Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie znam się totalnie

jakie ozdobne krzewy/rośliny pnące na taras do donicy?

Polecane posty

Mam bardzo słoneczny taras z dwiema dużymi donicami (ok. 30 cm x 70 cm)- do tej pory były tam winogrona ozdobne ale od 2 lat coś kiepsko rosną i chcę je wyrzucić. Przy donicach jest zrobiona ścianka z kratki, po której roślina może się piąć, więc zależy mi, by byłą to roślina pienna (najlepiej z kwiatami, jeśli się da). Zastanawiam się zatem, czy zakupić nowe krzewy winorośli ozdobnej, czy jednak coś innego... Może moglibyście coś polecić? :) Zaznaczam, że taras jest naprawdę bardzo słoneczny, z kwiatów trzymają mi się tu głównie pelargonie i surfinie, dla innych jest za gorąco. Jeżeli moglibyście polecić także jakieś kwiaty lubiące nasłonecznienie to będę bardzo wdzięczna :)

Chyba jednak zdecyduję się na winobluszcz trójklapowy, łatwy w obsłudze w miarę jest :P

Gość gęsiareczka
proponuję powojniki lub wicokrzewy

Gość o_tobie
w przyszłym sezonie pomyśl o cyprysiku, ewentualnie magnolii. zwłaszcza ten pierwszy pasuje idealnie na taras - ma idealne kształty. obrazki znajdziesz w google a wszystkie szczepy masz wylistowane tutaj www.cur.pl/gospodarstwo

Gość gość
Mi w tej kwestii pomogła firma Diant Pol i jak na razie jestem zachwycona , bo ich fachowe porady pomogły mi w utrzymaniu roślin w odpowiednim stanie.

Gość gość
Bardzo ładne drzewka kolumnowe można znaleźć w ofercie sklepu Ogród Marzeń – www.ogrodmarzen.net. Jeszcze nie miałem z nimi jakiś problemów. Roślina zawsze dociera na czas, jest solidnie zapakowana, nie ma szans, żeby się uszkodziła podczas dojazdu.

Gość ewelina546
Bardzo ładne są rośliny pnące i krzewy w sklepie ogrodniczy na: http://florexpol.eu/322-rosliny-pnace , każdy dla siebie coś znajdzie ciekawego. Mi wiele gatunków się tam podoba, których osobiście nie mam koło domu i może będę kupować.

Gość florystka

Kupowałam ozdobne krzewy od firmy Bracia Dębscy i są bardzo ładne i trwałe. Szybko się przyjęły, nie wymagają wile pielegnacji, a naprawdę pięknie wyglądają w ogrodzie.  Super sadzonki i przemili Panowie!