Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cynamonowa**,,

Wierzycie w Boga?

Polecane posty

Gość Cynamonowa**,,

tak jak w temacie.... zazdroszcze ludziom, którzy maja wiare

Gość HuszuAszur
ja też bo widzisz niby chcę żeby była bozia niby nie widzę innego logicznego wyjaśnienia istnienia świata czy czegokolwiek ale nadal jest mi trudno uwierzyć

Gość Cynamonowa**,,
Biblia pisana byla wiele lat temu obecnie slowa w niej zawarte mozna inaczej tlumaczyc. Wierze w Jezusa jako postac historyczna , koscioł jako wspolnote ludzi, ale w niebo czy pieklo?mysle ze to stan umyslu...Jaka ja wiare w ogole wyznaje? Wiem ze cos jest ze czlowiek majac dusze mysli, pragnienia nie odchodzi w zapomnienie , ale..

Gość YoungBlackstar
Oczywiście że wierzę, ale także wierzę w przeznaczenie i jakąś możliwość reinkarnacji - dusza z jednego ciała wchodzi w drugie nie koniecznie zwierzęce. Bóg zaplanował dla mnie moje życie. Bo niby czemu ja to ja a nie np. pies albo kot? Czemu znalazłam sie tu w tym czasie, teraz a nie np. w XV wieku? Czemu widząc inną osobę czuję się jakbym znała ją całe życie, a przy innej już od razu jej nie lubię nie wiedzieć czemu? Czemu ludzie cierpiący na bardzo poważne choroby, będące w beznadziejnej sytuacji borykające się z problemami bez wyjścia nagle ustają i znajaduja rozwiązanie? Pozatym gdyby nie było Boga ludzie nie mieli by się czego bać. Sprawiedliwość gdziekolwiek ona jest gdzieś być musi. Bóg jest dobrem, ale wątpliwe by za wypowiedziane "przepraszam" przed śmiercią było odpuszczeniem grzechu. Z Bogiem również powiązane jest życie pośmiertne jest on naszym sędzią. Gdyby nie on nie było by życia po śmierci. A gdyby tego życia nie było to jaki sens jest w narodzinach? Po co i dlaczego znaleźliśmy się na ziemii? Po to by się kształcić, doświadczać by móc być lepszymi.. gdziekolwiek wylądujemy. Więc odpowiadam: Tak wierzę.

Gość Mąż i ojciec 29
Tak, wierzę w Boga

Gość HuszuAszur
mi się wydaje że bozia jest odpowiedzią na wszystkie pytania egzystencjalne :(

wiara coraz bardziej zanika...na wsiach jeszcze jest widoczna mocna wiara,nie tylko w starszych ludziach ale dzieciach...Ciągle nabozenstwa,adoracje,dorgi krzyzowe,nowenny mnustwo zaangazowania kosciola w rozwuj dziweci,orkiestry schola...Naprawde wies jest ostoja wiary..w maistach juz to zanika,niewiele ludzi chodzi do kosciola,odwracaja sie,szukaja wytlumaczenia w innych zjawiskach..ale coz robic tyle skandali,co wyprawiaja biskupi ksieza..traca autorytet.. Ja owszem jestem wierzaca..mocno wierzaca..

Gość Mąż i ojciec 29
gaduła20: piszesz "tyle skandali, co wyprawiają biskupi księża". Myślisz, że więcej niż inni ludzie? Lekarze, sędziowie, adwokaci, aktorzy, dziennikarze, biznesmeni, przedsiębiorcy, urzędnicy, mężowie, synowie? Księża pochodzą z ludu i zdarzają się na pewno różne przypadki, tak jak to wśród ludzi. Owszem, media dużo mówią o skandalach, ale możesz być pewna, że robią to w imię walki z Kościołem. Dlatego wszyscy powinniśmy się modlić za naszych kapłanów i prosić Pana Boga o dobrych kapłanów. Z Bogiem

Gość nie i od kiedy sobie to
uświadomiłam żyje mi się lepiej.

Gość ZAWSZE I WSZĘDZIE WIERZĘ
W BOGA.

A ja wierzę mocno! Kiedyś w Warszawie na Siekierkach w sanktuarium słuchałem świadectwa kobiety, już około 80 letniej, której w trakcie wojny objawiała się Matka Boża i od tamtego czasu wierzę jeszcze mocniej. Poza tym nie jesteśmy zwierzętami, jest w nas coś większego, wierzę w naszą nieśmiertelność i nagrodę za dobro w lepszym świecie...