Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_niewyspana

moje 7mies. dziecko nie chce spać

Polecane posty

Gość mama_niewyspana

dziewczyny, dajcie jakieś rady, pomóżcie, pocieszcie, powiedzcie, że to minie, bo ja już nie mam siły! mój syn ma 7mies, a w nocy śpi gorzej, niż jak był noworodkiem (a wtedy też nie było rewelacji). Nocka wygląda tak, że zasypia koło 20 po kaszce (jeśli zechce zjeść) i wtedy ma najmocniejszy, spokojny sen. Jak nie zje, to dokarmiam go po 21, bo inaczej obudzi się z głodu po krótkim czasie. Kolejne karmienie to 24-1, koniecznie mleko, bo herbatka nic nie daje-głodny. Wtedy zasypia, ale już tak od 2 zaczynają się cyrki. Ciagle sie budzi, płacze, wierci się, jęczy, przysypia na chwilę. I tak trochę śpimy do 4. Potem kolejne jedzenie, bo głodny. I już choćby nie wiem co, spania nie ma :( Wychodzi na to, ze ja, kładąc się o 21-22 śpie 2+2 godziny i potem kolejne 2 troszkę podsypiam. Ryczeć mi się chce z niewyspania, w głowie sie kręci, nie wyrabiam. W dzień się nie położę, bo ma drzemki po 15-20 minut. Ja zasnę, ale wstaję jeszcze bardziej rozbita po takiej chwili. Chciałam wrócić do pracy, a młody z babcia, albo prywatny żłobek,ale nie dam rady, jestem warzywem :( Czy to minie? Bo zwariuję! :/

Gość Szpindlerowy mlyn
moje dzieci tez tak mialy, corka jak miala 7 mies. spala tylko kilka godzin nad ranem a cala noc balowala, teraz moj syneek ma 8 mies i robi, dokladnie to, co Twoj, tyle, ze raczej nie z glodu, corka zaczela spac lepiej w okol. roku,ale za to bardzo szybko przestala spac w dzien (15mies.)

Gość mama_niewyspana
no właśnie od od tej 4 to już gada, woła, bawi się i wkurza, że nie zaczynamy dnia, a ja nie mam siły. Poza tym to fajny chłopak, ma dużo energii, jest bardzo towarzyski, szybko sie rozwija, no ale szkoda mu czasu na spanie. Jak był mniejszy, to potrafił spać 6-7 godzin bez przerwy, a teraz takie szopki. Ja nie wymagam, żeby przesypiał całą noc, ale kurde to przesada :(

Gość adadadmsmsm
może spróbuj raz kłaść go trochę później np o 20 zróbcie kąpiel a spanie od 21 a po drugie może zagęszczaj mu mleko. Ile na wieczór pije albo ile tej kaszki zje?

Gość no to moze..
jak dziecko zje kaszke i zasnie o 20tej to Ty tez kladz sie spac (zamiast o 21-22) zyskasz 1-2h snu.

Gość mama_niewyspana
zdarza mu sie zasnąć o 21, raz nawet przetrzymaliśmy go do 22, ogólnie nie jest to łatwe, bo jak on hce spac, to zasypia gdziekolwiek, no ale sie udało. I pobudka tak samo, nic to nie dało. Wieczorem zjada dość gęstą kaszkę na 210mm i prawie wszystko wydulda, jak nie od razu, to za chwilę.

Gość mama_niewyspana
no tak, ale wiadomo, jak to jest, nie wszystko da sie zrobić w domu przy takim szkrabie, więc cos tam zrobie, przygotuje arsenał buteleczek na noc, zrobię coś koło siebie, wyjdę z psem i czas leci. Nie jestem robotem, czasem też chcę posiedzieć chociaż chwilkę z mężem, albo porobic "nic".