Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

ile macie kasy na przeżycie miesiąca?

Polecane posty

Gość Nicia kicia
Śpie na forcie dzienni wdaje 10000zł;) eh biedaku helojza999...;/ kłamczucha

Gość po zrobieniu opłat
które mam dość duże (ok 1500 zł) zostaje mi też tak 1500 zł. Z tego 500 odkładam. zostaje więc 1000 zł. Jeśli mi brakuje na koniec miesiąca (wiadomo, różne bywają niespodziewane wydatki) to korzystam z debetu lub karty kredytowej.

Mi na przeżycie zostaje około 1000 zł. Jeszcze coś tam odłożę, starcza na wszytsko. Trzeba tylko umieć dobrze gospodarwoać zarobionymi pieniędzmi.

Gość Piwek
700zł.

Gość czytaj to now
najtańsze jedzenie z biedronki , wcinam dużo ziemniaków makarony , jestem strasznie chuda

cholera... 250 na żarcie na cały miesiąc;-( boże, strasznie mało, ja tyle w dwa tygodnie zjadam, a ty w 4. czemu tak jest?

ja postanowiłam, że jak mam "wypłate", to pierwsze co idę i kupuję coś extra- torebkę, perfumy, bilety na coś. to lepsze niz potem przejeść pieniądze.' za tyle ile zostanie, za tyle muszę przeżyć i finito.. taką teraz mam taktykę, ale na weekend za tydzień wybywam do wrocławia- tam zejdzie mi trochę kasy. więc w tymmiesiącu już nie ma tak. zresztą w ferie kupiłam dużo nowych rzeczy

Gość 321i3ui21321
torebka... perfumy... omg wspóczuję braku zaintersowań...

a skąd wiesz, że nie mam zainteresowań? kupiłam kilka dni temu album o Tudorach. A torebka i perfumy to inwestycja w siebie. jakoś będę musiała wyglądać, tak?

bilety na coś to też brak zainteresowań? a jak szmat czasu odkładałam na wycieczki to też był brak zainteresowań?

Gość ffggggyhjhy
Mąż zarabia dychę, ja pięć, opłaty to wszystkiego 2 tysiące. Pod koniec miesiąca zwykle jesteśmy spłukani, bo mamy drogie hobby :P Ja nurkuję, latam na kitecie i się wspinam, a mąż poza nurkowaniem, motocyklami crossowymi jeszcze ma fioła na punkcie paralotni. Poza tym 4 razy w roku jeździmy gdzieś za granicę, najczęściej na nury.

ale fajnie. a ile macie lat? macie dzieci? zaczepiście....ciekawe życie. wydają mi się takie rzeczy strasznie nieosiągalne

Gość ffggggyhjhy
Ja 28, mąż 34. Ja mam wolny zawód, a mąż jest brand menedżerem dużej marki. Nie mamy dzieci, ja nie mogę - po wypadku.

ale jesteście szczęśliwi? nie będziecie mieć dzieci? ja nie chcę i boję się czy ułożę sobie życie

Gość Dentystka...
Ja od razu mówię jestem dentystką, więc dużo zarabiam. Mi z gabinetu zostaje 14 tys., 2 tys wydaję na utrzymanie gabinetu, a reszta moja. Mąż zarabia 7 tys. Czyli mamy 21 tys na miesiąc bez opłat. Dla nas zostaje nam 19 tys. To są takie miesiące gdzie dużo nie zarobimy, ale są takie gdzie ja sama zarabiam 25 tys. Więc ja kryzysu nie widzę i jest mi dobrze.

fajnie macie mając tyle kasy. kasa może i nie wszystko, ale życie jakie inne kiedy człowiekowi nie brakuje. boję się, że będę biedna

Gość dziedzina
zostaw tego nieudacznika, co nie potrafi zarobic tyle co ty lub wiecej

Gość ejjejeje
Dentysta jak ja ci zazdroszczę takiego życia Mogłem się uczyć.

Gość iui322131231
mało który dentysta ma 14 tys, raczej max 5 tys wyraniają, nic juz nie wierze co tu ludzie wypisują, pewnie kolejna marzycielka

Gość Dentystka...
iui322131231 Dentysta jeśli ma prywatny gabinet i ma stałych pacjentów to zarabiają po 30-35 tys. Ja mam prywatny gabinet i pacjentów i jestem dobra w tym co robię. Mam wielu znajomych z mojego zawodu i nikt nie zarabia 5 tys nie wiem skąd masz takie informację, ale są błędne.

Gość dziedzina
stałych powiadasz, to musisz chujowo zęby leczyć że masz stałych klientów

Gość Ojoj123567
mogłam się uczyć na dentystę.

Gość Dentystka...
dziedzina Widzisz nawet nie rozumiesz. Idzie jeden do mnie i jeśli jest zadowolony to poleca mnie. A na kontrole też trzeba chodzić.

Gość dziedzina
na kontrole chodzę za darmo

Gość tyle tylko ze kariery sie nie
a asysten ile zarabia w prywatnej?

Ja chodziałm prywatnie, niestety straszne zdzierstwo, w tym roku po tylu latach przepisałam sie na kase bo w rodzinie(po slubie jak już byłam to sie rodziną zrobiła:) ) mamy taką dentystke. Np. leczenie kanałowe jednego zęba by mnie wyniosło 700-800zł prywatnie. Zwykły ząb próchnica borowanie plomba i znieczulenie to 140 zł. Robił mi do 25 minut kiedyś. A teraz? To samo mi ta na kase zrobiła tylko wyniosło mnie to 0zł.:O

kuźwa coś jest nie tak z tymi moimi finansami...powinnam miec więcej pieniędzy. mam 800, ale nie widzę tych pieniędzy...zjadam je. tzn, że powinnam na początku mcsa od razu chodzić na zakupy!!!

Gość tyle tylko ze kariery sie nie
a jaki masz zawod/