Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bubble Shooter

I wszystko runelo, powoli trace entuzjazm.....

Polecane posty

Gość Bubble Shooter

Ja i maz kilka lat pracowalismy w jednym zakladzie, najpierw chodzilismy na ta sama zmiane, potem, gdy pojawilo sie dziecko, na rozne. Ukladalo sie super, maz dostal umowe na stale, ja na 5 lat. Przenieslismy sie z kawalerki na mieszkanie 2-pokojowe (wynajem). Planowalismy, ze gdy dostane umowe na stale, wezmiemy kredyt na wlasne mieszkanie. Tyle, ze nasz pracodawca upadl. Maz szybko znalazl nowa prace. Na okresie probnym zarobi najnizsza krajowa, a potem juz wiecej. Tymczasem ja szukam prawie 2 miesiace i nic :( Powoli mnie to przytlacza, mamy oszczednosci, ale jak tak dalej pojdzie, to do wakacji wszystko sie rozejdzie. Ciezko z praca, wyslalam wiele cv i na razie cisza. W naszej sytuacji ratuje nas tylko praca na zmiany a o to ciezko. Nie mam z kim dziecka zostawic, chodzi co prawda do przedszkola, ale co jakis czas lapie infekcje i do 2 tyg. siedzi w domu. Mieszkamy w niemalym miescie a bezrobocie paskudne. Ja wysylam cv gdzie sie da. Masakra jest.

Gość Bubble Shooter
Codziennie stercze na necie i przegladam oferty. Niestety, wiekszosc z nich jest albo dla studentow albo dla niepelnosprawnych. Niezliczona ilosc kierownikow, menadzerow, specjalistow no i akwizycja.

Gość Bubble Shooter
Porozmawia ktos?

Gość kosynier
Ja szukam 1 rok i nic- studia wyższa, język i dorosłe dziecko

Gość Bubble Shooter
Mam dola, siedze sama w domu i nie mam zkim pogadac. Nie spodziewalam sie, ze tak wszystko sie zmieni na gorsze. Na poczatku sie nie przejmowalam, myslalam nie ta praca, to inna, ale siedze juz 2 miesiac na dupie .

Gość kosynier
Szukanie pracy jest cięższe niż sama praca Jaki masz zawód?

Gość kosynier
Znam to, ja od pół roku biorę leki p-depresyjne

Gość kosynier
Chętnie pogadam z TobĄ MNIE ZWOLNILI I PO 15 LATACH PRACY SZUKAM OD ROKU- SETKI CV. MEILI NIC ZERO ODPOWIEDZI zalezy jesxzce w jakim zawodzie szukasz

Gość Bubble Shooter
Zawsze szczery-nie podoba Ci sie moj temat, to znajdz sobie inny :)

Gość kosynier
ja teraz szukam wyłącznie pytając znajomych nie szukam na necie, to nie ma sensu teraz tylko znajomości, tylko hej odezwij się

Gość Bubble Shooter
Szukam czegokolwiek-zaklady produkcyjne, sprzatanie, praca w sklepie, w gastronomii. Mam 29 lat, myslalam, ze w tym wieku jeszcze nie jest tak ciezko znalezc prace. Dzis bylam na rozmowie, ale sie nie udalo... W restauracji-juz wszystko bylo ok, tyle, ze praca 2 dni na rano, 2 dni na popoludnie i tu klops. Poniewaz nie mam co zrobic z dzieckiem.

Gość kosynier
Nie przejmuj się zawsze szczerym - to idiota napisz w jakim zawodzie szukasz i w którym województwie czy regionie mieszkasz Ja w świętokrzyskim- i tu z pracą jest po prostu masakra firmy padają, zakładay zwalniają , nie ma pracy

Gość Bubble Shooter
Maz ostatnio zrobil mi nadzieje, bo u niego w pracy beda na wiosne przyjmowac. No i wlasnie rekrytacja wyglada w ten sposob, ze pierwszenstwo maja rodziny/znajomi pracownikow.

Gość Bubble Shooter
Zawsze Szcery mi nie przeszkadza :) Widuje jego pasty na forum, czesto sie z nimi zgadzam :P

Gość kosynier
no widzisz ty szukasz dwa miesiące ja rok, mam studia humanistyczne do sklepu czy zakładu wykształcenie za wysokie bo myślą ze będę miała duze wymagania a do urzędu czy szkoły tylko przez znajomości i to wysokie

Gość Bubble Shooter
*posty Za duzego wyboru nie mam, mam srednie wyksztalcenie.

Gość kosynier
Jakie masz wykształcenie? Z jakiego jesteś regionu? No widzisz skoro maż tam pracuje to pewnie cie wkręci

Gość Bubble Shooter
Ale i do sklepow, restauracji, na sprzatanie duza konkurencja. A ja musze cos znalezc, juz nawet nie mam wymogow finansowych, nawet jak za najnizsza, ale oboje damy rade, tzn. nie bedziemy az tyle dokladac do interesu i w miedzyczasie mozna szukac dalej... My za mieszkanie (za wszystko) placimy ok. 1300-1350 miesiecznie. I przy jednej osobie pracujacej oszczednosci rozejda sie w mig.

Gość kosynier
Jesli znajdziesz pracę dziecko może być z nianią, nie martw się

Gość kosynier
Wysyłałam ostatnio cv do sklepu z ciuchami markowymi Moje cv był 534 w kolejce!!więc o czym mowa??

Gość Bubble Shooter
Juz tesciowie wyrokuja, ze w najgorszej sytuacji bedziemy musieli przyjechac do nich.... Na jeden pokoj, tam pracy to nie ma zadnej. Nawet boje sie dopuszczac do siebie taka ewentualnosc :(

Gość kosynier
U mnie też mąż pracuje wprawdzie jestem na zwolnieniu jeszcze dwa miesiące za które płaci mi zus ale pzrecież to szybko sie skończy i co dalej? O co ci chodzi z tym dokładaniem do interesu? Macie jakiś biznes swój oprócz tego??

Gość Bubble Shooter
Wiem, sama widze, ile odslon jest danej oferty. Dziecko chodzi do przedszkola, place 340/m-c, na opiekunke mnie nie stac. A dziecko juz jest w takim wieku, ze potrzebuje towarzystwa innych dzieci. Od wrzesnia w ogole do zerowki pojdzie.

Gość Bubble Shooter
Maz na razie dostanie 1200 zl przez 3 miesiace, wiec jesli ja nie pracuje, to reszte musimy brac z oszczednosci. Jak ja znajde prace, to brac z odlozonych bede mniej, maz po okresie probnym bedzie mial wyzsze zarobki.

Gość kosynier
Ja też mam takiego doła, że nieraz nie chce mi sie życ. Ile można wysyłać cv, ile ofert zanosić, a wszędzie złowrogie odpowiedzi: nie ma pracy, u nas są zwolnienia... Też myslałam, ze za pół rok maksymalnie coś znajdę, a tu mija niedługo rok....TRAGEDIA

Gość Bubble Shooter
a z meza wyplaty sie nie utrzymacie? Ja bylam pelna nadziei, myslalam, ze maks. 3 miesiace potrwa moje szukanie :(

Gość Bubble Shooter
Musze wyjsc do przedszkola. Bede pozniej.

Gość kosynier
Nie o to chodzi, ja nie pottafię siedzieć w domu i nic nie robić, mnie to dobija, miałam fajną pracę to mnie z niej wygryźli.