Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prawo matki

jakie prawa ma ojciec?

Polecane posty

Gość prawo matki

witam, jestem w troche kiepskiej sytuacji, nie znam sie na prawie -no ale do rzeczy, : Od 3lat mieszkam z facetem, nie mamy slubu , mamy 7msc synka, chlop ostatnio strasznie sie zmienil, nie zajmuje sie malym (zreszta od kad synek sie pojawil to zawsze malo mial dla niego czasu), ciagle sie klocimy, wyzywa mnie od najgorszych. Mieszkanie jest moje(moich rodzicow dokladnie) on nie ma do niego zadnych praw, Po ostatniej klotni kazalam mu sie spakowac ale on mnie straszy ze nie da mi na dziecko i bez pomocy policji nigdzie nie wyjdzie, nie wiem co mam juz robic--no ale mniejsza o to. Postraszyl mnie dzisiaj ze sprawe skieruje do sadu jak go wyrzuce o odebranie mi praw do malego i ze odbiora mi go bo nie mam zadnych dochodow (jestem na zasilku bo w ciazy i przed pracowalam w duzej fabryce na umowe tymczasowa i jak tylko sie dowiedzieli ze jestem w ciazy to mnie zwolnili i nic mi sie nie nalezalo) Czy sad przyzna mu racje? (On pracuje na najnizszej krajowej, ma duzy kredyt do splacenia pracuje od 7 do 17.) jutro sie wybieram do prawnika po porade ale dzisiaj juz nie moge wytrzymac z tej niepewnosci....

Gość prawo matki
ponadto na porzadku dziennym jest alkohol i papierosy, co sad bierze pod uwage przyznajac prawa do opieki? chcialabym z nim to zalatwic miedzy soba ale nie wiem czy tak sie da...

Najlepiej skonsultuj sie z prawnikiem.O ile mi wiadomo polskie prawo nie jest skłonne rozdzielać matkę z dzieckiem.Masz mieszkanie o ile partner nie jest tam zameldowany to nie ma prawa tam przebywać bez twojej zgody.Co do dochodów to ojciec bedzie miał obowiązek płacenia na dziecko, ewentualnie pomoc z opieki społecznej.Nie martw się na zapas.

Najlepiej skonsultuj sie z prawnikiem.O ile mi wiadomo polskie prawo nie jest skłonne rozdzielać matkę z dzieckiem.Masz mieszkanie o ile partner nie jest tam zameldowany to nie ma prawa tam przebywać bez twojej zgody.Co do dochodów to ojciec bedzie miał obowiązek płacenia na dziecko, ewentualnie pomoc z opieki społecznej.Nie martw się na zapas.

Gość prawo matki
ojciec nie jest tu zameldowany, jestem tylko ja z malym i moj ojciec, on jest zameldowany ze swoja mama,(maja mieszkanie jakies niecale 40m2--