka uroda ciążowa...wzdęć nie mam ale problemy z wypróżnianiem przez co mam ciągle napiety brzuch :(

Gość wwweeerrrtttyyyuuu
zapomnialam jeszcze dodac ze ma strasznie przekrwione dziąsła i jak myje zeby to mi krew czasem leci,nie moge uzywac zawsze nitki bo odczuwam wielki ból

Gość wwweeerrrtttyyyuuu
ja rowniesz mam wzecia takie ze mam wielki brzuch,rano plaski

Gość wwweeerrrtttyyyuuu
hdjhhddh-co bralas na zapalenie pęcherza jakie leki?

Gość wwweeerrrtttyyyuuu
kupiłam sobie sok zurawinowy,pije go caly czas,mam nadzieje ze mi pomoze

Taki urok ciąży ;) Na zapalenie pęcherza pomaga jedzenie suszonej żurawiny,picie soku żurawinowego lub łykanie tabletek z żurawiną.Ale musisz się dowiedzieć czy można to przyjmować w ciąży. Ja w ciązy miałam straszną zgagę i krwawienia :o

Gość wwweeerrrtttyyyuuu
to dopiero poczatek ciazy,na razie zgagi nie mam,ale kazdy straszy bedziesz miala,bedziesz miala,nie wiem nawet co to znaczy(odpukac )

Gość nie martw sie
bedziesz wszystko dobrze,wszystko przejdzie

Gość violka fiolka***
ja mialam dwa razy zapalenie pęcherza bralam na to lek przepisany przez gina hiconcil,oprócz tego zatwardzenia,zgaga ale na szczescie pod sam koniec i tylko kilka razy,na szczescie nie puchły mi nogi a rodzilam latem bo to juz by byla masakra hehe

Gość wwweeerrrtttyyyuuu
własnie jak sie czułas rodzac latem?

nie pocieszę Cię, ja miałam bakterie w moczu, zapalenie pęcherza calutke ciążę, leczyłam się przez dokładnie 8 miesięcy. zgaga całą ciąże taka, ze po porodzie nie mogłam zjeść letniej nawet zupy tak miałam poparzony przełyk. grzybica/bakteryjne także cały czas. jestem 2 miechy po porodzie grzybica nie zniknęła. leczę się cały czas. bardzo ważne: jesli będziesz miała skłonności do takich spraw całą ciążę KONIECZNIE zrób posiewy z pochwy i odbytu przed porodem. Ja zrobiłam choc w moim szpitalu nikt tego nie robił, wyszły paciorkowce i cały poród miałam podawany antybiotyk, bo inaczej mogłam zarazić malucha.

Gość moim-zdaniemm
niestety nie pamiętam jakie leki brałam na pęcherz, bo to było już kilka miesięcy temu. Pamiętam tylko, że przed wizytą nawet profilaktycznie jadłam suszoną żurawinę, bo bardzo lubię, ale nic to nie dało.

Gość wwweeerrrtttyyyuuu
przestraszylyscie mnie dziewczyny

Gość millinn
Ja miałam zapalenie pęcherza,ale brałam na to jakiś lek do picia dla ciężarnych,furagina to chyba nie dla kobiet w ciaży,ale nie wiem,nie jestem lekarzem. Moja siostra całą ciażę miała bakterie w moczu. Co do innych dolegliwości w tamtych okolicach to co chwilę mam grzybicę,wiecznie biorę globulki,tym razem nawet wyskoczyła mi paskudna wysypka na pachwinie,lekarz mówi,że toi tez grzybica ;/ Nie wiem jak mogę temu zapobiec,dbam o higienę,ale to chyba nie od tego.

Gość powiem ci,ze mialam
bakterie w moczu,ale nie dalam sobie wcisnac antybiotyku.wyleczylam zurawina.po wszystkim robilam posiew i juz nie mialam bakteri.

Gość powiem ci,ze mialam
jest jeszcze woda"jan"zolte pudlo,ktora sie lekko podgrzewa i pije.ona tez dziala cuda na pecherz

Gość świństwa was sie trzepiają
straszne

Gość ja mialam bakteryjne zapalenie
pochwy i od razu po tabletkach dopochwowych wyleczylam sie

Gość mziba
tez miałam w ciąży problemy z pęcherzem i infekcjami. piłam sok z żurawiny, kupowałam taki 100%. brałam też provag, to probiotyk doustny dla kobiet, pomaga zapobiegać infekcjom i można go brać w ciąży.

Gość violka fiolka***
o dziwo jak na takie upały jak wtedy panowały a rodziłam koniec lipca to bardzo dobrze sie czułam tylko dodam ze ja tylko 9kg przytylam wiec w sumie sam brzuch bo nie wiem jakby to bylo gdybym przytyla z 20....