Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

ile macie kasy na przeżycie miesiąca?

Polecane posty

Gość czemu nie?
Męża z politechniki bierzcie dziewczyny! Mój ma tylko 28 lat a 17k na rękę przynosi :)

Gość Elektronikełe ausf.II
po politechnice zarabia się po 10k na rękę?

jestem na ostatnim roku studiów. Mam studia specjalizujące mnie na tłumaczenia pisemne z dwóch języków. Jednakże nie wiem jeszcze z jakiej konkretnie dziedziny będą teksty, jakie będę tłumaczyć

Gość klklfkfkdf
a mój facet jest dobrym siatkarzem i zarabia wiecej :)

Gość Ok. 50 zł po opłatach. Dorabia
m jak mogę. Do kina nie chodzę, na drinka też, nie kupuję sieciówki, nie mówiąc o wycieczkach

Gość Ok. 50 zł po opłatach. Dorabia
m jak mogę. Do kina nie chodzę, na drinka też, nie kupuję sieciówki, nie mówiąc o wycieczkach

Gość a my na 4osoby + 2zwierzaki
mamy ok 800zł i jakos wystarcza i na jedzenie i na jakies tam ciacho a nawet raz na jakis czas robimy wypady to do zoo to do jakiegos ciekawego miasta ot tak sobie po zwiedzać a nie jakies zakupów szaleństwo. Poprostu trzeba dokładnie wszystko planować a także polować na promocje :)

Gość Manko Juzy Kant
3000 zł mi zostaje, po opłaceniu wszystkiego, 1000 zł miesięcznie oszczędzam, resztę - przepier ... ten tego. W sumie to jeszcze 300zł miesięcznie "oszczędzam" - idzie na amortyzację samochodu, który sobie sam kredytuję :classic_cool:

Gość rudzia budzia
nam zostaje około 1500zł na życie po odliczeniu rachunków.

kurde jak wam na 4 osoby plus 2 sztuki zwierza starcza tyle co ja mam, to chyba xlę gospodaruję kasą...cholera

Gość ffggggyhjhy
Nie będziemy - trudno się mówi. Nie można mieć wszystkiego w życiu :) Kilka lat temu miałam wypadek samochodowy, uszkodzenia wewnętrzne były na tyle poważne... Pozdrawiam koleżankę tłumaczkę :) Jesteś na piątym roku, śmiało powinnaś już znaleźć fajną pracę ze sensowne pieniądze :) Próbuj! Skąd jesteś? Może mogę Ci jakoś pomóc? Ja zarabiam ok. 5 tysięcy, bez strasznego zasuwania, głównie na tekstach prawniczych i specjalistycznych (inżynieria, medycyna).

Gość zrozpaczonah
Witam , piszę do państwa , ponieważ zmusiła mnie do tego sytuacja. Nigdy nikogo nie prosiłam o pomoc, teraz muszę.Jestem matką dwóch synów, starszy ma 7 lat, młodszy półtora roku. Niestety okazało się ,że zostałam im tylko ja.Ojciec dzieci wyjechał za granicę do pracy, ponieważ było nam cięzko. I miało być lepiej. ńiestety poinformował mnie,ze nie wraca stamtąd, ze poznał kobietę, ,że na dzieci będzie płacić. I zamilkl, minęły dwa miesiace a ja mam tylko długi.Złozyłam w tamtym tyg w sądzie o alimenty, w tek chwili utrzymuje sie tylkoz zasiłkow rodzinnych niecałe 200 zł, oraz pomocy mops 213 zł. zwracam się z prośbą o pomoc w formie zakupy żywności lub opału(nawet węgiel mi się już skończył ) . bardzo proszę gdyby ktoś mógł poratować nas drobnymi zakupami zywnościowymi lub chociaż trochę węgla będę niezmiernie wdzięczna. mój meil anna.zajac11@onet.pl

Gość taki facet to nieudacznik
wypierdalaj do roboty albo poproś rodzinę

ffgggg medycyna, inżynieria? zaczepiście, jezu..... masz fuchę bardzo pragnę, by dać radę znaleźc sobie sensowną pracę. długo szukałas pracy? pracujesz w firmie czy z biurze tłumaczeń? masz pracę taką biurową czy bardziej wśród ludzi? jakbym zarabiała 5 tys byłabym szczęśliwa po prostu. ja jestem w Poznaniu

Gość jmklamla
skoro ci płaci na dzieci to wydawaj na dzieci a nie przepijaj

Gość herget
Mimo zarobków rzędu 5 tys miesiecznie, mam co miesiac dług na karcie około 3 tys. Ciągle są jakieś zaskakujące wydatki, pomoc rodzinie (tysiac, czasem wiecej miesięcznie). Partner dobrze zarabia, żyjemy w zasadzie z jego pensji, moja idzie na opłaty. Wiec przy dwóch osobach mamy około 4 tys na życie.

Gość ja to mam pecha
pewnie ma rodzinę prowadzącą biuro tłumaczeń, bez znajomości dużo nie zarobisz

Gość ffggggyhjhy
G... prawda. Pracuję jako freelancer. Zawsze wolałam być swoim własnym pracodawcą. Ale trzeba być chamskim, wchodzić oknem i szybem wentylacyjnym i dzwonić. Niejedno biuro tłumaczeń wypchnęłam z dobrego interesu ;) Mój dobry kolega w tej samej branży wyciąga ok. 10 koła miesięcznie. A, oboje pracujemy tylko z angielskim. Bez drugiego języka.

opowiesz mi o pracy freelancera? jak do tego doszłaś? od czego mam zacząć? jak wpadłam na to w czym się specjalizować? dziękuję z góry

Gość wszystkie kobiety
sama sobie szukasz zlecen tak to wyglada

Gość DVDDV
Bez skutecznej promocji bardzo ciężko jest przebić się na rynku. Elementy takie, jak reklama Lublin są niezbędne do osiągnięcia postawionych firmie celów oraz zdobycia klientów. https://reklama-lublin.pl/