Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszłaprawniczka33

Prawo - pytania

Polecane posty

No to tak. Mam dużo pytań dotyczących prawa i proszę o odpowiedzi tylko tych którzy się znają na tym. 1. Ile kosztują studia zaoczne za semestr nauki. 2. Czy na studiach dziennych można pogodzić pracę z nauką ? 3. Ile trzeba mieć mniej więcej procent z matury aby dostać się na dzienne? -Historia rozszerzona -Polski rozszerzony -Wos rozszerzony -Angielski podstawa -Matematyka podstawa 4. Ile trwają dziennie wykłady i inne różne zajęcia? 5. Ile wynosi wynagrodzenie po wyrobieniu aplikacji? 6. Jaki jest najlepiej opłacalny zawód prawnika adwokat prokurator itp. 7. Jak wygląda zdawanie aplikacji? Z góry dziękuję. :)

Gość xoxo20
Jestem na I roku prawa, sesja zaliczona na same 5 (jedna 4+). 1. Nie mam bladego pojęcia, jestem na dziennych. 2. Tak, pracuję w agencji reklamowej na poważnym stanowisku, pracę ustalam z dyrektorem kreatywnym i pracuję w odpowiadających mi godzinach, ale często mam delegacje po Polsce i za granicę, np. o 7 rano przylatuję do Pl, a na 8 mam zajęcia. Na szczęście lotnisko niedaleko uczelni. ;P 3. Żeby być pewnym, że się dostało, to tak mniej więcej 80 - 85% rozszerzenia, oczywiście podstawy więcej. Ja miałam 98& z pol R, 85% z historii R, 88% z WOSu R, 90% z ang R, 100% z pol P, 80% z matematyki P, 98% z ang P. 4. Teraz ustawiłam sobie taki plan, że w P 2h, we W od 8 do 21, w Ś 1,5h, w CZW 4h, w P 4h. 5. Po aplikacji przykładowo prokurator najniższa pensja to coś między 3500, 4000. 6. Ja o ile zrobię aplikację chcę być prokuratorem - o ile, bo obecna praca daje mi miesięcznie ponad 5 tysięcy i jestem z niej naprawdę zadowolona. 7. Egzamin z kilkudziesięcioma trudnymi pytaniami, bez cz. ustnej, jedynie pisemna. Po aplikacji egzamin zawodowy.

trzeba mieć jakieś zdane kursy czy coś ?

aby pracować w tej agencji ? czy wystarczy ukończona szkoła ?

Gość xoxo20
Trzeba mieć farta, odpowiednią prezencję, być oczytanym, mieć cięty język i znać biegle min. 3 języki. ;)

Gość xoxo20
Moja mam zaczęła studiować prawo w wieku lat 37 :D. Czysto hobbistycznie. Normalnie jest księgową, studia skończyła niedawno. ;)

kto powiedział że mam 33 lata to tylko pseudonim ;) znacie jakąś dobrze płatną pracę na studiach dziennych ?

Gość xoxo20
Musisz się zakręcić + tak, jak pisałam - dawać coś od siebie - języki, mobilność itd. Ja np. z kelnereczek i wszelkich studencików w barze z kebabem się śmieję. ;) Żałosne.

czy znajomość samego angielskiego może być wystarczająca do szukania dobrej pracy?

Gość xoxo20
O ile jest na poziomie min. B2/C1 to myślę, że tak.