Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Majakana

Moja siostra jest przekarmiana...

Polecane posty

Gość Majakana

hej, pewnie jest tutaj wiele matek więc powiedzcie mi... jakie dania powinno jeść 9 miesięczne dziecko? moja siostra od 7-8 miesiąca jest karmiona PARÓWKAMI, jajkami, danonkami itp teraz widziałam jak moja mama daje jej kiełbase ;o na dodatek normalne rzeczy dla dziecka.. deserki, mleko... uważam że dziecko jest przekarmiane.. nawet ja nie jem tyle razy dziennie i w takich ilościach! gdy zwróciłam mamie uwagę że za dużo waży (17kg) i dlaczego ustanowiła jej tak drastyczne menu to usłyszałam tylko że mam sie nie wtrącać bo to nie moje dziecko... co mam zrobić, jak rozmawiać? nie chce by moja siostra wyrosła na grubaskę ;( ona ma 9 miesięcy A NIE POTRAFI SAMA SIEDZIEĆ Z TEGO CIĘŻARU!

Gość kajenne
to nie jest normalne karmienie... ale jest to dziecko Twoich rodziców i tylko tyle można Ci poradzić - wiesz już, jak nie wychowywać i nie karmić swojego :)

Gość Majakana
Czyli mam nic nie robić i patrzeć jak mi zamęczają siostrę? :( przecież to takie maleństwo a jedzenie jak dla dorosłego prawie..

Gość MMM333
hmmm... nie za dobrze to wygląda, mała będzie otyła ...mój syn ma 9 m-cy i waży około 10kg...

Gość to musi być prowo
9 Miesięcy i 17kg? to niemożliwe. nie wierzę! mój 3 latek tyle nie waży!!!

Gość Majakana
ale ja miałam to samo.. byłam otyłym dzieckiem, robili pewnie to samo i to takie dziwne że nie chcę pozwolić by moja siostra się tyle lat męczyła?? ja schudłam dopiero w gimnazjum!

Gość nie ma tak głupich ludzi
Nie wierzę że ktoś daje 6 miesięcznemu dziecku danonki i parówki :O nie ma tak głupich ludzi :O

Gość kajenne
dzieci nie mają umiaru, to jest przykry fakt.. ile dasz tyle zje.. moje dziecko jest w podobnym wieku (miesiąc starsze) ale nie waży tyle. 11kg.

Gość Majakana
Uwierz że moi rodzice są.. to są ludzie starej daty... oni uważają ze im dziecko więcej waży tym lepiej..

moja ma ponad 3 lata i wazy 16,5, ciezko mi w to uwierzyc co piszesz. ale jak tak jest to na dobra sprawe nic nie mozesz zrobic przeciez

Gość ggfdgrgf
mój 3,5 latek ważył 16kg

Gość Majakana
ja wiem ze jest coś nie tak.. że ona waży więcej niż 2-3 letnie dzieci.. ale chciałabym coś z tym zrobić bo przecież te dziecko się zamęczy ;(

Gość aha123456
to jakies prowo, tak dziecko paromiesieczne wazy 17 kilo , byłam pewna że nikt w to nie uwierzy a tu patrze laski się nakręcają a autorka pluje w monitor ze śmiechu

Gość Długo myslalas
nad ta prowokacja?swoja droga moj pierwszy taki komentarz został usunięty ... Czyżby moderator robił "sztuczny ruch" na kafe???

Gość bccj
Moja mala jest nier jadkiem, je tylko ryz i naturalne jogurty, no I pije soki domowej roboty, waży 18,5 kg, ma 2 latka, jest b. dużą i wysoka dziewczynką, nosi ubrania 3/4 lata, także ja wierzę :D

Gość do tej co twierdzi, że nie ma
nie ma tak głupich ludzi Nie wierzę że ktoś daje 6 miesięcznemu dziecku danonki i parówki nie ma tak głupich ludzi no dobra, to co powiesz na karmienie 5 miesięcznego dziecka żurkiem? wierz mi są tacy głupi ludzie i to wcale nie musi być prowo. AUTORKO a co na to lekarz????? Przecież powinien taki krzyk podnieść i tak do słuchu Twojej mamie nagadać, że wpadłaby w osłupienie...

Gość aha123456
niejedna byla prowokacja i niejedna w ta prowokacje uwierzyła lol:)

Mojej szwagierki syn w wieku 10 mies. wazy 16 kg. Moja mala tyle samo a ma 4 latka. Wiec wierze.... A co najlepsze to zawsze pytaja ja czy cos jadla dzis bo ona taka chuda i napewno jej nie karmimy....

Gość Ludzie karmią dzieci
różnymi rzeczami. Moja szwagierka dawała ok 3-miesięcznemu dziecku mleko z kaszką, jak miała 5 miesięcy próbowała żurku, słodyczy, itp. i była wsadzana w chodzik. Obecnie ma ponad 8 i nie raczkuję nawet, ale stawiają ją na nogi już ze 3 miesiące.

Gość ale z karmieniem nie ma
takiego wielkiego znaczenia. Ja mojemu dziecku w wieku 6 miesięcy dawałam wiele rzeczy spróbować. Tzn piła głównie mleko, ale jak ja coś jadłam to ona zawsze się do tego pchała więc jej dawałam. Troszkę kiełbasy też dostała, zupki, kotleciki (to z środka bez panierki). Teraz ma 13 miesięcy i waży równo 10 kg, a urodziła się z wagą 3600. Jest bardzo żywym dzieckiem, zdrowym i rozwija się książkowo. Ale to wszystko to było na zasadzie spróbowania. Nie rozumiem mam które chuchają i dmuchają na dziecko nawet w sprawach żywienia, ale to co się dzieje u autorki to jakiś kosmos!!!