Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szaleństwonasto2

Ja niebieskie żona niebieskie córka oczy czarne!

Polecane posty

Gość szaleństwonasto2

Z żona jesteśmy również niscy. Ja 165żona 166, córka 12lat, 171 i wciąż rośnie, podejrzewam że to nie moje dziecko, gdzie zrobić testy dna w tajemnicy przed żona i córką ?

Gość yyyKafeKrytykant
a dziadkowie? jakie maja oczy i ile maja wzrostu?

Gość marna ta prowokacja
na początek sprawdź grupy krwi... a gdzie robić test DNA to odpowiedź znajdziesz u cieoci Google która dobrze znasz, ponieważ pytasz tutaj więc znaczy to że prowokujesz a prowokujesz w sobotnie popołudnie ponieważ jesteś samotnym fiootkiem

Gość nieudacznik polski prawdziwy
puściła się z cyganem

Gość syska9999
wrodzila sie w dziadkow .to nie odrazu oznacza ze nie jest Twoje.

Gość A może to jest po prostu
Jesteś chory z urojenia.Nie zawsze dzieci muszą być podobne do swoich rodziców.U mnie jest tak samo.Mąż taki "mądry" jak Ty miał wątpliwości,chociaż nigdy Go nie zdradziłam. Kazałam żeby wykonał DNA i z całą pewnością poczuł się głupio ponieważ badania wykazały że to są Jego dzieci.Spieprzył swoje życie, nie miałam już serca do męża.

Gość szaleństwonasto2
Tylko nie cyganem, to nie są cygańskie oczy tylko czarne, po prostu. Gdyby dziadkowie mieli czarne to bym siedział spokojnie, poza tym cechy wyglądu dziedziczy się po rodzicach.

"puściła się z cyganem " chyba z cygańskim koszykarzem

Gość a może jednak
to nie jego dzieci? badania robione na cmentarzach Anglii wykazaly (baddania DNA) że co czwarte dziecko było tak nie męża a teraz przeciez jeszcze większa rozwiązlość obyczajowa w Europie niż 200 lat temu

mój brat ma niebieskie, bratowa szare, a dziecko zielone, no i? nikt nie ma watpliwości, nawet w dziadkow nie musiało się wrodzić, mogły i dalesze pokolenia zadecydowac.

Gość szaleństwonasto2
A może to jest, wytłumacz mi dlaczego kobiety są tak na to wrażliwe, moja też jest bardzo uczulona na to, zapewne odeszłaby gdybym zrobił jawnie testy dna, może macie coś za uszami, ale przynajmniej przypuszczacie że to nie męża, co ?

Gość szaleństwonasto2
A może to jest, wytłumacz mi dlaczego kobiety są tak na to wrażliwe, moja też jest bardzo uczulona na to, zapewne odeszłaby gdybym zrobił jawnie testy dna, może macie coś za uszami, ale przynajmniej przypuszczacie że to nie męża, co ?

No cóż, jeśli macie oczy niebieskie, to dziecko też musi mieć niebieskie. Nie Twoje, ale może i żony też nie. Może wam podmienili w szpitalu. A co żona na to, że ma oczy czarne?

Gość Nastia Janowa
Ojciec ma czarne włosy, mama ma czarne włosy, a ja blondynka Ojciec ma Rh+, mama ma Rh+, a ja Rh- Okazauje się, że te cechy odziedziczyłam po dziadku. Znowu mój brat jest dużo wyższy od taty. wiec to ze, corka ma inny kolor oczu i inny wzrost to o niczym nie swiadczy

Gość szaleństwonasto2
Kciukowa, ale szaremu i niebieskiemu po drodze do zielonego, prawda? Co innego niebieskie, niebieskie i czarne

Gość yyyKafeKrytykant
"poza tym cechy wyglądu dziedziczy się po rodzicach." :o az zal komentowac twoja glupote

Gość szaleństwonasto2
She, nic, dosłownie nic, sama mówi że nie wie dlaczego dziecko ma czarne, ale jakoś nie specjalnie o tym rozmawiamy na krwi się nie znam, nie interesowały mnie nigdy te krzyżówki genetyczne

Gość szaleństwonasto2
Kafe, nie wierzę w wiedzę podręczników z podstawówki, pisze po obserwacji z rodziny, znajomych..

ale co po drodze/ co to za wytłumaczenie? bo podobne bardziej do siebie niż do czarnych? Jesli chodzi o genetyke i kolor, to są to zupełnie dwie różne barwy i moj brat powinien mieć takie same watpliwosci jak Ty:D to nie ma nic ze sobą wspólnego, przejrzyj drzewo genealogiczne i dowiedz sie, kto miał czarne oczy-widocznie ktoś mial taka nie inna karnacje, taki kolor i ten gen przechodzony z pokolenie na pokolenie wygrał, bo ma wiekszą siłę przebicia niż stndardowy niebieski;)

@ Pancerna kołdora czy sugerujesz, że dziecko na swoje szczęście może mieć innego ojca?

Jeśli rodzice mają rh+ to dziecko może mieć rh+ lub rh-, jeśli rodzice mają rh- dziecko może mieć tylko rh-. Co do koloru oczu, to za niebieski kolor odpowiada aller recesywny /aa-niebieskie oczy/ kolor brązowy to aller recesywny plus dominujący Aa, lub dwa dominujące AA. Rodzice mają dwa allele recesywne aa, /dostali po jednym od każdego rodzica/ więc nie mogło dziecko dostać od nich allelu dominującego, gdyby mieli oczy brązowe, to mogliby miec jeden allel recesywny po rodzicach.

Mój mąż jest kropla w krople podobny do swojego dziadka , i co ty na to ?

Każdy pretekst jest dobry. Jeśli kombinujesz rozstać się z żoną to jest to najlepsza droga. Zresztą jedna z przedmówczyń podała Ci przykład. Co się zadziało, że masz takie wątpliwości oprócz koloru oczu..?

za kolor oczu odpowiada cały zestaw genów. Nawet lekkie brązowe zabawienie w oku czy ciemny odzień niebieskiego sugeruje obecność dominujących genów odpowiadających za ciemną barwę. Tak przy okazji, nie ma czarnych oczu, mogą być tylko ciemnobrązowe.

tak, opieraj wnioski na Wikipedii, zajdziesz tak daleko jak wszechobecni studenci zacnej pedagogiki/socjologii czy innej turystyki:D

Zrób testy DNA. Jeśli to Twoje dziecko i żony to wow mutacja genetyczna żadko spotykana. A jeśli nie Twoje to żonka skoczyła w bok, no ale jak pisałam wcześniej, wcale nie rzadko podmieniaja dzieci w szpitalu. Kiedyś do kąpieli ściągano im opaski z nazwiskiem z rączek, może ktoś się pomylił, dlatego dziś nie ściąga się dzieciom opasek