Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Zębolka

Ząbkowanie !!!!!

Polecane posty

Gość Mama Zębolka

Witam !!! Mój Syn ma 3 mc i 3 dni,od przeszło kilkunastu dni jest bardzo marudny,w nocy budzi się co 2 godz- gdzie wczesniej spal po 5 czy 7 godzin nawet.Jadł po 120 czy 150 a teraz stracił apetyt czasem je nawet po 40 a góra to już 100 za jednym razem.Budzi się z przeraźliwym krzykiem,wszystko bierze do buzi i ślini się,że jak go noszę po mieszkaniu zostawa za sobą ślady :D Używa smoka z tym,że wczej po zaśnieciu smok wypadał a teraz musi być w buzi.W dzięn wpycha po 3,4 palce narazę a gdy próbuję Mu dać smoczka wypluwa go i znów pakuje piąsti.Dziś zauważyliśmy duże białe plamy na dziąsłach na dole tak jakby dwójki po obu stronach i są wyczuwalne stwardnienia pod palcami.Do tego lewy policzek jest spuchnięty.Przedstawiam zdjęcie i może ktoś się wypowie czy to zęby już ??? http://obrazki.elektroda.net/2512236800_1361813239.jpg

moje oba dzieciaki miały takie objawy w okolicach 3 miesiąca. starszemu ząb wyszedł koło roku, młodszej po 10 miesiącach. Objawy objawami a zęby i tak nie wiadomo kiedy wyjdą :)

Gość Mama Zębolka
Mi nie chodzi o objawy ale tak widać na zdjęciu tam już coś sie robi.Czy Twoje dziecko chodziło prawie 7 czy 10 miesięcy ze spuchniętymi dziąsłami i twardymi i opuchniętym policzkiem ????

Gość matuulka
Mój miał takie w okolicach 4 miesiąca, także spokojnie, może zapytaj sie pediatry czy paracetamol w czopku na noc możesz dać. Mimo iż objawy zaczęły się tak wcześnie pierwsze ząbk po 10 miesiącu życia wyszłyi- jednocześnie 2 jedynki na górze, tydzień później dwie na dole.

Gość matuulka
Opuchnięty był tak 2 tygodnie przed wyjściem ząbka, ale same dziąsła, nie mogłam mu nawet calgelem posmarowac tak płakał

Gość matuulka
Tuż przed wyjściem ząbka, też się tak zrywał w nocy, dlatego na noc za zgodą pediatry aplikowałam mu paracetamol w czopku

Tak- moje dziecko miało opuchnięte dziąsła, zaczerwienione i widać było na dziąśle kreskę! Chcesz usłyszeć że dziecku faktycznie lada dzień ząb wyjdzie i nie pasuje Tobie, ze ktoś twierdzi inaczej czy o co chodzi? mówię Ci tylko, że takie objawy o niczym nie muszą świadczyć. Ponad pół roku różni pediatrzy mówili mi, że synowi "lada chwila wyjdzie ząb". A nic mu nie wychodziło. Więc te objawy, które obserwujesz u dziecka mogą świadczyć o tym, ze zaraz pojawi się ząb ale równie dobrze możesz czekać na niego jeszcze pół roku

To nie musi być zabkowanie. W tym etapie dziecku uruchamiają się ślinianki i temu bardzo się ślini i wszystko pakuje do ust.

Gość KLASYKA NA TOOOPIE
Mój synek miał dokładnie to samo w trzecim i czwartym miesiącu. Na początku stycznia przeszło i do tej pory spokój, a jutro kończy pół roku. Nie, Twoje dziecko jeszcze nie ząbkuje.

Gość moja drogabk
moja corcia okolo 3 miesiaca te sie tak zachowywala i w wieku 4 miesiecy wyszly jej dzien po dniu 2 zabki kazde dziecko jest inne

Gość Mama Zębolka
Dziękuję za odpowiedzi :) poza slinieniem opisałam też inne objawy ;) chodziło mi bardziej o to, żeby wyraził się ktoś kogo dziecko miało takie białe zgrubiale dziąsła jak na zdjęciu.I ile mniej więcej czasu trwa wyzynanie ząbka od takiego czegoś.

no to właśnie Ci piszę, że może to trwać tydzień, miesiąc albo rok. córze zrobiły się zgrubienia na dziąsłach (dwójki) jak miała jakieś 2,5 miesiąca. W tym miejscu nie ma zębów do dziś a ma już ponad rok. Dwa tygodnie temu pediatra stwierdziła, że idą jej dwójki. A ja stwierdziłam to już prawie rok temu tylko coś wyjść nie chcą :D

Gość Mama Zębolka
To chyba zwariuję jak to ma tyle trwać :/ to marudzenie i pobudki :( W takim bądź razie czy smarować te dziąsła czymś, żeby ulżyć dziecku ???

Gość matuulka
Ja używałam calgel i tak jak napisałam wczesniej paracetamol doraźnie na noc.

nie martw się- moze u Ciebie pójdzie szybciej. u mnie to trwało zrywami- raz objawy się nasilały- raz słabły :) Z żeli najlepszy jest moim zdaniem dentinox aczkolwiek one wszystkie są słabe. Najmniej zadowolona byłam z bobodentu

Ja kilka razy zastosowałam viburcol, w ostateczności paracetamol- ale to wtedy kiedy dziecko naprawdę nie mogło sobie poradzić i bardzo się męczyło. Tyle, ze moje dzieciaki generalnie dosyć łagodnie przechodziły ząbkowanie

Gość Mama Zębolka
Ok dzięki :) Ciekawa jestem jak to będzie,oby szybko i bezboleśnie ;D