Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie na niedziele

golebie - czy to szkodniki ?

Polecane posty

Gość pytanie na niedziele

dlaczego ludzie wzdrygaja sie jak zobacza szczura (a tym bardziej wiecej niz jednego) a jednak nie maja nic przeciwko golebiom i wrecz je dokarmiaja ?

Gość antymores
bo sa fajne, ja lubie golebie. lubie patrzec jak sie zachowuja, jakie maja rytualy. ale rozumiem ze kogos moga odrazac tak jak i no szczury czy pajaki.

Gość bananowy song
ja nie lubię :O założyłam na balkonie mały karmnik dla sikorek, patrzę ostatnio a w nim siedzą 3 gołębie (nie wiem jak tam wlazły) i jeszcze 3 na daszku :O przez nie sikorki przestały przylatywać 😭

Lubie gołębie, są sympatyczne. Jak wyżej ktoś napisał, też lubie patrzeć jakie mają rytuały :D w pewnym sensie mnie rozczulają.

Gość PrawaTywe na 100%
ja lubie podgladac muchy :classic_cool:

Gość Elektronikełe ausf.II
tak, szkodniki bo obsrywają parapety, samochody

Gość a ja mam tak
nie lubie gołębi , mieszkam w centrum krakowa więc rozumiecie skąd ta antypatia :P|

Gość Dawka Szczęścia
sam jesteś szkodnik i to żałosny. też lubię gołąbki :)

Gość ja nienawidze, swojego czasu
sasiad hodowal te ptaszyska ... kurwa cale okna mialam wiecznie zasrane!!! ale nie powiem w smaku bardzo dobre :P bo sasiad hodowal je na rzez :P

Gość Elektronikełe ausf.II
jakbyście mieszkali gdzieś gdzie jest duzo gołębi i mieli poobsrywane codziennie parapety, balkony, samochody to inaczej byscie mowili, a tak to jakie fajne

Gość ja nienawidze, swojego czasu
no w krakowie tez sa juz trkatowane jak szkodniki, nie wiem czy wiecie ale odchody tych ptakow coraz czesciej niszczyly zabytki w tynku. chyba juz zakaz jest sprzedawania zarelka dla golebi na rynku.

ja się nawet na szczura tak nie wzdrygam jak na gołębia, gonię bezlitośnie z mojego balkonu i parapetów... ale jest tego taka plaga że niewiele to daje. To są szkodniki, latające szczury gorsze o tyle że zasrywają okna, balkony, parapety, samochody i wszystko co tylko można obsrać. Nie ma w nich nic rozczulającego, czasami mam myśli żeby podać im jakąś trutkę... ale nie jestem potworem niestety;/ Świadomość że gdzieś taki szkodnik leży i zdycha kilka godzin z mojej winy by mnie przybiła... no i oczywiście spowodowałoby to zagrożenie, bo padające gołębie rozkladałyby się wszędzie...

Gość gość
gołębie nie są szkodnikami

Gość gość
Gołębie są ok . Ja je lubię , nie mam nic przeciwko dokarmianiu gołębi . A kupy gołębi łatwo brew pozorą zmyć .

Gość gość
Ludzie to szkodniki i na dodatek brzydcy jak małpy.