Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bambi20

PLANOWANA WPADKA

Polecane posty

Gość Bambi20
no wlasnie a co jak w wieku 30 lat on sie obudzi a ja nie bede mogla zajsc beda problemy i powiedzmy uda sie albo i nie a jak uda to po kilku latach i bede miala powiedzmy 36lat i dziecko male...

Gość salijd;aisd
nie przesadzaj z tym wiekiem owszem, sa pary ktore dlugo sie staraja ale sa tez pary ktore w wieku ok 40 lat zostaja rodzicami, nikt ci zreszta nie zagwarantuje ze teraz dasz rade zajsc w ciaze, po prostu taka kalkulacja jest bez sensu pamietaj ze co innego sie mowi a co innego sie robi, chlopak ewidentnie pokazuje ze jeszcze sie nie wyszalal i nie dojrzal do ojcostwa wiec jest duza szansa ze mialabys spore problemy w prowokowanym malzenstwie

Gość LEPIEJ TO PRZEMYŚL!!!
Może z innej beczki: ja nie wierzę w szczęśliwe pary, które już w gimnazjum czy na początku liceum znalazły sobie męża. Jeśli masz 21 lat, a jesteście razem 6 lat, to tak naprawdę Ty tylko z nim się spotykałaś (nie liczę wcześniejszych "związków" poważnie, bo związek np. w wieku 14 lat to nie jest poważny związek). Nie chodzi mi o to, że TRZEBA mieć dziesiątki partnerów i sypiać z nimi (o nie!), ale myślę, że Ty nawet nie poznałaś dobrze nigdy innego faceta, może nikt nie zabiegał porządnie o Twoje względy, bo byłaś zajęta i zapatrzona w tego jedynego. Jeśli nie byłaś dłużej z nikim, nawet kilka miesięcy, to nie wiesz tak naprawdę jak wyglądają związki, masz tylko obraz waszego i być może uważasz, że zawsze tak to wygląda. Nie podobają mi się te używki, o których piszesz. DLACZEGO SIĘ GODZISZ NA TO? Masz chyba na myśli coś cięższego niż alkohol i papierosy, prawda? Już miałam kiedyś takiego chłopaka, czym prędzej to zakończyłam. Mówił mi, że dziecko by pomogło mu dojrzeć itd., miał wtedy 22 lata, a wydawał mi się gówniarzem, który chce użyć dziecka do sowich celów.

czy ty to rozumiesz??? ON NIE CHCE!!! znajdz sobie takiego co chce jak nie mozesz czekac glupia szczeniaro, jestem rok starsza ale ty rozumem zostalas w gimnazjum!

Gość LEPIEJ TO PRZEMYŚL!!!
Faceci tak myślą, że dziecko pomoże im dojrzeć, ale mój zdziecinniał...

Gość Bądź sobą
Ja zawsze powtarzam i będę powtarzać: zanim coś zrobisz postaw się na miejscu osoby której chcesz to zrobić. Wyobraź sobie że Ty JESZCZE nie chcesz dziecka a on np przekuwa gumy. Może Poprostu nie jest gotowy a to że mówi że jak by była wpadka to by kochał to każdy tak mówi bo założe się że gdyby powiedział "jak wpadniemy to masz usunąć" to o sexie a może i związku mógłby zapomnieć a Ty łapiąc go w ten sposób masz mniejsza pewność że zostanie z Tobą bo zawsze może odejść... A i nie zapomnij że kłamstwo ma krótkie nogi i może cię zostawić przez to że go okłamałaś

Gość Bądź sobą
i z dzieckiem tak jak ktoś napisał nie jest łatwo. Faktycznie 300funtów oszczędności gdzie moja znajoma która też jest w Anglii przez 3 miesiące była w stanie spłacać kredyt i jeszcze starać się o inseminacje oraz odłożyć 4 tysiące złotych na pobyt tutaj to masz rację macie czym szaleć...

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Z każdym dniem czytając kafeterię ręce mi opadają coraz bardziej :( :D 21 latka mieszkająca w "komunie" z 3 innymi osobami myśli o dziecku bo już by chciała. Ja pierdole związek z gimazjum no to rzeczywiście w cholere wiecie o życiu, problemach pewnie mieliście problemy do kogo iśc na imprezę, w co się ubrać i co dzisiaj piejmy :D :D Poza tym musicie być bardzo zdolni i ambitni skoro zaraz po maturze wyjechaliście do UK A potem się słyszy o maltretowaniu dzieci bo tatuś nie był gotowy i przeszkadzał mu płacz dziecka. Jak słucham/czytam takich historii to mnie h... strzela !

Gość dziecko drogie
chociaż może ci się to wydawać niewiarygodne, to kobieta również w okolicach 30tki jest jeszcze płodna :D GORZEJ ! :D O ile nie imprezowała za dużo wcześniej ;), dba o zdrowie to i po 40tce jest jeszcze płodna. A nawet po 50tce ! A ty masz dziecinko DOPIERO 21 lat więc dobrze ci radzę - POCZEKAJ z tak ważną decyzją, masz jeszcze w huk czasu, sama dorośnij, rozwiń się w pełni biologicznie (jeszcze ci się rozwija mózg !) i psychicznie - może ci się wydaje, że jesteś gotowa, ale to zapewne tylko zachcianka. Wiele dziewczyn tak ma - ciśnienie w bardzo młodym wieku, które potem przechodzi na rzecz bardziej zdroworozsądkowego podejścia i też zdążą zostać matkami. Twoja motywacja jest niepokojąca. Dzieckiem nie zatrzymasz faceta w domu - wręcz przeciwnie, wielu z tego domu, od obowiązków, które ich przerastają - ucieka. Nie dojrzeje też szybciej przez ciążę - na pewno nie masz takiej gwarancji, śmiem twierdzić, że spłodzenie dzieciaka i dojrzałość rzadko kiedy idą w parze, a on jest przecież też bardzo młodziutki. DAJ MU CZAS żeby sam dorósł, okrzepł nieco w życiu, poznał siebie, swoje potrzeby. Sobie też daj na to czas. Naprawdę nie masz się do czego spieszyć, a dziecko to ogromna odpowiedzialność i bardzo wyczerpujący obowiązek na DEKADY twojego życia ! Wasze warunki bytowo - finansowe to też niezła historia - aż ręce opadają z tego co mówisz - i to też zdradza twoją psychiczną niedojrzałość, tak swoją drogą.

Gość no i co w tym
boże dziewczyno, jaka ty jesteś głupiutka jeszcze :O

Gość o ja cieee
ale masakra umysłowa

Gość Alicja...,. Rrttt
Poszalejcie pobawcie sie a nie odrazu chcesz sie ladowac w pieluchy, z dzieckiem w uk wcale nie jest tak kolorowo, nie ma babc i cioc do podrzucenia dziecka a ty sama jestes dzieckiem jeszcze.. Pozatym 300 ? Serio ? Mieszkam w uk i za 300 to bedzie bardzo ciezko, pozatym skoro to wasze zarobki razem to odejmij twoja pensje na przynajmniej 3 lata a partnera podziel na 3.. Niewiele.. Po roku, pewnie nie pracowalas caly czas i jeszcze macierzynski ci sie nie nalezy... Radzie to przemyslec, pomijam fakt ze twoj partner nie chce dziecka teraz a wrabianie go z premedytacja jest wredne..,

Z dzieckiem nie jest latwo w UK. Ty nie zarabiasz, dostajesz maternity (max128 funtow tygodniowo)jesli przepracowalas 26 tygodni w ostatnim roku. ale to jest tylko przez 9 miesiecy. pozniej jesli chcesz wrocic do pracy to oddajesz dziecko do zlobka i placisz 700 funtow miesiecznie. Do tego dolicz twoje dojazdy i twoja miesieczna wyplata odpada . czyli Nie oplaca cie sie isc do pracy. jesli twoj facet pracuje full time, to dodatek mozesz miec tylko child benefit 80 funtow miesiecznie i ewentualnie child tax credit okolo 200 funtow miesiecznie(Nie jestem pewna w 100%). chyba ze twoj jest self employed, to moze bedzie sie wam nalezalo wiecej.

Gość szukipuki
tu nie chodzi o kase...tylko jak mozna tak kogos oszukiwac i zmuszac jezeli chlopak (bo to jeszcze nie mezczyzna) w wieku 21lat nie chce zostac ojcem????? kobieto nie masz ambicji zadnych? skoro macie kase mozesz sie ksztalcic, moze troche pojezdzic po swiecie? to nie jest tak ze albo sie chodzi na imprezy albo ma dziecko...nudzi ci sie ? nie masz pomyslu na zycie??? tak ci sie do garow i pieluch spieszy?

Gość gandziaaaaa
Brak mi słów. Czy Ty jesteś dziewczyno w pełni władz umysłowych? Abstrahując już od tego, co chcesz zrobić swojemu chłopakowi (tj. zgwałcić go), to uświadom sobie, że nie macie warunków na dziecko, w szczególności lokalowych. Nie wiem jak Twój chłopak, ale Ty jesteś skrajnie niedojrzała, traktujesz dziecko jak zachciankę, bo "ty byś już tak strasznie chciała". Rozumiem, że można mieć instynkt macierzyński, ale nie powinien się on wiązać z zanikiem myślenia. Jeszcze nie słyszałam o przypadku, aby wrobiony w dziecko facet postanowił przyjąć na siebie trudy wychowania dziecka.

Gość gandziaaaaa
łał, ale ortograf... oczywiście miało być "abstrahując" ;)

Gość gandziaaaaa
nie wiem o co chodzi.... kafeteria sama dodaje "c". Nieładnie.