Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamusia kropeczki

do Mamusiek z UK :)zapisanie do szkoly??????????

Polecane posty

Gość Mamusia kropeczki

Dzien dobry mam pytanie do mam z UK chcialabym zapisac dziecko do ale dopiero jak bedzie mial 4 lata czy moze wtedy isc na 3 godziny tylko?? czy juz musi na caly dzien? mamy szkole kolo domu czy moge go zapisac juz teraz ale jakos to podkreslic ze chce aby chodzil tam od 4 lat dopiero ? synek aktualnie ma 3 latka chcialabym zapisac go juz bo wiem ze pozniej moze juz nie byc miejsca dla niego. prosze o jakies informacje jesli cos wiecie :) dziekuje!!

Jesli skonczyl 3 latka to mozesz poslac go do darmowego przedszkola na 3 godziny.Jesli urodzony jest przed wrzesniem to do reception school.

generalnie jest tak ze obowiazek szkolny ciazy na dzieciach konczacych 4 lata przed wrzesniem danego roku. wiec jesli Twoj syn skonczy 4 lata do 31 sierpnia 2013 to musi isc juz do zerowki od wrzesnia 2013 na pelny wymiar godzin. teraz mozesz go posylac do przedszkola na 3 godziny dziennie, 5 dni w tygodniu - za te 15 godzin placi panstwo. tak jest w przedszkolach przy szkolach podstawowych. w prywatnych przedszkolach te darmowe 15 godzin jest rozlozone zwykle na 2.5 dnia w przedszkolu.

aha ale czas na skladanie podan do zerowki minal 15 stycznia. teraz mozesz juz nie miec wyboru szkoly tylko przyjma go tam, gdzie zostalo jeszcze miejsce. wyniki przyjec sa w kwietniu.

wpisz sobie w wyszukiwarkę how and when to enroll a child to school i nazwę miejscowości, w której mieszkasz, bo to różnie jest w różnych miejscach, ale jest określony czas na zapisy - nie da się cały rok

Moj w listopadzie konczyl 4 latka,a do przedszkola przy szkole zapisalam go w maju ubieglego roku,nie bylo zadnego problemu z przyjeciem.