Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eklerka199

usg 3d

Polecane posty

Gość eklerka199

Czy usg3d albo 4d miedzy 11 a 13 tygodniem ciazy jest robione dopochwowo czy na brzuchu

Gość Bądź sobą
a po cholere usg 3d/4d tak wczesnie?? Ja jak się zapisywałam to sam lekarz powiedział tylko teraz nie pamietam czy miedzy 20-26 czy 22-28 powinno się robić, wcześniej nie ma sensu a później jest za duże.

Gość eklerka199
A mnie wlasnie lekarz kazal miedzy 11 a 13 tygodniem zrobic. Nie wiem moze dlatego ze w poprzedniej ciazy poronilam

Gość Bądź sobą
a moze chce naciagnac na kase? ;/ u niego masz zrobić? ja od żadnego lekarza ani znajome nie uslyszaly ze maja zrobic usg 3d-oczywiscie mowie tu o tych ktore chodzily do lekarzy ktorzy poprostu nie maja sprzetu 3d, bo u tych co mają to roznie..

Gość eklerka199
Nie, nie u niego mam robic. Teraz juz sama nie wiem

Gość Bądź sobą
ja tym bardziej, jaki powod podal? bo moze jednak cos sie dzieje i chce sie upewnic? nie wiem... każda ciąża inna, poprostu mówię, że pierwsze słysze

Gość eklerka199
Nie podal zadnego powodu . Powiedzial tylko ze dobrze by bylo zrobic teraz miedzy 11a13 tygodniem i zapytal czy sie zgadzam wiec powiedzialam ze tak

a może chodzi po prostu o przezierność karkowa, do tego w zupełności wystarczy USG 2d

Gość Bądź sobą
możę nie chce mu sie przeziernosci robic albo ma zly sprzet... nie wiem, ja do 15 tc miałam usg dopochwowe

Gość eklerka199
A co to jest ta przeziernosc karkowa?

Gość Autorko Ty masz
zrobić usg prenatalne(koszt 50zł) jeśli chcesz do tego 3/4d możesz je zrobić-koszt dodatkowe 200 zł.Tutaj chodzi o samo badanie genetyczne, przezierność karkowa,sprawdzanie kończyn. serca.

Gość matylda0123
Badanie w 3d jest czysto komercyjnym badaniem, które nic nie wnosi. I najlepiej jest je zrobić do 28 tyg bodajże. Robi się je raczej dla swojej przyjemności żeby zobaczyć buźkę dziecka i mieć pamiątkę

Gość matylda0123
przy badaniu przezierności można stwierdzić czy dziecko ma zespół Dawna