Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tyje i nie wiem dlaczego :(

Ludzie o co chodzi? Ćwiczę, dużo nie jem a tyje!!!! Pomocy :(

Polecane posty

Ćwiczę odkąd pamiętam, bo jestem ze sportowej rodziny i chodzę na siłownię kilka razy w tygodniu. Nie jem mięsa, żadnych fast foodów bo nie lubię, słodycze okazjonalnie w weekend czy na imprezie, żadnych słodkich napojów. Nie obżeram się też na noc, a mimo to tyje!!! Przez 4 lata przybyło mi 11 kg z czego 4 w ostatnich 3 miesiącach. Nie wiem co robić, czuję się coraz gorzej ze swoim ciałem tym bardziej że zawsze byłam szczupła :(

Gość jhglyflyi
poinnaś udać się do lekarza. ja w ciągu 5 miesięcy przytyłam 15 kg i okazało się ze mam PCO. dlatego powinnaś zrobic sobie badania w szczególności hormonów. Pozdrawiam

dziękuję za sugestię, na pewno się wybiorę.

Gość zbadaj TSH
nadczynnosc tarczycy powoduje tycie

Gość yyyKafeKrytykant
NIEDOCZYNNOSC tarczycy powoduje tycie

Gość katiiikaa
Nie wiesz, ze mięśnie ważą więcej niż tłuszcz i jak ktoś jest wysportowany, to wygląda na szczupłego, a waży dużo?

Gość zbadaj TSH
niedoczynnosc przepraszam

katiiikaa Tylko że ja zawsze ćwiczyłam tyle samo i jadłam tak samo, a tyje od pewnego czasu. Nic się w moim życiu nie zmieniło. Zasugeruje lekarce tą tarczyce.

Gość to nie byl zaden fake
to na pewno wina hormonow!

Gość za dużo żresz
owoce zaiwraja cukier sa tuczące słodkie soki i napoje potrawy mączne - makarony, ciasta kasze chcleb ziemniaki jesz tego dużo wic grubniesz, proste

Gość grubniesz albo chudniesz
przyjechalaś z Afryki i nie rozumiesz "po polskiemu"?

za dużo żresz Jakbyś czytał co napisałam, to byś chociaż wiedział że nie ŻRE takich rzeczy, w ogóle się nie objadam. I naucz się pisać po polsku.

Gość jbfkdlkjhfidoifjh
ciekawe co to za sportowa rodzina.

Gość yyyKafeKrytykant
no nie rozumiem po polskiemu :o bo po polsku to albo sie chudnie albo TYJE

Gość a może tylko ci się wydaje
że dużo nie jesz? Wiesz jak to jest, alkoholik tez się nie przyzna że jest alkoholikiem chociaż pije codziennie :)

Taka sportowa, że wszyscy ćwiczymy, ruszamy się itp ale oczywiście niektórym sportowa rodzina od razu musi kojarzyć się ze światowej klasy sportowcami. Nie jem dużo i nie wydaje mi się, nic w diecie nie zmieniałam przez całe życie. Jem w ogóle bardzo mało produktów, bo nie lubię większości rzeczy. Mięsa nie tknę, żadnych zapiekanek i nienawidzę ziemniaków. Pójdę do tego lekarza...

ja mam nadczynnośc i musze się pilnować bo tyję. Nie zawsze tyje sie tylko przy niedoczynności. Tak czy siak musisz zbadać hormony tarczycy - TSH, T4,T3, przeciwciała . Przesrane ... Jak masz nadczynność i zaczniesz leczenie to będziesz tyć na potegę, nawet od wody niegazowanej.

Gość a może tylko ci się wydaje
to rozpisz na przykład swój wczorajszy dzień. Co jadłaś i w jakich ilościach. Ale tak szczerze :D

Gość ixyyyyyyyyyyy
z wiekiem zmienia sie metabolizm poza tym organizm przyzwyczaja sie do cwiczen i okreslonej liczby kalorii, ktore sie dostarcza najlepiej wyklucz wszelkie mozliwe choroby, jak to nie pomoze to moze musisz zmienic cos w diecie

Gość bvftbhtghrtg
zbadaj sobie tarczyce bo to normalne nei jest

Gość prawictwo pospolite181
wiesz , ćwiczenia nie wystarczą by schudnąć POdstawa to dieta .

poza tym napisałas ze chodzisz na siłownie ? To może być twój główny problem . Jesli ktoś chce stracic kilogramy to wybiera sie raczej na jogging albo długie marsze ( 5 km dziennie ) , a nie siłownie ..

Gość njfrdv
haha pisze ze nie je a tyje, w dodatku jest ze sportowej rodziny, hahaha bo się ruszają to są sportową rodziną :O żałosna dziewucha jesteś masz za dużą wyobraźnię i tyle

Gość pppRRRRRR
"Jesli ktoś chce stracic kilogramy to wybiera sie raczej na jogging albo długie marsze ( 5 km dziennie ) , a nie siłownie .." a uważasz ze na siłowni to nie mozna biegać? przeciez do tego służą bieżnie, poza tym jest mnóstwo maszyn do aerobów więc o co ci chodzi z tą siłownią? Myślisz czasem?

napisałas ze nienawidzisz ziemniaków i tu tez jest tój błąd bo 100 g ziemniakow zawiera zaledwie 80 kalorii przykladowa 100 gramow hamburgera to 600 kalorii . Każdy powinien jesc ziemniaki

a uważasz ze na siłowni to nie mozna biegać? mozna , ale to bieganie jest bardzo ograniczone , nie pracuja wszystkie miesnie tylko pewne partie , na przyklad od jazdy na rowerze stacjonarnym nigdy nie schudniesz

a spotkałem sie z przypadkami gdzie otyli ludzie wchodzili na rowery stacjonarne . To jest błąd !! i strata czasu .

100 gram chleba to 250 kcal 100 gram ziemniakow to 80 kcal lepiej jesc zatem ziemniaki od chleba

Gość ixyyyyyyyyyyy
autorko a co to znaczy, ze jesz malo? dla jednego malo i zdrowo to bedzie jedna marchewka dla kogos innego to bedzie caly kilogram marchewek