Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda_matka1234

Angina i wymioty u 5 latki :( - pomocy

Polecane posty

Gość młoda_matka1234

Wczoraj byłam z małą u lekarza. Podobno to angina i dostałą antybiotyk w zawiesinie. Po dwóch dawkach zwymiotowała :( Nie wiem co mam zrobić - czy podaj jej coś przeciw wymiotom czy może lepiej jechać i zamienić lek na inny?

Gość to nie zycie tylko
zmien, bo jak bedzie wymiotować to lek nie zacznie dzialać

Gość princessaofpersia
zamien koniecznie, angina to nie przelewki, zle leczona badz nieleczona prowadzic moze do zapalenia miesnia sercowego, stawow albo nerek zmien na zastrzyki i tyle, dziecko nie bedzie sie meczyc lekiem doustnym i wymiotowac

Gość młoda_matka1234
Zastrzyki? a jeśli nie będzie dalej wymiotować to jej nie zaszkodzą? waham się bo będzie ryk :(

Gość princessaofpersia
no lepszy ryk niz niedoleczona angina

Gość a umnie bylo od konca
angina to ropne zapalenie migdałkow, ja rozpuszczalam dziecku w soczku jak wymiotowalo i bylo ok

Gość lekarka Wasza
niech zgadne dajesz jej zinnat?

Gość uważam jak moja przedmówczyni
lepiej dać zastrzyk i wtedy obędzie się bez kłopotów żołądkowych i jest pewniejsze, że zadziała. Moje dzieciaki przy anginie też zwykle wymiotują, a przy antybiotykach doustnych dodatkowo jest obciążony żołądek więc lepsze są zastrzyki domięśniowe.

Gość lekarka Wasza
po co dziecko kluc?Sama sie kluj ,

Gość młoda_matka1234
Tak, Zinat jej daję.... czy zastrzyki na angine są bolesne?

Gość lekarka Wasza
juz dzis pisalam komus na tym forum ze zinnat to jeden z najgorszych antybiotykow ktory powoduje wiele skutkow ubocznych,a przedewszystkim wymioty.lec czym predzej do lekarza i popros o inny antybiotyk.Moje dziecko dostawalo zinnat najpierw w zawiesinie a potem lekarka kazala dawac w zastrzykach.Kluli mi dziecko przez 7 dni dwa razy dziennie.Maly dostawal szalu,pielegniarka ktora przychodzila do nas (znajoma) powiedziala nam ze bardzo bolesne zastzryki to sa.Wiec zastanow sie czy chcesz dziecku mimo meczacej choroby jeszcze wiekszy bol sprawiac?Ja bym zmienila.i tak zrobilam poszlam do innego lekarza,powiedziala cala sytuacje bo po 14 dniach leczenia tym lekiem nie bylo zadnej poprawy,opowiedzial mi historie z tym lekiem,nie bede tu jej pisac,ale lek ten to stare od 30 lat podawane dzieciom swinstwo.Gdy dostal nowy lek 7 dni i dziecko bylo zdrowiutkie.

Gość princessaofpersia
kobieto, nie ma czegos takiego jak "zastrzyki na angine", no prosze cie...jest antybiotyk o taki albo innym spektrum dzialania na konkretne bakterie:Oa poza tym wiekszosc antybiotykow ma dostepne wersje w postaci syropów, tabletek albo roztworu do wstrzykniec....moze przeciez dostac cefuroksym-czyli to co jest substancją czynna w zinnacie pod postacia zastrzyku czyli np zinacef

Gość młoda_matka1234
Byłam u lekarza i dał Neloren 2x przez 5 dni. Jeszcze nie wykupiłam - mam dylemat bo mała na razie nie wymiotuje..... co zrobić?

Gość kwasu nie jadam
dzieci przy anginie maga wymiotowac dajesz jej cos oslonowo?

Gość loca_loca_
wykup te zastrzyki i tyle, nad czym sie zastanawiasz??????????

Gość tuutkaa
juz powinno dziecko dostac 1 zastrzyk, po co zwlekasz? angina to nie katar, przyczyna jest paciorkowiec, chcesz dziecku zapalenie mięsnia sercowego zalatwic w formie powiklania?

Gość fdjetyy
mojej 5 latce lekarz na angine zapisal nurofen tantum verde lipomal i wit c bez antybiotyku ,po 3 dniach mala byla zdrowa .

Gość do fdjetyy
Litosci!!! Wez sie ogarnij kobieto i nie pisz bzdur, poczytaj czym jest paciorkowiec i angina w przbiegu infekcji paciorkowcowej!!I ile trwa!! Twoje dziecko jesli po 3 dniach bylo zdrowe to mialo banalna infekcje wirusowa i tyle, nie pierdziel tutaj takich farmazonow jesli nie rozróżniasz jednej jednostki chorobowej od drugiej!

Gość fdjetyy
ty jestes jakas nie normalna!wiem ze miala angine bo bylam z nia na pogotowiu miala 40 st goraczki ja tez nie biore antybiotykow na angine i przechodzi mi sama jestes jak paciorkowiec,

Gość jestem wredny
to prawda ze mozna wyleczyc angine bez antybiotyku , po co zaraz pakowac antybiotyk w dzieciaka?

Gość loca_loca_
Boze ale z was ignorantki, nic nie wiecie oprócz tego, co w nastepnym odcinku klanu sie wydarzy oślice, ale przylazicie tu i trujecie dupe jakbyscie wszystkie rozumy pozjadały Lekarz zapisał antybiotyk?ZAPISAŁ! to zamknijcie japy i spadac!